Primul kit de dezvoltare din industrie pentru securitatea automobilelor

by donpedro

Microchip Technology anunță noul kit de dezvoltare CryptoAutomotive™ In-Vehicle Network (IVN) TA/BSD (TrustAnchor/Border Security Device). Acest instrument permite producătorilor OEM și furnizorilor de rang 1 să introducă securitate în rețeaua de comunicație din vehicule, începând cu zonele prioritare, cu cel mai înalt nivel de protecție și fără întreruperi în altă parte.
Singurul instrument din industrie destinat securității autoturismelor, kitul de dezvoltare Crypto Automotive TA/BSD emulează un nod securizat într-o rețea auto și oferă proiectanților de sisteme un punct de plecare intuitiv pentru implementarea securității. Proiectat pentru a fi flexibil, instrumentul include fiecare implementare a OEM-urilor, permițând producătorilor să configureze nodul pentru a se conforma diferitelor specificații și standarde din industrie. Instrumentul testează stocarea sigură a cheilor, autentificarea unității de control electronic (ECU – Electronic Control Unit), cripto acceleratoare hardware și alte elemente criptografice. Atunci când se utilizează cu un microcontroler gazdă, kitul permite proiectanților să implementeze funcții precum inițializare securizată și autentificarea mesajelor de tip CAN (Controller Area Network), inclusiv conversia mesajelor CAN 2.0 în CAN-FD (Flexible Data rate) cu adăugare de coduri MAC (Message Authentication Codes) atunci când este cazul. Microchip oferă o abordare cuprinzătoare a securității auto. Printr-o soluție companion securizată, kitul de emulare TA/BSD permite OEM-urilor să continue să-și utilizeze propriile microcontrolere și, mai important, firmware-ul existent al acestora certificat la standardele de siguranță cerute, adăugând mai târziu cipul companion pe care kit-ul îl emulează. Cipurile companioane ajung la client pre-programate și vor include măsuri de securitate încorporate pentru a oferi o protecție hardware reală. Astfel, se reduc costurile și timpul de lansare pe piață, în comparație cu alternativa reproiectării sistemului cu un microcontroler securizat de înaltă calitate, care poate implica o reproiectare semnificativă a firmware-ului microcontrolerului pentru implementarea unor zone securizate cu domenii hardware și software.

Mai multe informații: www.microchip.com/cryptoautomotive

Instrumentul poate fi utilizat cu orice unitate ECU, arhitectură, configurație sau magistrală, oferind flexibilitatea de a implementa securitate în sistemele existente fără reproiectare la scară largă. Soluția cu cip companion necesită actualizări minime ale codului microcontrolerului, ceea ce are ca rezultat reducerea aproape în totalitate a problemelor de siguranță funcțională ale microcontrolerelor gazdă existente. Această abordare elimină, de asemenea, cerința pentru expertiză internă în materie de securitate. Instrumentul oferă o interfață grafică cu utilizatorul (GUI) online cu opțiuni preconfigurate pentru simplificarea și facilitarea implementării.

Kitul de dezvoltare CryptoAutomotive TA/BSD (DM320112) este disponibil acum la prețul de $250.00 la microchipDIRECT.

Microchip Technology | www.microchip.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu