Power Integrations lansează o familie de drivere pentru motoare BLDC de tensiune înaltă, cu o eficiență de 98.5%

by donpedro

Power Integrations a anunțat lansarea familiei de drivere pentru motoare – BridgeSwitch™ jumătate de punte (IHB – integrated half-bridge). Circuitele BridgeSwitch dispun de tranzistoare avansate FREDFET (Fast Recovery Diode Field Effect Transistors) cu senzori de curent integrați, fără pierderi, rezultând o eficiență a conversiei invertorului de până la 98.5% în aplicațiile cu motoare fără perii de curent continuu (BLDC) de până la 300W. Datorită unei distribuții termice extrem de eficiente de-a lungul amprentei circuitului oferită de driver-ul IHB, este eliminată necesitatea unui radiator, reducând atât costul, cât și greutatea sistemului.

Tranzistoarele FREDFET de 600V utilizate în circuitele integrate BridgeSwitch încorporează diode rapide, cu recuperare ultra-soft. Acest lucru reduce drastic pierderile în timpul comutării și reduce generarea zgomotului, ceea ce simplifică problemele de compatibilitate electromagnetică (EMC) la nivel de sistem. Noile drivere de înaltă tensiune, auto-alimentate, în jumătate de punte, oferă protecție dar și o monitorizare a sistemului, precum și o interfață robustă de actualizare a stării, care permite comunicarea dintre microcontrolerul motorului și cel mult trei dispozitive BridgeSwitch. Fiecare dispozitiv BridgeSwitch poate fi configurat cu diferite limite ridicate și joase de curent, eliminând astfel necesitatea utilizării unui microcontroler și alte circuite externe pentru protecția sistemului față de înfășurările deschise sau scurtcircuitate ale motorului. Monitorizarea integrată a curentului fără pierderi oferă protecție împotriva defectării motorului și simplifică sarcina de a asigura protecție în condiții de defectare a motorului pentru a satisface cerințele IEC60335-1 și IEC60730-1.

Alte caracteristici includ frecvența PWM de până la 20 kHz și un semnal de ieșire mic care oferă o raportare precisă în timp real a curentului de scurgere al FREDFET care corespunde înfășurării pozitive de curent a motorului. Printre elementele de siguranță se numără detecție supra-temperatură în două trepte, detecție limite de curent precum și protecție (și raportare) a magistralei DC la supra- și sub- tensiune. Dispozitivele sunt compatibile cu toți algoritmii de control comun – FOC, moduri sinusoidale și trapezoidale în aplicații de detecție cu sau fără senzori, care sunt descrise în proiectele de referință DER-654, DER-653 și DER-749. BridgeSwitch este disponibil în capsulă SMT – InSOP-24C.

Vizitați site-ul PI pentru mai multe informații și suport tehnic: https://motor-driver.power.com/bridgeswitch.

Power Integrations | www.power.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu