Senzori de contrast şi cutii de distribuţie pasivă

by donpedro

Noua serie de senzori de contrast KTS şi respectiv KTX încorporează mai mult decât fiabilitatea şi disponibilitatea cu care SICK şi-a obişnuit utilizatorii în calitate de lider de tehnologie şi de piaţă. Se merge mai departe: tehnologia Twin-Eye, afişajul multifuncţional, opţiuni individuale de setare, sunt doar câteva dintre noile avantaje ce recomandă senzorii de contrast pentru aplicaţiile în care acest tip de detecţie este necesar. Noii senzori de contrast pot detecta acum şi diferenţele de culoare. Avantajele şi beneficiile sunt numeroase, performanţa sensibil crescută şi stabilitatea procesului de detecţie precum şi oportunitatea dezvoltării de noi aplicaţii sunt doar câteva dintre acestea.
Conectarea clasică a cablurilor şi a firelor la tablourile electrice ce deservesc instalaţiile industriale este un proces consumator de timp şi cu mare potenţial de generare a erorilor la instalare. Cutiile de distribuţie pasivă de la MURR Elektronik asigură o soluţie mult mai convenabilă pentru conectarea senzorilor şi actuatorilor la tablourile electrice. MURR asigură o gamă variată de cutii de distribuţie, acestea determinând instalarea optimă pentru orice aplicaţie, fiind soluţii economice, sigure şi care economisesc spaţiul. Soluţii economice, cu componente modulare ce pot fi schimbate rapid. Soluţii sigure, cu LED-uri integrate şi clase de protecţie IP67. Economie de spaţiu, cu mai puţine reglete în tablou şi redimensionare economică a tabloului electric.

Senzorii de contrast seria KTS şi KTX

Această nouă familie de senzori de contrast se impune prin integrarea unor algoritmi special dezvoltaţi pentru a asigura funcţii smart senzorilor, aceştia putând fi integraţi astfel cu uşurinţă în mediile industriale 4.0 despre care se discută atât de mult în această perioadă. Beneficiile noilor senzori de contrast sunt evidente:
Frecvenţă mare de comutaţie pentru aplicaţii unde procesele rapide au nevoie de precizie mare la detecţie
Afişajul şi setările flexibile ale senzorilor pentru operare uşoară şi rapidă
Rezoluţia liniei optice de detecţie nuanţe de gri permite detecţia şi a celor mai mici diferenţe de contrast chiar şi în cazul materialelor lucioase
Diverse opţiuni de “teach-in” pentru flexibilitate la integrarea în diferite aplicaţii de detecţie contrast
Prag de comutaţie setabil manual pentru detecţia stabilă şi adaptarea dinamică la diferenţele de contrast

Mod Culoare
Combinaţie de tehnologie de detecţie contrast şi culoare
Detecţia marcajelor dificile, tipărite la contrast scăzut sau a diferenţelor reduse de culoare
Flexibilitate mai mare, mai multă aplicabilitate în industria specifică

Afişaj multifuncţional cu 7 segmente
Meniu de navigare opţiuni configurare simplu şi intuitiv
Permite o varietate mare de ajustări individuale
Vizualizarea stării de funcţionare a senzorului precum şi a calităţii procesului de detecţie
Feedback vizual al calităţii razei de detecţie în funcţie de montare

Tehnologie TwinEye
Detecţie fiabilă şi stabilitate a procesului, chiar şi în cazul materialelor lucioase sau cu diferenţe reduse de contrast
Adâncime de câmp de valori mari
Toleranţă crescută a distanţei de detecţie, de ±5mm

Versiuni speciale
Versiune de precizie înaltă, cu frecvenţă de comutaţie de 70kHz şi fluctuaţii de 3μs
Versiune de sensibilitate înaltă, cu scală de gri de rezoluţie mare
Memorie integrată
Opţiune de stocare în memorie a până la 5 seturi de parametri de configurare, chiar şi fără conectivitatea IO-Link
Modificare flexibilă a parametrilor de configurare pentru acces rapid la configuraţiile dorite şi anterior setate

Aplicabilitate dedicată pentru detecţii ce fac diferenţa

Detecţia marcajelor de pe ambalaje
Prin intermediul senzorilor KTS şi KTX se pot controla procesele de ambalare rapid şi precis. Mulţumită tehnologiei TwinEye, senzorii din seria KTS şi KTX detectează materialele lucioase şi diferenţele complexe de contrast, chiar şi în cazul materialelor deformate sau îndoite. Modul de detecţie culoare integrat permite, de asemenea, detecţia fiabilă şi a celor mai mici diferenţe de contrast şi de culoare. Mai mult, toleranţa distanţei de detecţie a fost extinsă la ±5 mm pentru detecţii stabile chiar şi în cazul sistemelor instabile de transport materiale şi obiecte.

Detecţia waferelor din industria electronică
În cazul producţiei de wafere, straturile individuale trebuie poziţionate corect pentru procesări ulterioare. În funcţie de strat, waferele au suprafeţe diferite ce uneori pot fi strălucitoare. Mulţumită tehnologiei TwinEye şi datorită rezoluţiei crescute a scării nuanţelor de gri, senzorii de contrast KTS şi KTX pot detecta diverse tipuri de suprafeţe nu numai fiabil, dar şi rapid şi uşor.

Controlul umplerii tuburilor cu vopsea
Cu ajutorul seriei KTX şi KTS se poate controla în mod precis umplerea şi aditivarea tuburilor. Astfel, senzorii detectează în mod fiabil marcajele necesare de control al nivelului de umplere, o sarcină dealtfel complexă având în vedere că tuburile se rotesc rapid şi constau atât din materiale strălucitoare cât şi din părţi metalice sudate care fac detecţia mai dificilă. Aici intervin avantajele oferite de frecvenţa de comutaţie de 50kHz şi de jitterul de 5µs, dar şi de modul de detecţie culoare integrat.

Controlul schimbării rolelor cu fire electrice
Materia primă, precum firele electrice sau folia metalică, este adesea înfăşurată pe role dedicate. Dacă rola este schimbată prea devreme sau prea târziu, rezultatul va fi pierderea de materie primă, sau maşină industrială inactivă prea mult timp. Senzorii KTS şi KTX pot detecta în mod fiabil diferenţele de contrast dintre materia primă şi rolă, astfel încât schimbările necesare ale rolelor sunt semnalizate în mod automat la momentul potrivit.

Exact 12 − Eficient, Compatibil, Etanş

Exact 12 asigură suport pentru operaţii de cablare de bază eficiente din punct de vedere al costurilor. În gamă sunt disponibile diverse versiuni: două tipuri de cabluri din punct de vedere al calităţii, patru lungimi diferite ale cablurilor, versiuni cu capace turnate sau conectabile pentru orice fel de combinaţii la care vă puteţi gândi.
Capacele sunt proiectate pentru cablările din câmp şi sunt disponibile în versiuni cu terminale cu şurub sau cu terminale cu clemă cu arc. Astfel, puteţi conecta alte cabluri într-o manieră facilă şi mai ales ieftină.
Exact 12 este un sistem modular, cutiile de distribuţie putând fi separate pentru ca maşinile industriale să poată fi transportate pentru relocări sau reinstalări. Acest lucru economiseşte timp. Componentele pot fi comandate separat sau ca set. Cutiile de distribuţie pasivă Exact 12 sunt în special pretabile pentru aplicaţii din domeniul manipulării materialelor, a tehnologiilor de asamblare, ingineria de testare precum şi în robotică. Carcasa este realizată din poliuretan transparent şi este foarte rezistentă la şocuri şi la vibraţii.

MVP12 − Robust. Rezistent. Sigur

Cutiile metalice de distribuţie pasivă de la MURR Elektronik din seria MVP12 sunt impresionante atunci când sunt folosite în mediile dure de funcţionare caracteristice sistemelor mecanice şi condiţiilor de şantier. Cutiile sunt complet turnate aşa încât sunt rezistente la pătrunderea uleiurilor minerale sau a lubrifianţilor de răcire. Şurubel­ni­ţele speciale de la MURR precum şi o-ringurile de înaltă calitate integrate asigură etanşeitatea necesară pentru toate conexiunile. Cutiile MVP12 asigură rezistenţă la tempe­raturi extreme şi la solicitări meca­nice intense. Cutiile de distribuţie sunt proiectate pentru tensiuni de până la 125Vac/dc. Ecranarea testată precum şi posibilitatea de conectare la pământ, asigură securitatea senzorilor şi actuatorilor chiar şi în cele mai dure condiţii de lucru.

Exact8 − Economie de spaţiu, versatilitate şi variaţie

Exact8 reprezintă noua generaţie de cutii de distribuţie pasivă de la MURR Elektronik în variantă slim cu două rânduri, lăţimea fiind de numai 30mm. Exact8 face posibilă conectarea unui număr maxim de semnale într-un spaţiu foarte restrâns. Contactele normal-închise ale cutiilor de distribuţie cu 4 poli sunt echipate cu LED-uri de culoare albă, fiind astfel asigurată indicarea optică şi fără erori a stării de comutaţie a senzorilor şi actuatorilor conectaţi.
Exact8 oferă opţiuni versatile de montare chiar şi pentru aplicaţii unde spaţiul de instalare este restrâns sau îngust, mulţumită găurilor de montare adiţionale, dispuse lateral.
Noul design unic cu capac cu terminale cu clemă cu arc scurtează sensibil timpul necesar asamblării, în plus nefiind nevoie de unelte speciale.
Cutiile Exact8 sunt, de asemenea, disponibile cu cablu cu conexiune M12 precum şi în versiuni precablate.
Carcasa realizată din poliuretan transparent reprezintă o inovaţie în domeniul cutiilor de distribuţie M8. Aceste carcase turnate sunt extrem de rezistente la şocuri şi la vibraţii. Cu peste 200 de modele disponibile, Exact8 este soluţia perfectă pentru orice aplicaţie.

Mihai Priboianu
Aurocon COMPEC SRL
COMPEC-lOGO

Distribuitor autorizat SICK și Murr Elektronik:
AUROCON COMPEC srl   |   www.compec.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu