Soluția Pick-to-Light Weidmüller pentru sectorul industrial și intralogistic:

by donpedro

Evitați erorile în furnizarea componentelor.
Colectare și alimentare exactă în depozitul de logistică.

Pentru prima dată, Weidmüller prezintă soluțiile Pick-to-Light și Put-to-Light pentru sarcinile de ridicare și asamblare în sectorul industrial și intralogistic. Afișajele electronice ale compartimentelor (DPD) sunt robuste și rezistente la undele electromagnetice și sunt instalate în zonele de ridicare și descărcare. Acestea sunt conectate la sistemul informatic de producție printr-o cutie de conexiuni. Când afișajele luminoase sunt active, operatorul este îndrumat prin intermediul unei secvențe de pași definiți precis pentru acel punct de lucru. Astfel, sunt evitate erorile și productivitatea crește cu peste 50%.

Pentru soluțiile Pick-to-Light, afișajele compartimentelor sunt echipate cu patru câmpuri numerice, digitale, de câte șapte segmente și un buton tactil cu iluminare multicoloră de intensitate luminoasă mare. Sistemul informatic de producție semnalizează prin butonul tactil colorat, locația de depozitare. Semnalizarea luminoasă este ușor vizibilă de la mare distanță, asigurând planificarea eficientă în prea­labil pentru secvența de colectare. Afișajul numeric îi comunică ope­ratorului numărul de piese ce trebuie colectate din locația respectivă și compartimentul în care trebuie plasate pe vehiculul însoțitor, fără personal, cu ghidaj automat. Angajatul confirmă procesul de colectare piese prin apăsarea butonului tactil. Vehiculul industrial transportă apoi piesele spre linia de asamblare, unde acestea sunt scoase din compartimente sau containere. Soluția colaborativă crește productivitatea prin evitarea erorilor din momentul colectării.

Soluția Put-to-Light este construită în mod identic și este utilizată în zona de umplere a containerelor goale. Funcționalitatea este similară cu cea a soluției Pick-to-Light.

În acest caz, sistemul informatic de producție trimite o comandă de umplere a containerului. Atât containerul cât și numărul de piese de încărcat sunt afișate prin intermediul butonului tactil iluminat și prin afișajul numeric. Procesul se încheie prin apăsarea butonului tactil. Alternativ, poate fi asigurată confirmarea automată pentru sistemele Pick-to-Light și Put-to-Light, prin intermediul căreia un senzor extern este conectat la afișajul compartimentului printr-o conexiune M8. Aceasta detectează automat descărcarea sau încărcarea compartimentelor și trimite imediat confirmarea către sistemul informatic de producție. Această opțiune reduce semnificativ rata erorilor. Soluțiile Pick-to-Light și Put-to-Light de la Weidmüller permit îmbunătățirea procesului de aprovizionare și optimizarea considerabilă a productivității.

Afișajele compartimentelor de la Weidmüller sunt dezvoltate să fie foarte robuste, cu grad de protecție IP54 și protecție la impact IK05 și, de asemenea, oferă o foarte bună rezistență EMC pentru utilizarea în medii industriale. Afișajele cu design compact și dimensiuni de 180×70×75 mm (lungime × lățime × înălțime) pot fi instalate rapid fără unelte.

Cutiile de conexiuni disponibile sub formă de accesorii pot servi clientului în realizarea arhitecturii descentralizate a sistemului, cu aproape toate struc­turile de comunicații și sistemele de bus, inclusiv Modbus/TCP, PROFINET, EtherCAT și EtherNet/IP. Conexiunea bus utilizează un cablu hibrid ecranat cu conector M12, codificare A. În același timp, aceasta alimentează modulele cu o tensiune de funcționare cuprinsă între 24V și 36Vcc. O conexiune M8 suplimentară pe afișajul compartimentului permite conectarea senzorilor externi în vederea automatizării procesului de validare.

Afișajele pentru compartimente sunt concepute pentru o temperatură de funcționare cuprinsă între 0 și 45°C la o umiditate cuprinsă între 30 și 80%. Carcasa este realizată din plastic cu rezistență la impact PA66.

Soluția Pick-to-Light de la Weidmüller permite furnizarea la timp a pieselor solicitate și asistență personalizată pentru activitatea manuală în sectorul industrial și intralogistic, cu rate de erori reduse și o productivitate îmbunătățită considerabil!

 

Weidmüller – Partenerul tău în conectivitate industrială
Let’s connect.

Pentru detalii suplimentare, accesați pagina web: www.weidmueller.ro sau apelați Weidmüller la numărul de telefon 0268 446 222.

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu