TE Connectivity te conduce rapid spre maşina autonomă

by donpedro

Şofatul autonom devine rapid o realitate. Creșterea asistenței la volan și a caracteristicilor de siguranță automatizează sarcinile de bază din conducere și elimină judecata și interacțiunea omului de la controlul vehiculului. Astăzi, caracteristici cum sunt pilotul automat și avertizările de schimbare a benzilor de circulație sunt obișnuite. Acum se introduce tehnologia de predicție cu ajutorul căreia mașina “simte” starea drumului în față și ajustează setările de deplasare pentru a maximiza confortul și pentru a reduce disconfortul atunci când conduceți peste suprafețe denivelate.
Se preconizează că până în 2030, 15% dintre vehiculele vândute să fie complet autonome. Aceste transformări rapide ale pieței sunt posibile datorită senzorilor sofisticați, antenelor și tehnologiei de conectivitate a datelor care funcționează împreună.
Aceste componente simt mediul în interiorul și în exteriorul vehiculului, primesc, acționează și transmit date în timp real către dispozitivele din întregul vehicul și în lumea exterioară în care acesta se deplasează.

Aplicațiile care realizează aceste niveluri crescute de autonomie a vehiculelor pot fi clasificate ca rețele în interiorul vehiculului (de exemplu, diagnosticarea în timp real a vehiculelor sau aplicații online), aplicații infotainment și aplicații de siguranță. Fiecare zonă de aplicație are cerințe tehnologice specifice în ceea ce privește transferul de date, arhitectura, proiectarea (de exemplu, miniaturizarea), robustețea, fiabilitatea (de exemplu ecranarea EMI) și nivelurile de siguranță (ASIL), care au impact asupra dezvoltării componentelor electronice pentru automobile.

Sistemele de conectivitate a datelor
TE Connectivity vă poate oferi soluții pentru sisteme și procese sigure și fiabile pentru date de mare viteză, soluții bazate pe decenii de experiență în producerea de sisteme de conectivitate.
Cu conectivitatea la date, șoferii pot face mai mult decât să îndrepte mașina spre locul unde doresc să meargă: informațiile îi pot ajuta să ajungă mai repede, să cheltuiască mai puțin bani pe combustibil și să călătorească mai confortabil. Producătorii auto și autoritățile de reglementare guvernamentale văd, de asemenea, valoare în mașinile conectate, dar din diferite motive: conectivitatea promite să îmbunătățească siguranța și să reducă emisiile poluante. Pentru a răspunde cerințelor consumatorilor și autorităților de reglementare, producătorii de automobile trebuie să echipeze autoturismele cu conectori și senzori de calitate care pot partaja informații din mai multe surse din interiorul și din exteriorul vehiculului.

Soluţii de detecţie
Fiind una dintre cele mai mari companii producătoare de senzori din lume, soluțiile inovatoare propuse de TE au devenit parte integrantă a multor sisteme centrale ale vehiculelor moderne, integrând senzori inovativi în componente importante, cum ar fi motoa­rele, sistemele de frânare și șasiul autovehiculelor.

Sistemul de antene
Sistemele de antene produse de TE suportă comu­nicațiile V2X, vitale pentru vehiculul autonom, permițând ca acestea să se desfășoare la un nivel optim atât în zonele metropolitane cât și în cele îndepărtate.

Autor:
Adina Daczo
https://ro.rsdelivers.com

COMPEC-lOGOAurocon Compec
www.compec.ro

Aurocon COMPEC distribuitor autorizat RS Components

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu