4D Systems colaborează cu MikroElektronika pentru noul Click Board™ destinat aplicațiilor cu microcontrolere pe 8-biți

by donpedro

4D Systems a anunțat că a colaborat cu MikroElektronika, producător și comerciant de hardware și instrumente software pentru dezvoltarea de sisteme embedded, pentru a introduce 4D-display click – o placă adaptor cu interfață microBUS™ – care se conectează la orice modul inteligent de afișare din seria gen4 de la 4D Systems. Potrivite pentru utilizarea cu orice placă de dezvoltare cu microcontroler care încorporează interfața pe 8-pini mikroBUS™ de la MikroElektronika, precum ar fi placa Microchip Curiosity sau cele de la MikroElektronika, placa 4D-display click simplifică semnificativ complexitatea de integrare pentru adăugarea unui display la o gazdă. Această abordare nu numai că ușurează procesul de proiectare a aplicației, dar nu impune nicio sarcină de procesare pe microcontrolerul gazdă, acest lucru fiind gestionat de modulul de afișare 4D Systems. În acest fel, un afișaj color cu control tactil poate fi adăugat la aproape orice aplicație care dispune de o interfață microBUS™. Cel mai notabil este faptul că un afișaj poate fi interfațat cu un dispozitiv mai lent și cu mai puține resurse, cum ar fi un microcontroler pe 8 biți, fără a fi nevoie ca proiectantul să specifice microcontrolerului utilizat în aplicație cum să se conecteze cu afișajul.
Seria gen4 de afișaje inteligente integrează un procesor grafic Diablo de la 4D System, iar comunicația cu microcontrolerul gazdă se realizează printr-o interfață UART. Elaborarea interfețelor grafice de tip ”touch screen” poate fi rapid proiectată folosind mediul 4D Systems Workshop 4 IDE. Pentru dezvoltarea gazdei, placa 4D-display click este susținută de MikroElektronika mikroSDK, permițând adăugarea rapid în aplicație a unui afișaj folosind setări preconfigurate cu ajutorul compilatoarelor mikroC, mikroBasic și mikroPascal. De asemenea, placa suportă mediul integrat de programare MPLABS și Atmel START de la Microchip.
Placa adaptor 4D-display click are dimensiunile de 42.9 × 25.4 mm și dispune de un soclu ZIF FFC cu 30-pini pentru conexiunea de afișare și un bloc terminal SMD cu 2-poli pentru conectarea unei surse externe de alimentare pentru situațiile care justifică o alimentare separată.

4D Systems   |   www.4dsystems.com.au

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu