Semiconductori versatili: Bosch lansează noile circuite “system-ICs” pentru industria auto la electronica 2018

by donpedro

System-ICs sunt ASIC-uri create pentru a îndeplini cerințele speciale din sistemele autovehiculelor. Acestea sunt integrate pe un singur cip de siliciu care măsoară doar câțiva milimetri pătrați și găzduiesc circuite complexe cu până la câteva milioane de funcții electronice individuale. La electronica 2018, Bosch introduce patru noi circuite system-IC. Un nou cip pentru vehiculele electrice va opri alimentarea în caz de accident, asigurând siguranța șoferului și a pasagerilor și permițând salvatorilor să lucreze fără a fi puși în pericol.

Semiconductoarele fac mașinile electrice mai sigure în caz de accident

Vehiculele pur electrice sau hibride sunt echipate cu baterii speciale care asigură alimentarea electrică a motorului la tensiuni ridicate de la 400 la 800 volți. Din motive de siguranță, aceste baterii de înaltă tensiune, electronicele de putere și cablarea lor electrică sunt proiectate să fie foarte robuste. Cu toate acestea, problema siguranței unei baterii de înaltă tensiune în cazul unui accident este de o importanță vitală atât pentru ocupanții vehiculului, cât și pentru tot personalul de salvare. Pentru a împiedica aceste persoane să intre în contact cu tensiunea înaltă, eliminând în același timp riscul unui incendiu al autovehiculului, trebuie să fie posibilă izolarea completă a bateriei de sistemul electric al vehiculului.

În timpul unui accident, așa-numitele “siguranțe pirotehnice” secționează (străpung) porțiuni ale cablului electric care este conectat la bateria de înaltă tensiune prin intermediul unor mici încărcări explozive, astfel încât circuitul să fie întrerupt rapid și eficient. Aici, semiconductoarele Bosch joacă un rol esențial: circuitul integrat CG912 poate, ca parte a managementului bateriei, să aprindă până la patru siguranțe pirotehnice în cablajul bateriei în caz de accident. Acest lucru atenuează riscul de electrocutare atunci când este atins șasiul vehiculului. În plus, acest circuit integrat special poate oferi și energie pentru managementul bateriei. Dispozitivul CG912 de la Bosch a fost inițial conceput pentru a fi instalat în airbag-uri, fiind testat și probat pe teren de peste un milion de ori.

Noile sisteme IC la electronica 2018

Sistemele IC sunt cu adevărat versatile. Acestea oferă tensiuni de alimentare stabile, citesc datele senzorilor, informațiile despre proces și actuatoarele de acționare – în timp real. Noul senzor de oxigen IC CJ138 oferă, în comparație cu predecesorii săi, opțiuni extinse pentru adaptarea unei unități de control a motorului la o gamă largă de senzori de oxigen, precum și pentru diagnosticarea precisă a cablului senzorului în caz de scurtcircuit sau întrerupere. Înalt integratul circuit de transmisie IC CG270 controlează cu precizie până la zece supape hidraulice în transmisiile automate și permite proiectarea unor unități de control mai compacte pentru transmisii moderne în mai multe trepte. CG135 este un dispozitiv de transmisie IC care monitorizează tensiunile de alimentare într-o unitate de control a transmisiei și împiedică deteriorarea transmisiei în cazul unei defecțiuni.

Bosch | www.bosch-semiconductors.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu