Monitorizați temperatura în mai multe locații cu o familie de senzori de temperatură de 1.8V de mică putere

by donpedro

Microchip anunță cinci noi senzori de temperatură de 1.8V, inclusiv cel mai mic senzor de temperatură cu cinci canale din industrie, cu distanțiere standard. Familia senzorilor de temperatură EMC181x introduce, de asemenea, rapoartele referitoare la rata de schimbare a temperaturii sistemului, o caracteristică aptă să ofere o avertizare avansată asupra modului în care temperatura unui sistem fluctuează.

Senzorii de temperatură permit proiectanților să reducă consumul de putere și să reducă tensiunea de alimentare a sistemului în aplicații cum ar fi Internetul lucrurilor (IoT) și dispozitivele personale de calcul în care măsurarea temperaturii este vitală pentru funcționalitate.

Monitorizarea temperaturii în locații multiple cu un singur senzor de temperatură integrat reduce complexitatea plăcii și simplifică proiectarea. Familia senzorilor de temperatură EMC181x oferă o varietate de canale cu comandă de la distanță la o funcționare de 1.8V pentru a se potrivi nevoilor de proiectare diferite, variind de la două la cinci canale. Familia este ideală pentru aplicațiile care migrează de la sistemele de 3.3V la liniile de joasă tensiune, cum ar fi aplicațiile IoT alimentate de la baterii, dispozitivele personale de calcul, aplicațiile FPGA și unitățile de procesare grafică (GPU). În plus, familia EMC181x este compatibilă cu senzorii de temperatură de 3.3V EMC14xx de la Microchip, ceea ce face ca migrarea la 1.8V să fie testabilă și realizabilă. Cu un senzor cu trei canale disponibil într-o capsulă de 2×2mm cu 8 pini și cu cinci canale într-o capsulă de 2 × 2.5 mm cu 10 pini, această familie pot reduce și numărul de dispozitive necesare pentru monitorizarea la distanță a temperaturii.

Cu abilitatea de a măsura rata de schimbare a temperaturii sistemului, dispozitivele EMC181x sunt primele care oferă sesizarea temperaturii în două dimensiuni. Pe lângă raportarea temperaturii regulate, caracteristica notifică clienților rata de schimbare a temperaturii într-un sistem și împărtășește datele care pot contribui la o mai bună stabilitate a aplicațiilor. La 1.8V, familia senzorilor multicanal EMC181x este compatibilă cu portofoliul extins de microcontrolere Microchip de joasă tensiune și putere redusă.

Placa de evaluare ADM00773 oferă tot ceea ce este necesar pentru a testa senzorul de temperatură EMC1833 cu trei canale și oferă o viziune funcțională asupra celorlalți membri ai familiei EMC181xx. Facilitează evaluarea caracteristicilor programabile, cum ar fi limitele de alertă a temperaturii, ale temperaturii de avertizare și corecția erorilor de rezistență, pe lângă furnizarea măsurătorilor de temperatură la ieșire și înregistrarea datelor. Placa de evaluare se conectează la PC prin USB și este livrată cu interfața grafică – Microchip Thermal Management Software.

Microchip Technology | www.microchip.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu