Conectori și accesorii de la TE Connectivity

by donpedro

În toate aplicațiile, suportul fizic pentru alimentare cu energie electrică, pentru preluarea informațiilor electrice de la senzori, pentru transmisii de date, transmisii semnale audio/video, etc. este asigurat de cabluri de legătură. Datorită acestei plaje largi de aplicabilitate, au fost dezvoltate numeroase tipuri de cabluri electrice.
TE Connectivity (TE), distribuit de RS Components, proiectează și fabrică un portofoliu extins de conectori menit să transmită în siguranță date, putere și alte semnale în mediile cele mai dure, în cazul unor utilizări extreme.
Aurocon COMPEC vă pune la dispoziție gama largă de produse TE Connectivity, care cuprinde: Conectori, Tuburi termocontractabile, Componente pasive, Terminale, Cabluri, Iluminare, Relee, Contactoare, Întrerupătoare.

Conectorii industriali RJ45 Cat6A − Rapid și ușor de instalat în teren

Conectorii industriali RJ45 Cat6A pot fi utilizați în conexiuni Ethernet IP20 Cat6A, pentru care instalarea pe teren, rapid și fără erori este o cerință cheie. În descrierea produsului se poate observa modalitatea de utilizare, care nu necesită unelte speciale.
Cel mai recent conector industrial IP20 RJ45 Cat. 6A de la TE Connectivity se bazează pe tehnologie de nucleu comun, o tehnologie de platformă utilizată pentru întreaga familie de produse industriale RJ45. Acest conector RJ45 Cat. 6A extinde familia de astfel de conectori ce pot fi instalați pe teren Cat5e, cu un conector ce poate fi instalat fără a dispune de scule pe cabluri Cat6A. Această soluție include o funcție automată de tăiere a cablului, care oferă o instalare fără erori și performanțe optime în teren. Odată închisă carcasa de bază, firele în exces sunt tăiate în același timp în care conductorii sunt conectați la contactele conectorului. Această soluție TE este capabilă de montare pe cele mai uzuale variante de cabluri Cat6A și poate gestiona viteze de transfer de până la 10 Gbps, suportând lățimi de bandă de până la 500 MHz.

“Datorită designului rezistent, ușurinței de instalare fără eroare și a performanțelor optime datorate funcției automate de tăiere, conectorul RJ45 Cat 6A este în mod particular potrivit pentru aplicații de cabluri industriale solicitante, precum cabi­nete de control, control motoare, mașini, robotică și multe altele.” – a declarat Ruud van den Brink, Product Manager la TE Connectivity.
Pași de montare:

Pasul 1: Se îndepărtează mantaua de protecție a cablului și se introduc firele în dispozitivul de gestionare al conductoarelor
Pasul 2: Se închid capacele prin presarea cu degetele sau cu o sculă uzuală până când se blochează împreună și firele în exces sunt tăiate automat
Pasul 3: Se îndepărtează firele tăiate

1 Min – Timp maxim de instalare
IP67 – Performanțe opționale
22-26 – Domeniu AWG acoperit

Caracteristici
Conector dintr-o bucată, Cat. 6A, cu instalare fără unelte
Funcție de tăiere automată ce oferă instalare fără erori și performanțe optime
Carcasă de etanșare opțională ce garantează performanțe IP65/67
Suportă minim 750 de cicluri de utilizare

Avantaje
Asamblare fără erori într-un timp scurt de sub 1 minut și performanțe optime obținute cu funcția automată de tăiere integrată
Designul rezistent și caracteristicile speciale (de exemplu închiderea metalică) fac ca acest conector să fie extrem de potrivit pentru aplicații industriale solicitante
Plajă largă de cabluri ce pot fi utilizate (de la AWG 26 la AWG 22, solid sau multifilar) fără utilizare de unelte

Aplicații
Tablouri electrice
Robotică
Motoare / Control motoare
Mașini
Instalații industriale în multe alte aplicații

Exemple de produse

Conector mamă ecranat Cat6a RJ45 de la TE Connectivity

− Nr. stoc RS: 135-5489
− Marca: TE Connectivity
− Cod producător: 1-2120871-1

Acest tip de conector cu protecție metalică, interfață standardizată IEC, este un conector industrial, ce oferă o clasă de protecție IP65/IP67 și poate rezista în medii dure, precum șocuri, vibrații și temperatură. Corpul din zinc nichelat oferă, de asemenea, o bună rezistență chimică, la uleiuri și la scântei. Clasa de protecție IP ridicată face ca acești conectori metalici RJ45 să fie ideali pentru conexiuni sigure. Tehnologia de montare robustă a acestor conectori industriali RJ45 nu necesită scule speciale, conducând astfel la economii de timp și o mare flexi­bilitate a instalării în teren. Mecanismul de tip push-pull oferă o conexiune sigură și etanșă pentru toate diametrele uzuale de cabluri. Acești conectori industriali RJ45 dispun de opțiuni la 90°, 180° sau cu trecere.

Conector tată ecranat Cat6a RJ45 de la TE Connectivity

− Nr. stoc RS: 135-6052
− Marca: TE Connectivity
− Cod producător: 1-2120864-1

Acest conector reprezintă corespondentul tată al celui anterior prezentat, oferind aceleași beneficii în urma utilizării sale.

STRADA WHISPER – conectori pentru backplane

Viteze orbitoare
Familia de conectori pentru backplane STRADA Whisper a fost proiectată pentru necesitatea clienților dvs. finali pentru înaltă performanță și lățime mare de bandă. Designul său revoluționar poate asigura un transfer de date la viteze orbitoare de 56 Gbps și oferă o scalabilitate fără egal de până la 112 Gbps − permițându-vă să achiziționați un upgrade eficient de sistem fără reproiectări costisitoare ale backplane-ului.

Performanța contează
Familia de produse STRADA Whisper operează cu un zgomot extrem de redus, pierderi reduse de inserție și o schimbare a poziției redusă sau chiar nulă − toate acestea oferind proiectanților de sisteme flexibilitate și o plajă de proiectare ridicată. Versiunile specifice sunt disponibile pentru aplicații de 100-Ohm și 85-Ohm, astfel încât nu trebuie să faceți un compromis la impedanța totală a sistemului.
Din punct de vedere mecanic, familia de conectori STRADA oglindește majoritatea conectorilor de mare viteză pentru backplane, pentru o implementare ușoară. Ea se diferențiază prin pinii de semnal pliați, înconjurați de dispozitive de ecranare în formă de “C”, care fac din familia de produse una dintre cele mai robuste oferte de pe piață. Suplimentar, amprenta conectorului păstrează redusă comunicația încrucișată, iar designul general utilizează cea mai recentă tehnologie EON (ureche de ac).

Aplicații
Servere & dispozitive de stocare
Switch-uri
Routere
Transport optic
Infrastructură wireless

Caracteristici electrice
Puterea FEXT este mai mică decât -50 dB pentru implementarea de sisteme la 12.5 GHz
Pierderi în inserție mai mici de 1dB și liniar de până la 20 GHz
Perechile ecranate individual oferă o integritate excelentă a semnalului / performanțe EMI ridicate
Impedanța de mod comun controlată prin conector, incluzând amprenta și interfața de contact
Performanțe electrice superioare de 25-Gbps menținute chiar și în condiții de 1.5 mm până la poziția finală de conectare
Nu se bazează pe anularea zgomotului, spre deosebire de unele produse competitoare, zgomotul putând fi o componentă critică în aplicații de mare viteză
Sunt disponibile versiuni de 85-Ohm și 100-Ohm

Exemplu de produs

Conector de backplane seria STRADA Whisper de la TE Connectivity, tată, drept, 9 linii, 162 de căi

− Nr. stoc RS: 905-3340
− Marca: TE Connectivity
− Cod producător: 2274955-1

Conectorii pentru backplane de mare viteză STRADA WHISPER sunt pro­iectați pentru a asigura un transfer de date la viteza amețitoare de 25 Gbit/s, fiind ideali pentru utilizare în sisteme de înaltă performanță și lățime de bandă mare. Ei pot fi, de asemenea, scalați până la 56 Gbit/s pentru upgrade-uri viitoare, fără necesitatea unor reproiectări costisitoare.
Conectorul cu numărul de stoc RS 905-3340 este de tip tată, drept. Acesta dispune de 9 linii, asigurând 162 de căi.

Conectori circulari din plastic (CPC)

Acești conectori sunt ușori, realizați din plastic și schelet metalic. Ei dispun de capabilitate de conectare/deconectare rapidă, asistată de filet. Sunt disponibili în variantă de montare pe panou sau liberi, iar corpul lor este realizat din material termoplastic UL 94V-0.

Considerații la alegerea conectorilor circulari din plastic:
Cerințele legate de tipul de conductor și dimensiuni
Numărul de circuite solicitat
Cerințele de curent și tensiune nominală
Este necesară etanșare sau protecție la stropire?
Cât spațiu este necesar pentru conector?
Este potrivită o carcasă din plastic pentru aplicație sau este nevoie de o carcasă metalică mai rezistentă?
Volumul contactelor ce trebuie sertizate – sculele recomandate
Accesorii necesare

Conectori CPC miniaturali
Aplicații industriale:
Mașini și echipamente industriale
Instrumentație
Vehicule cu motor și recreaționale

Conectori CPC standard
Aplicații industriale:
Mașini industriale
Instrumentație
Mașini agricole
Echipamente de sudare
HVAC
Sisteme de iluminare
Securitate
Vehicule cu motor și recreaționale

Accesorii:
Cleme pentru cabluri
Manșoane termocontractabile
Etanșare flanșe
Capace anti praf

Exemple de produse

Conector în linie cu 13 poli, seria 4 de la TE Connectivity, contacte mamă

− Nr. stoc RS: 709-9751
− Marca: TE Connectivity
− Cod producător: 211824-1

Acest tip de conector reprezintă o combinație între standard și densitate de putere: semnale de până la 25A, putere de până la 47A.
− 13-22 poziții
− Acceptă contacte Multimate de dimensiune 16 și contacte de putere tip
XII în aceeași carcasă
− Dimensiune 23-13: 8 semnale, 5 putere; 23-16: 12 semnale, 4 putere;
23-22: 20 semnale, 2 putere

Conector în linie 16 poli, seria 6 de la TE Connectivity, contacte tată, IP67

− Nr. stoc RS: 783-1306
− Marca: TE Connectivity
− Cod producător: 796203-1

Acest tip de conector reprezintă o combinație între standard și densitate de putere (etanșabil): semnale de până la 25A, putere de până la 50A.
− Etanșare conform IP65 sau IP67
− 10 poziții
− Utilizează atât contacte Multimate dimensiune 16, cât și contacte POWERBAND 50A în aceeași carcasă
− Dimensiuni 23-16: 12 semnale, 4 putere – o bucată cu performanțe IP 67; 17-10: 8 semnale, 2 putere – două piese pentru performanțe IP65
− Sunt disponibile versiuni cu etanșare rezistente la UV

Protecție la abraziune, coroziune și zgomot

Tuburile termocontractabile de la TE Connectivity oferă izolare electrică, protecție mecanică, etanșare față de mediu și detensionare, pentru aplicații precum etanșarea conectorilor, tranziții cablu conector, întreruperi. Ele reprezintă o alternativă puternică la utilizarea benzilor sau la aplicarea unor materiale tip turnare. Un avantaj important este acela că, în urma încălzirii, tuburile preiau dimensiunea și forma substratului, fiind în același timp ușor și rapid de instalat. Rapoartele mari de contractare fac posibile repararea majorității învelișurilor de cablu, fără îndepărtarea conectorilor. Disponibi­litate într-o plajă mare de materiale, culori și dimensiuni. Tuburile sunt livrate în diferite forme precum bobinat, lungimi de 1.2m, cât și piese tăiate. Variantele de tuburi transparente permit inspectarea componentelor acoperite, oferind o excelentă transmitere a luminii.

Caracteristici produse
Lungime versiune bobinată, lungimi de tăiere non standard
Mai multe produse sunt oferite în versiune ignifugă FR
Conformitate cu standardele AS23053 și MIL-PRF-46846
Majoritatea au recunoaștere UL/ certificare CSA
Inspecție SPC / date pe piesele tăiate
Specificații și toleranțe particularizate
Diferitele materiale respectă cerințe specifice

Aplicații: reprezintă o alegere eficientă pentru numeroase aplicații comerciale și militare: izolare electrică și protecție a componentelor în linie, a terminalelor deconectate. Pot grupa cabluri oferind o soluție flexibilă. Tuburile permit, de asemenea, identificarea cablurilor sau terminalelor prin cod de culoare.

Pe lângă tuburile clasice, vă sunt oferite și tuburile termocontractabile DWFR (Dual Wall Flame Retardant) rezistente la flacără de la TE Connectivity. Acestea sunt, de asemenea, disponibile în oferta Aurocon COMPEC, fiind realizate dintr-un strat de poliolefină și un substrat de adeziv din termoplastic. Datorită materialelor din care sunt fabricate acestea izolează și etanșează, astfel protejează componentele şi diversele conexiuni şi terminale electrice.

Grosimea medie a tuburilor DWFR asigură protecție mecanică mai mare decât în cazul tuburilor termocontractabile clasice. Raportul crescut de contractibilitate permite tuburilor DWFR să acopere o mare varietate de obiecte, existând un număr destul de mare de diametre disponibile.

Este pretabil pentru sigilare şi protecție a conexiunilor de tip conector-cablu şi pentru repararea manșoanelor deteriorate ale cablurilor. Poate fi, de asemenea, folosit pentru a crea şi sigila ulterior prelungiri ale diverselor tipuri de furtunuri.

Exemple de produse

Tub termocontractabil transparent, seria PTCM de la TE Connectivity

− Nr. stoc RS: 364-2528
− Marca: TE Connectivity
− Cod producător: PTCM-9/1.5-X-STK

Acest tub termocontractabil este flexibil și este, de fapt, un dublu tub. Totodată, tubul dispune integrat și de un adeziv care se topește la încălzire.
Este oferită astfel protecție mecanică și la mediul exterior pentru cabluri și terminale.
Exemplul dat oferă un raport de contracție de 6:1, are un dia­metru de 9mm, o lungime de 1.2 m și face parte din seria PTCM.
https://ro.rsdelivers.com/product/te-connectivity/ptcm-9-15-x-stk/te-connectivity-clear-61-heat-shrink-tubing-9mm/3642528

Tub termocontractabil negru, seria VERSAFIT de la TE Connectivity

− Nr. stoc RS: 252-7709
− Marca: TE Connectivity
− Cod producător: VFRS-1/4-0

Tubul termocontractabil, de culoare neagră, face parte din seria VERSAFIT. Raportul de contracție este 2:1, diametrul tubului este de 7.1mm, iar lungimea este de 8m.

Fie că sunteți acum în căutarea unui cablu, conector sau orice altă componentă tehnică sau doar vă faceți planuri pentru dezvoltarea sau întreținerea proiectelor, căutați componentele necesare marca TE Connectivity pe https://ro.rsdelivers.com.

Autor: Bogdan Grămescu

COMPEC-lOGOAurocon Compec
www.compec.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu