Finepower dezvoltă un modul de bază pentru infrastructura de încărcare wireless a viitorului

by donpedro

Înainte ca autovehiculele electrice să devină un mijloc de transport pentru toată lumea, este nevoie de o infrastructură de taxare care să poată servi piața de masă. Compania de inginerie Finepower dezvoltă un sistem de tarifare care poate încărca bateriile wireless în toate tipurile de vehicule, indiferent de producătorul lor, așa cum se face în mod inductiv. Circuitele speciale asigură un nivel ridicat de eficiență – fără a fi nevoie să poziționați sistemul cu o precizie milimetrică.

Finepower a creat un prototip pentru un sistem inductiv de încărcare cu compensare adaptivă. Măsurătorile comparative efectuate în sistemele fără o astfel de compensare au arătat că sistemul Finepower poate obține o eficiență mai mare acolo unde vehiculul și stația de încărcare sunt total diferite.

EPCOS AG este implicată în acest proiect ca producător de bobine emițătoare și receptoare pentru sistemele de încărcare inductive și se concentrează în special asupra compatibilității electromagnetice (EMC) a sistemelor universale. Proiectul mai este susținut de Departamentul de Tehnologii de Conversie a Energiei de la Universitatea Tehnică din München (TUM) și de Rețeaua Tehnologică Allgäu (TNA) de la Universitatea de Științe Aplicate din Kempten, ambele realizând cercetări fundamentale.

Finepower | www.Finepower.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu