Cel mai mic generator de ceas MEMS cu mai multe ieșiri din industrie oferă o economie de spațiu pe placa de PCB de până la 80% pentru dispozitivele de temporizare

by donpedro

Microchip lansează cel mai mic generator de ceas MEMS din industrie. DSC613 poate înlocui până la trei cristale și oscilatoare pe o placă, reducând spațiul pe placa de PCB a dispozitivului de temporizare cu până la 80%. Acesta elimină necesitatea unui cristal extern prin integrarea unui rezonator MEMS cu un consum redus de putere și de înaltă stabilitate.

Dispozitivele de temporizare sunt esențiale pentru funcționarea echipamentelor destinate aplicațiilor IoT precum și pentru dispozitivele electronice portabile. Pe de altă parte, sursele de ceas necesită în mod tradițional mai multe componente pentru a satisface cerințele de frecvență ale dispozitivelor electronice de larg consum, ceea ce înseamnă plăci electronice mai mari și consum de putere mai mare. Familia de ceasuri DSC613 permite proiectanților de produse să reducă dimensiunea aplicației și să prelungească durata de viață a bateriei.

Pentru a suporta gama de frecvențe cerute în dispozitivele inteligente de astăzi, proiectanții de sistem trebuie fie să plaseze mai multe cristale/oscilatoare lângă controlerele de pe o placă, fie să utilizeze un generator de ceas cu un cristal extern pentru intrarea de referință. Familia DSC613 este o adevărată soluție într-un singur cip care integrează un rezonator MEMS și două bucle PLL (Phase-Locked Loops) de mică putere, într-o capsulă DFN cu 6 pini de 1.6 mm × 1.2 mm. Dimensiunea compactă a capsulei și flexibilitatea extinsă a frecvenței recomandă familia DSC613 pentru dispozitivele compacte care necesită o funcționare la mică putere, cum ar fi camerele digitale, difuzoarele inteligente, căștile de realitate virtuală (VR) sau echipamente STB (set-top box).

Familia DSC613 suportă până la trei ieșiri de ceas de la 2 kilohertzi (kHz) până la 100 megahertzi (MHz), ceea ce o face ideală pentru sistemele embedded bazate pe microcontrolere. Într-o aplicație IoT, de exemplu, generatorul ceasului poate fi utilizat pentru a furniza un ceas de referință principal (MHz) și 32.688 kHz RTC (Real-Time Clock) pentru microcontroler (MCU), precum și un alt ceas MHz pentru funcții precum conectivitate și senzori. Familia DSC613 include două bucle fracționale PLL de mică putere cu sintetizatoare de ceas AnyRate®, care permit dispozitivului să genereze orice frecvență între 2 kHz și 100 MHz. Pentru un consum de putere de aproximativ 5 miliamperi (mA), cu trei ieșiri de funcționare, familia oferă până la 45% economii de energie în comparație cu o soluție care utilizează trei oscilatoare de cuarț de mică putere. Pentru economii de energie suplimentare, ieșirea de ceas poate fi dezactivată prin pinul de activare a ieșirii.

Produsele MEMS sunt construite în întregime pe tehnologii semiconductoare standard, oferind aceeași fiabilitate și stabilitate precum circuitele integrate, dispozitivele suportând de la -40 până la + 125 grade Celsius cu o stabilitate de ± 20 ppm. Toate produsele se bucură de practica obișnuită a companiei Microchip, care asigură disponibilitatea dispozitivelor atât timp cât clienții au nevoie de ele.

Familia DSC613 este susținută de instrumentul de configurare online ClockWorks® de la Microchip. Clienții pot introduce o configurație de ceas și pot primi numere de identificare ale componentelor și foi de catalog personalizate, precum și mostre gratuite pentru comenzi la adresa web: http://clockworks.microchip.com/timing/.

Pentru mai multe informații, vizitați: www.microchip.com/timing/DSC613

Microchip Technology | www.microchip.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu