Comunicații WiFi și Bluetooth de înaltă calitate adaptate sistemelor IoT folosind produsele Espressif Systems distribuite în România de Comet Electronics

by donpedro

Espressif Systems este o companie multinațională de semiconductoare înființată în 2008, cu sediul în Shanghai și birouri în China, India și Europa. Avem o echipă pasionată de ingineri și oameni de știință din toată lumea, axată pe dezvoltarea soluțiilor de ultimă generație WiFi și Bluetooth, low-power, IoT. Printre produsele noastre populare se numără seria de circuite, module și plăci de dezvoltare ESP8266 și ESP32. Ne-am angajat întotdeauna să creăm soluții IoT care sunt sigure, robuste și eficiente din punct de vedere energetic.
Era Internet-of-Things a stimulat dezvoltarea de aparate care necesită conectivitate Wi-Fi sigură și rapidă. ESP8266 a fost răspunsul companiei Espressif Systems la această nouă realitate și primul pas în a lăsa amprenta noastră pe piața IoT cu creștere rapidă. Apoi, am dat lumii ESP32, un chip integrat Wi-Fi și dual-mode Bluetooth pentru industria IoT. Espressif Systems oferă kituri avansate de control al puterii și dezvoltare software pentru orice aplicație IoT. Espressif Systems proiectează o gamă largă de chipset-uri și module Bluetooth Wi-Fi + Bluetooth (BLE). Lucrăm cu OEM-uri și ODM-uri pentru a permite conectivitatea wireless în produsele lor, dezvoltând soluții software care optimizează performanța și reduc timpul de dezvoltare.
Espressif este specializată în crearea de chipuri cu un nivel ridicat de integrare și proiectează soluții inteligente care pot fi ușor fabricate și implementate.

ESP8266 − Soluție integrată Wi-Fi cu o putere foarte mică
Microcontrolerul ESP8266EX integrează un procesor RISC Tensilica L106 pe 32 de biți, care realizează un consum redus de energie și atinge o viteză maximă de ceas de 160MHz. Sistemul de operare în timp real (RTOS) și stack-ul Wi-Fi permit ca aproximativ 80% din puterea de procesare să fie disponibilă pentru programarea și dezvoltarea aplicațiilor utilizatorilor.
ESP8266EX este integrat cu un procesor Tensilica pe 32 de biți, interfețe digitale periferice standard, întrerupătoare de antenă, amplificator de putere, amplificator de zgomot redus, filtre și module de gestionare a alimentării. Toate acestea sunt incluse într-un pachet mic, ESP8266EX.

Arhitectură pentru reducere a puterii
Proiectat pentru dispozitive mobile, electronice portabile și aplicații IoT, ESP8266EX realizează un consum redus de energie, combinând mai multe tehnologii brevetate.
Arhitectura de economisire a energiei dispune de trei moduri de funcționare: modul activ, modul sleep și modul de adormire profundă. Acest lucru permite modelelor alimentate de baterii să funcționeze mai mult.

Durabilitate ridicată
ESP8266EX este capabil să funcționeze consecvent în medii industriale, datorită domeniului larg de temperatură de funcționare. Cu ajutorul funcțiilor integrate pe chip și a numărului minim de componente discrete externe, cipul oferă fiabilitate, compactitate și robustețe.

Soluții pentru integrare rapidă
ESP-WROOM-02 este un modul Wi-Fi MCU de 32 biți, bazat pe chip ESP8266. Siturile de rețea TCP/IP, ADC pe 10 biți și interfețele HSPI/UART/ PWM/I2C/I2S sunt toate încorporate în acest modul.
ESP-WROOM-S2 utilizează un flash SPI de 2 MB conectat la HSPI, funcționând ca un slave SDIO/SPI, viteza SPI fiind de până la 8 Mbps.
Modulul ESP8266 poate funcționa într-un mod de conectivitate cu consum redus. De exemplu, dacă funcționează în DTIM10, consumă doar 1.2mW, menținând o conexiune Wi-Fi.
Modulul integrează, de asemenea, un flash SPI de 16 Mbiți utilizat pentru stocarea programelor de utilizator, a datelor și a firmware-ului.

ESP32 − Putere și performanță IoT
Chip hibrid Wi-Fi și Bluetooth
ESP32 poate funcționa ca un sistem complet independent sau ca dispozitiv slave pentru un MCU gazdă, reducând impactul comunicării asupra procesorului principal de aplicație. ESP32 poate interfata cu alte sisteme pentru a oferi functionalități Wi-Fi și Bluetooth prin interfețele SPI/SDIO sau I2C/UART.

Consum redus de energie
Proiectat pentru dispozitive mobile, electronice portabile și aplicații IoT, ESP32 realizează un consum extrem de redus de energie, cu o combinație de mai multe tipuri de software proprietar. ESP32 include, de asemenea, caracteristici de ultimă oră, folosind diferite moduri de alimentare și scalarea dinamică a puterii.

Nivel ridicat de integrare
ESP32 este extrem de integrat cu întrerupătoare de antenă încorporate, amplificator de putere, amplificator de zgomot redus, filtre și module de gestionare a alimentării. ESP32 adaugă funcționalitate și versatilitate prețioase pentru aplicațiile voastre cu cerințe minime ale plăcii de circuite imprimate (PCB).

Design robust
ESP32 este capabil să funcționeze în condiții de siguranță în medii industriale, cu o temperatură de funcționare cuprinsă între -40°C și + 125°C. Prin intermediul circuitelor de calibrare avansate, sistemul ESP32 poate elimina dinamic imperfecțiunile circuitelor externe și se poate adapta modificărilor condițiilor externe.

ESP32-WROOM-32
Bazat pe chipul de tip SoC (System-On-Chip) ESP32, modulul ESP32-WROOM-32 are performanțe ridicate, o gamă largă de periferice, Wi-Fi și radio Bluetooth, care oferă o soluție completă adaptată aplicațiilor IoT avansate.

Design compact
Sistemul ESP-WROOM-32, care măsoară doar 25.2 mm × 18 mm, conține ESP32 SoC, memorie flash, componente discrete de precizie și antenă PCB pentru a oferi performanțe remarcabile în aplicațiile cu spațiu limitat.

Layout optimizat
Dispunerea pinilor modulului ESP-WROOM-32 este optimizată, pinii pentru perifericele IO sunt grupate și facilitează proiectarea plăcii de aplicație, cu o trasare minimă a traseelor externe, făcând astfel aplicarea mai compactă.

Deschis și gratuit
Suntem din nou open-source! Schemele ESP-WROOM-32 și layout-ul PCB sunt disponibile gratuit pentru descărcare și pot fi folosite ca referință de proiectare pentru dezvoltarea de modele hardware personalizate bazate pe ESP32.

Pregătit pentru aplicație
Potrivit pentru dezvoltarea aplicațiilor comerciale cu design robust, pe o placă cu patru straturi, FCC, CE (RED), IC, TELEC, SRRC și KCC și cu o gamă largă de temperaturi de funcționare de -40°C până la 85°C.

ESP32-DevKitC
Treceți imediat la ceea ce contează – începeți prototipul cu noul nostru SoC, ESP32. ESP32-DevKitC este o placă de dezvoltare minimă a sistemului, care este alimentată de noul nostru modul ESP32-WROOM-32 și poate fi ușor legată la o placă de test.

Nou și Puternic
Construită în jurul sistemului ESP-WROOM-32, această placă de dezvoltare minimă a sistemului atinge performanțe optime datorită bogatelor setări peri­ferice, Wi-Fi și Bluetooth oferite de noul nostru SoC, ESP32. Limita este imaginația ta!

Prototipuri rapide
Intrați direct în proiectarea și dezvoltarea aplicațiilor fără a vă îngrijora de performanța RF și de designul antenei. Sistemul ESP32-DevKitC are deja acoperite cerințele de bază ale sistemului. Conectați doar cablul USB și sunteți gata de folosire!

Flexibil și bogat în elemente
Sistemul ESP32-DevKitC conține întregul circuit de bază pentru ESP-WROOM-32, inclusiv butoanele USB-UART, butoane pentru resetare și pornire, regulator LDO și un conector micro-USB. Fiecare GPIO important este disponibil dezvoltatorului.

ESP-WROVER-KIT
ESP-WROVER-KIT vizează cerințele de performanță ridicată cu memorie RAM de 4.5MB și procesor dual-core 240MHz.
Creați camere web, afișaje inteligente sau radiouri online cu ajutorul acestui modul cu nivel de alimentare ultra-scăzut. Conectați la placă module LCD, camere, microfoane și codecuri.

Built-in Debugger USB-JTAG
V-ați blocat în bug-uri? Am venit cu o soluție! ESP32 suportă depanarea JTAG, în timp ce ESP-WROVER-KIT integrează și un depanator USB. Acest lucru face ca depanarea și urmărirea aplicațiilor complexe să fie foarte ușoară, fără a fi nevoie de hardware suplimentar.

Hardware avansat
ESP32 este conceput pentru a fi rapid, inteligent și versatil. Sistemul ESP-WROVER-KIT completează aceste caracteristici oferind o interfață de card Micro-SD de mare viteză, interfață de cameră VGA, precum și un panou LCD SPI de 3.2” și capacități de extindere I/O.

Compatibilitate extinsă
Ați dezvoltat aplicațiile în jurul modulului ESP-WROOM-32? Nu numai că ESP-WROVER-KIT susține modulul ESP-WROOM-32, dar susține și noul modul ESP32-WROVER.

ESP32-LyraTD-MSC
Proiectat pentru difuzoare inteligente și aplicații AI. Suportă anularea acustică a ecoului (AEC), recunoașterea automată a vorbelor (ASR), întrerupere trezire și interacțiune vocală.

Caracteristici hardware
ESP32-LyraTD-MSC este proiectat pentru difuzoare inteligente și aplicații AI. Această placă de dezvoltare audio este alcătuită din două părți: placa superioară, care oferă o matrice cu trei microfoane, taste funcționale și lumini LED și placa inferioară, care integrează ESP32-WROVER, un chip MicroSemi Digital Signal Processing (DSP) și un modul de gestionare a alimentării.

Aplicabilitate largă
ESP32-LyraTD-MSC implementează servicii de interacțiune vocală și servicii cloud-on-demand pentru aplicațiile inteligente de difuzoare, interacțiunea om-mașină și recunoașterea imaginilor pentru aplicațiile AI, precum și interconectivitatea și reacția în timp real pentru dispozitivele inteligente de acasă.

Performanță excelentă
ESP32-LyraTD-MSC facilitează dezvoltarea rapidă și ușoară a soluțiilor audio cu modem dublu (Bluetooth + Wi-Fi), deoarece acceptă configurația rețelei Wi-Fi cu o singură cheie, anulare acustică a ecoului (AEC), voce aproape/trezire, acces la platforma cloud, recunoaștere vocală, întrerupere trezire și decodare audio.

ESP32-LyraT
O placă de dezvoltare cu sursă deschisă, sprijinind ADF-ul Espressif Systems și oferind o trezire vocală, un buton de trezire și un player audio. Proiectat pentru difuzoare inteligente și aplicații smart-home.

Caracteristici hardware
ESP32-LyraT este o platformă de dezvoltare open-source pentru Centrul de Dezvoltare Audio (ADF) al Espressif. Este proiectat pentru difuzoare inteligente și aplicații smart-home. Placa de dezvoltare conține modulul ESP32-WROVER, un card Micro SD, interfețe de extensie, butoane de atingere și taste funcționale.

Aplicabilitate largă
Cu o mare varietate de comenzi vocale, funcții de voce interactive și un set periferic bogat, ESP32-LyraT permite dezvoltarea rapidă a aplicațiilor legate de produsele electronice de uz casnic, suporturile de uz casnic, smart home și automatizarea industrială.

Performanță excelentă
Facilitează dezvoltarea rapidă și ușoară a soluțiilor audio dual-mode (Bluetooth + Wi-Fi), de asemenea, acceptă configurația Wi-Fi cu un singură cheie, un buton de trezire, trezire vocală, recunoaștere vocală, acces la platforma cloud și un player audio.

Aplicații uzuale pentru modulele Espressif

Smart Home
Smart Light (Espressif Lighting Solutions) este o soluție multi-fațetă care îmbunătățește experiența utilizatorilor de aplicații cu lumină inteligentă cu mai multe protocoale dezvoltate de Espressif Systems.
Buton inteligent – o telecomandă (buton inteligent) cu tehnologia ESP-NOW este utilizată pentru a acționa lumini inteligente fără Wi-Fi.

Electronice purtabile
Soluții de putere redusă
Soluțiile Espressif extind viața bateriei în arhitecturi radio și alte tehnologii. Cipul ESP32 de joasă tensiune include următoarele caracteristici:
Mai multe moduri de alimentare scăzută
Scalarea dinamică a tensiunii de alimentare

 

 

802.11bgn + Bluetooth + BLE
Cu o memorie flash externă, ESP32 suportă RTOS și pachetele complete de standarde Wi-Fi 802.11n și BT4.2.

Electronice de larg consum
Modulele Espressif pot fi integrate în oricare dintre următoarele tipuri de produse: Tablete, căști audio Bluetooth sau WiFi, boxe audio wireless, playere audio de pe internet, senzori de proximitate etc.

În concluzie, oricând doriți dezvoltarea rapidă a părții de comunicație wireless a proiectului vostru, apelați la chipurile și modulele Espressif Systems, produse disponibile în România prin intermediul
distribuitorului oficial – Comet Electronics.
Pentru detalii tehnice şi comerciale, contactaţi:

Ing. Ciprian Varga, Director Tehnic

Comet_new_logoComet Electronics   |   www.comet.srl.ro   |   office@comet.srl.ro
Str. Sfânta Treime Nr. 47, Bucureşti, Sector 2
Tel.: 021 243 2090   |   Fax: 021 243 4090

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu