Senzorul de calitate a aerului complet integrat oferă o sensibilitate sporită la PM2.5 pentru a ajuta la combaterea problemelor de sănătate cu potențial letal

by donpedro

Extinzând portofoliul său de soluții de monitorizare mediului, Rutronik oferă acum senzorul de calitate a aerului B5W-LD0101 de la Omron. Conceput pentru a detecta particulele cu dimensiuni mai mici de 2.5μm, acesta asigură un nivel ridicat de sensibilitate într-un factor compact și este adecvat pentru utilizarea în purificatoarele de aer și sistemele HVAC, precum și alte forme de echipamente de monitorizare a aerului.
Senzorul de calitate a aerului B5W-LD0101 este capabil să detecteze particulele cu dimensiuni de doar 0.5μm în diametru, mărind în mod semnificativ nivelul de detectare în gama crucială de PM2.5. Obținerea acestor performanțe se datorează unei tehnologii proprietare de detecție optică și unui proiect inovator de curgere a aerului, care trage aerul din atmosferă prin partea de jos a senzorului și îl trece apoi prin elementele de detecție optică.

Senzorul conține LED-uri și fotodetectoare care detectează particulele într-un debit de aer ascendent creat de un încălzitor integrat dispus la baza senzorului. Senzorul furnizează două ieșiri de fluxuri de impulsuri de tensiune pozitivă; unul indică faptul că o particulă de 2.5μm sau mai mult a fost detectată, în timp ce a doua ieșire indică faptul că a fost detectată o particulă de 0.5μm sau mai mult. Testele arată că senzorul poate detecta în mod obișnuit 300 de particule de latex din polistiren care măsoară 0.5μm într-o perioadă de 20 de secunde pentru o concentrație de 100μg pe metru cub.
Senzorul de calitate a aerului B5W-LD0101 a fost creat pentru a oferi flexibilitate în opțiunile de montare. Măsoară doar 52.3mm × 39.3mm × 16mm și dispune de un conector integrat cu 5 pini.

Pentru mai multe informații accesați pagina Electronica Azi International – Rutronik

Rutronik | www.rutronik.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu