Aimtec aduce în România soluții pentru surse de alimentare folosite în domeniile energiei regenerabile și ale transportului pe calea ferată prin Comet Electronics

by donpedro

Comet_EA0316_Fig-1Aimtec oferă surse de alimentare cu puteri între 0.25W și 60W de tip DC/DC și AC/DC
Oferind una dintre cele mai largi selecții de convertoare de putere scăzută și medie AC/DC și DC/DC, linia de produse Aimtec include:
Putere de ieșire între 0.25 și 60W
Gamă universală de tensiune de intrare de: 90 ~ 305VAC
Tensiuni de ieșire între 3.3 și 24VDC cu izolație și protecție
Interval de temperatură ambiantă de funcționare de la -55°C până la + 85°C
Selecție largă de tipuri de capsule, inclusiv în miniatură și modele low profile
Compatibilitate Pin-la-pin cu mulți producători
100% conforme cu RoHS – susținută de o garanție de doi ani
Termen scurt de livrare: distribuitori cu stocuri situate în întreaga lume asigură un timp scurt de livrare pentru mostre la cele mai multe modele.

Convertoare DC/DC cu intrare între 36 și 150VDC și puteri de ieșire de 6, 8, 10,15 și 20W pentru aplicații în domeniul căilor ferate
Aimtec oferă una dintre cele mai extinse game de produse de convertoare de putere în comutație de la 1/4W la 150W.
Cu peste 3800 de modele de convertoare DC/DC în carcase standard din industrie și produse cu adevărat unice cum ar fi regulatoare în comutație, convertoare AC/DC de grad medical și drivere pentru LED-uri, Aimtec este pentru dvs. un adevărat “Partener de putere!”.
Produsele din seria AME1/2/3-BAZ cu gamă de tensiuni de intrare între 130 și 745VDC pot fi folosite pentru alimentarea oricărui tip de senzor, afișaj sau releu direct de la linia de contact sau de la tensiunea din calea de rulare.

Utilizarea surselor Aimtec în soluțiile de energie solară
În această unitate tipică de monitorizare pentru caseta adaptoare a energiei solare, gama largă de intrare a convertorului DC-DC și izolarea 4000VAC simplifică procesul de transformare a puterii venite de la matricea solară la 24Vcc – tensiunea folosită în unitatea de monitorizare.

Convertorul DC-DC AM1DS–NZ 0505SH30 este utilizat pentru a alimenta un senzor Hall și oferă izolare între înaltă și joasă tensiune.
Sistemul de conversie DC-DC AM2LS-0503S-NZ oferă tensiunea izolată de 3.3V pentru MCU. În cele din urmă, comunicația RS-485 integrează semnalul izolat serial de comunicare, ceea ce reduce interferențele electromagnetice și evită inter­ferențele. Această soluție este funcțională și îndeplinește cerințele clientului oferind în același timp securitate energetică de nivel înalt.

Aimtec va oferă diferite convertoare DC-DC pentru segmentul de energie din surse regenerabile. Intervalele de tensiune de intrare sunt de la nivelul 100VDC la 1500VDC.

Comet_EA0916_DiagramaPrincipalele caracteristici ale noilor convertoare DC-DC Aimtec AM10/15/40-800xxS-NZ sunt următoarele:

Gamă exclusivă ultra-largă de tensiuni de intrare de la 200 la 1500VDC comparativ cu 1000VDC, care este în prezent disponibilă (50% mai mare decât echipamentele similare)
O fiabilitate ridicată în medii dure
Temperaturi de funcționare de grad industrial: -40°C ~ + 70°C
Mecanisme de protecție multiple
Protecție pe intrare pentru tensiuni mici
Protecție de intrare inversă
Protecție supracurent ieșire
Protecție la scurtcircuit
Protecție la supra-tensiune

Caracteristicile de mai sus confirmă noua serie de convertoare DC-DC de la Aimtec AM10/15/40-800xxS-NZ ca fiind noul standard în industria solară.
Gama ultra-largă de tensiuni de intrare va permite modulului de alimentare din panoul solar matrice să accepte la ieșire o tensiune de peste 1000VDC (cea mai mare putere disponibilă pe piață), ceea ce este esențial, deoarece producția variază în funcție de intensitatea soarelui.

În cazul în care producția rămâne prea ridicată pentru perioade lungi de timp, pe sistemele 1000V acest lucru poate deteriora componentele din cadrul sistemului. Mai mult decât atât, acest convertor va crea noi creșteri de eficiență (pentru întregul sistem fotovoltaic) de 1,5 până la 2%, în comparație cu convertoarele 1000V DC disponibile în prezent pe piață.
Design-ul compact și inovator va permite fabricanților să producă diverse produse mai compacte și mai eficiente crescând eficacitatea globală a produsului.

Comet_EA0316_AME1Seria de surse Aimtec AME1-AZ, AME2-AZ și AME3-AZ cu putere de 1, 2 și 3W monofazice și trifazice cu gamă de tensiuni de intrare între 90 și 528 VAC
În 2013, ca urmare a tendinței de miniaturizare a componentelor electronice, Aimtec a început dezvoltarea primelor modele din industrie de module de alimentare la joasă tensiune (1, 2, 3W) care asigură capacitatea unică de a combina tensiuni de intrare monofazice și trifazice de curent alternativ într-un singur modul de putere.
Aceste noi module sunt deosebit de potrivite pentru uz industrial sau aplicații de automatizare a clădirilor în cazul în care un transformator trifazic cu o eficiență foarte scăzută este utilizat pentru a converti o tensiune de intrare de până la 528V foarte eficient și folosind o capsulă foarte mică.
Astfel, Aimtec a conceput un produs unic ce oferă o stabilitate ridicată a tensiunii de ieșire cu eficiență si izolație de excepție și cu un consum foarte redus la încărcare conform normelor de reducere a consumurilor de energie.

Provocări de proiectare pentru a dezvolta o sursă AC-DC în comutație cu o gamă foarte largă de tensiuni de intrare – între 90V și 528V.
Este extrem de dificil pentru componentele electronice de a satisface pe deplin gama de tensiuni de intrare folosind specificațiile standard. Pentru a depăși această barieră de proiectare, componentele au trebuit să fie utilizate în serie sau în paralel.

În proiectare, principala provocare este reducerea dimensiunilor și a numărului de componente folosite având în vedere gama foarte mare de tensiuni de intrare pe care produsul final trebuie să o convertească. O altă provocare a fost să includă în produs filtrele EMI și protecția EMC.

Aimtec a reușit să rezolve toate provocările de mai sus proiectând un produs cu dimensiuni foarte mici, dar care respectă toate normele pentru tensiuni de intrare, izolație și filtrare EMC. Chiar și cu gama de tensiuni de intrare dublată, sursele Aimtec conțin toate modulele necesare funcționării precum mo­dulele monofazice clasice. Prin includerea în modul a unei punți redresoare, acesta poate fi folosit cu funcționalitatea de convertor DC-DC de putere mică pentru tensiuni între 135V și 745V.

În figura de mai jos sunt prezentate modulele din interiorul surselor Aimtec.
Comet_EA0316_Fig-2Comet_EA0316_Fig-4Seria de surse Aimtec AME1-AZ, AME2-AZ și AME3-AZ cu o gamă foarte largă de tensiuni de intrare de 90-528 VAC sunt convertoare remarcabile de mică putere AC-DC cu consum de putere redus în standby care oferă un avantaj pentru aplicații, cum ar fi sistemele de automatizare, alimentarea panourilor de control, precum și orice alte aplicații în care puterea de intrare este trifazică cu variații foarte mari.

Convertoare DC-DC de 1W de la Aimtec cu izolație de tensiuni de intrare de până la 3000VDC.
Aimtec lansează convertoarele AM1DR-NZ de 1W cu izolație între intrare și ieșire de până la 3000VDC testată timp de 60 de secunde în timpul producției. Aceste convertoare au tensiuni de intrare de 5, 12 sau 24VDC cu ieșire simplă de 5, 12, 15 sau 24VDC. Gama de temperaturi ambiante în care pot funcționa este de la -40°C până la 85°C. Convertoarele sunt disponibile în capsulă SIP7 (19.60 × 6.00 × 10.0 mm) cu versiuni de izolație de 1000VDC și 3000VDC.

Aimtec își extinde oferta de surse în comutație introducând trei noi serii și primul convertor DC/DC de 3W în capsulă SIP6
Sursele în comutație Aimtec au fost întotdeauna apreciate de clienți datorită mărimii lor compacte, eficienței ridicate și rentabilității.

Astăzi, Aimtec se mândrește cu introducerea a trei noi serii de surse în comutație, AMSRB1-78JZ, AMSRL1-78JZ și AMSRL-78JZ toate respectând standardele EN62368, perfect pentru aplicații IoT.
Seria AMSRB1-78JZ are o gamă largă de tensiuni de intrare de la 6 până la 36V și tensiuni de ieșire de la -15 la 15V. Această serie are, de asemenea, o eficiență foarte mare de până la 96% pentru o emisie minimă de căldură.
Disponibilă în carcasă compactă de 11.6 × 8 × 10.4 mm, această serie oferă caracteristici precum protecție continuă la scurtcircuit, la zgomot și zgomot redus, făcându-o ideală pentru aplicații legate de comenzile industriale, alimentarea de la rețea, instrumentație și minerit.
Seriile AMSRL-78JZ și AMSRL1-78JZ sunt produse extraordinare pentru gama de surse în comutație Aimtec eficiente din punct de vedere al costurilor. Având o gamă largă de tensiuni de ieșire reglabilă de la 1.5 până la 15V și o capsulă SMD compactă, veți putea să economisiți spațiu pe placa de circuit și să reduceți costurile totale fără a compromite specificațiile.

Dispunând de protecție la scurtcircuit, eficiență până la 95% și un curent de intrare foarte scăzut (0.2mA tipic), aceste serii pot fi utilizate în diverse aplicații cum ar fi sistemele acționate de baterii, comenzi și senzori, aplicațiile medicale, sisteme HVAC de telecomunicații și echipamente de măsură foarte precise.

Aimtec prezintă primul convertor DC/DC de 3 Wați, cu ieșire unică și duală, într-un pachet compact SIP6.
Cu o gamă de intrare foarte mare, de 4:1, de la 4.5-75Vdc, AM3A-Z vine cu izolație de 1600Vdc și o ieșire reglată. Acesta este cel mai mic convertor izolat de 3 Wați proiectat vreodată de Aimtec!
Acest design compact vine cu o eficiență ridicată de până la 84%, fără cerințe minime de încărcare și protecție la scurtcircuit continuu.
În plus, temperatura de funcționare ambiantă este de la -40°C până la + 76°C, cu putere maximă la o temperatură de până la 71°C.

Această serie cu adevărat inovatoare poate fi utilizată pentru aplicații care au un spațiu limitat pe PCB cum ar fi încărcătoare de telefoane mobile, dispozitive electronice portabile, IoT și aplicații fără fir.

Pentru detalii tehnice şi comerciale, contactaţi:

Ing. Ciprian Varga, Director Tehnic

Comet_new_logoComet Electronics   |   www.comet.srl.ro   |   office@comet.srl.ro
Str. Sfânta Treime Nr. 47, Bucureşti, Sector 2
Tel.: 021 243 2090   |   Fax: 021 243 4090

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu