Maximizați performanța sistemului cu circuitul MCP39F511A de la Microchip

by donpedro

Microchip Technology Inc. anunță un circuit flexibil de monitorizare a puterii în două moduri, care măsoară ambele moduri de curent continuu (DC) și de curent alternativ (AC), cu o precizie de 0.1% într-un domeniu dinamic 4000:1. Calculele de putere și monitorizarea evenimentelor sunt incluse într-o singură capsulă, reducând costul materialelor și timpul de dezvoltare a firmware-ului.

Circuitul MCP39F511A de monitorizare a puterii este un dispozitiv înalt integrat, care răspunde necesităților crescânde de măsurare cât mai precisă a puterii în proiectele de înaltă performanță. Pentru a simplifica procedurile de calibrare și pentru a suporta cele mai exacte cerințe, au fost incluse două convertoare analog digitale (ADC) delta-sigma pe 24 biți cu 94.5 dB SINAD (signal-to-noise ratio plus distortion) și un motor de calcul pe 16 biți. Potrivit pentru o gamă largă de consumatori, IoT și aplicații industriale, MCP39F511A detectează automat tipurile de alimentare și comută între modurile AC și DC, optimizând rezultatele măsurătorilor. Dispozitivul ajută, de asemenea, dezvoltatorii să depaneze problemele cu ajutorul mai multor module integrate pe cip, precum un EEPROM care înregistrează evenimente critice, o referință internă de tensiune de drift mică și un oscilator intern pentru a reduce costurile de implementare.

Pentru a simplifica eforturile de dezvoltare, MCP39F511A include caracteristici avansate cum ar fi salvarea și încărcarea automată a cantităților de putere la și de la EEPROM în cazul întreruperii sau pornirii alimentării, asigurând astfel că rezultatele măsurătorilor nu sunt pierdute niciodată dacă alimentarea cu energie este întreruptă în mod neașteptat. Monitorizarea evenimentelor pentru diferite condiții de putere îmbunătățește, de asemenea, întreținerea preventivă a sistemelor și permite dezvoltatorilor să gestioneze mai bine consumul de putere.

Dispozitivul este susținut de paca demo MCP39F511A Power Monitor Demonstration Board (ADM00667), în valoare de 150$, aceasta reprezentând un sistem complet funcțional de monitorizare a puterii și a energiei monofazate. Sistemul calculează și afișează puterea activă, puterea reactivă, curentul RMS, tensiunea RMS, energia activă (importată și exportată) și energia reactivă de patru cvadranți. Se conectează cu ușurință prin USB la utilitarul “Power Monitor Utility Software”, care oferă un control automat, pentru a permite utilizatorilor să evalueze cu ușurință toate setările de configurare a sistemului.

MCP39F511A este disponibil acum. Pentru mai multe informații, vizitați: www.microchip.com/MCP39F511A  

Microchip Technology | www.microchip.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu