Ce este, de fapt, MUTING-ul?

by donpedro

În aplicațiile de siguranță, conform DIN EN 61496-1:2014, muting reprezintă întreruperea automată temporală a uneia sau mai multor funcții de siguranță, utilizând componente dedicate într-un sistem de siguranță.

Muting-ul este necesar, dacă de exemplu produsele trebuie să pătrundă în zona de pericol printr-o zonă optică de siguranță (cortină/ barieră de siguranță). Funcția de muting trebuie integrată în senzorii de siguranță sau implementată în dispozitive de control adiționale.
Muting-ul este activat și dezactivat prin cel puțin două secvențe independente și/sau semnale mo­nitorizate în timp, conform cu IEC TS 62046. Semnalele de muting pot fi generate de senzori dedicați, dar și de sisteme de control. Aranjarea senzorilor de muting trebuie să se facă astfel încât să se asigure o distingere clară între produs și oamenii care vor să pătrundă în zona de pericol prin cortina/bariera optică de siguranță.
Cele mai utilizate configurații sunt cu 2 senzori încrucișați, 4 senzori în paralel monitorizați secvențial și 2 senzori în paralel monitorizați secvențial. Funcția de muting trebuie să fie activă doar atât timp cât durează pătrunderea produsului prin dispozitivele de siguranță. Aceasta se asigură prin semnalele de muting.
Trecerea peste funcția de muting este folosită pentru dezactivarea temporală a mutingului în cazul unor avarii. De exem­plu, dacă sursa de alimentare se defectează în timpul mutingului, un senzor de muting este defect sau conveyorul a fost oprit pentru o perioadă de timp. Întreruperea mutingului se poate face din butonul de reset.
O alternativă pentru muting, fără folosirea senzorilor adiționali de muting, este funcția temporală de mo­nitorizare a procesului, Smart Process Gating (SPG), imple­mentată în seria de cortine de siguranță MLC de la Leuze electronic.

www.oboyle.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu