Mobilier de lucru ergonomic și estetic

by donpedro

Treston se numără printre principalii furnizori mondiali de mobilier și stații de lucru industriale. Sediul firmei cât și facilitățile de proiectare și producție sunt situate în Finlanda.
Treston oferă o gamă largă de produse modulare și versatile de mobilier de lucru industrial, sisteme de stocare și accesorii variate pentru lucrul în medii normale, cât și în arii ce trebuie protejate la descărcări electrostatice (EPA).
Treston consideră că designul ergonomic crește performanța și asigură confortul. Concepția este clar vizibilă în mobilierul robust, cu design unic, ce îndeplinește toate cerințele de lucru în medii tehnice și industriale.
Treston începe procesul de proiectare a stației de lucru corelat cu operatorul care efectuează munca, folosind mobilierul industrial. În acest fel, designul e optim fiindcă acordă o atenție deosebită ergonomiei, funcționalității, eficienței, calității înalte și durabilității.
Mobilierul de lucru, profesional, este modular, putând realiza o gamă largă de stații de lucru ergonomice. Clientul poate alege configurații adecvate activității și lucrătorilor: configurații standard de mobilier ce pot fi livrate rapid sau personalizate cu opțiuni versatile pentru cerințe individuale.

Mobilier industrial și stații de lucru pentru diferite medii de lucru
Optimizarea funcționalității stației de lucru necesită și accesorii bine alese, ce sporesc gradul de utilizare. Atunci când o stație de lucru este bine planificată și bine echipată, fluxul de lucru devine mai ușor și mai eficient, confortul e optim, se evită stresul și accidentele, ușurând și păstrarea instrumentelor de lucru la locul lor.

Modular înseamnă adaptabil
Lumea se schimbă în ritm tot mai mare. Adaptarea activităților ce satisfac noi cerințe, impune un sistem de lucru extrem de flexibil și adaptabil. Aceleași unități de bază, dar echipate cu accesorii ce corespund cerințelor, se folosesc în aplicații foarte variate.
Stație de lucru personalizată pentru aplicație și pentru operator
Activitatea ce se va presta impune structura stației de lucru și accesoriile sale. Cerințele se pot schimba de la un angajat la altul, oamenii nefiind la fel. Atunci când o stație de lucru este echipată și adaptată cerințelor individuale, fazele de lucru pot fi realizate în timpii planificați, cu precizie și cu confort maxim. Se pot construi stații de lucru pentru companii de diverse mărimi, din domenii variate:

• Aplicații Industriale: asamblare, testare și cercetare de produse electronice, inclusiv cu protecție la descărcări electrostatice − ESD.
• Asamblare manuală de Produse electronice și Mecanică fină
• Ateliere de reparații, mentenanță, garaje și activități industriale în medii grele
• Asistență Medicală clinică
• Sterilizare Instrumente
• Laboratoare − în inginerie și medicale
• Ambalare și Logistică
• Spații publice și Arhivare
• Organizatoare de scule și dispozitive
• Spații de lucru distincte și Spații pentru depozitare

Creșterea productivității cu ergonomia adecvată
Productivitatea și confortul la locul de muncă depind de mobilierul industrial. Operatorul trebuie să lucreze eficient, fără a fi afectat negativ, fizic și psihic, de condițiile de lucru. Mobilierul din spațiul de lucru (mese de lucru, bancuri, scaune, rafturi, cutii și dulapuri de depozitare) trebuie să fie și ergonomic și cu estetică plăcută.
Bancurile și mesele de lucru Treston oferă configurații selectabile (corpuri de forme și dimensiuni variate, dulapuri, sertare, panouri perforate) și ajustabile. Dulăpioare cu lădițe și separatoare de piese, permit accesul rapid și efort mic la scule și materiale. Prizele electrice și unitățile de iluminat se includ ergonomic în mobilier.
Scaunele ergonomice Treston asigură sprijin eficient în zona lombară și suport pentru picioare. Abilitatea de ajustare oricând a scaunelor și a bancurilor de lucru crește nivelul de confort printr-o bună poziție de lucru, în stare relaxată, ce reduce oboseala la sarcini care cer atenție la detalii, fapt verificat de experții în ergonomie industrială. Materialele și componentele solicitate la efort și uzură folosite în scaune – textile, mecanice, amortizoare cu gaz, role, glisiere – au fost alese pe criterii de calitate și fiabilitate. Scaunele ergonomice sunt comode la spate și șezut, plăcute la aspect, fiind utile în medii de lucru tehnic, dar și în birouri și săli de conferințe. Treston este cunoscut în special ca un furnizor profesional și de încredere pentru mobilier industrial folosit în arii protejate ESD. Mobilierul din categoria ESD se utilizează în aria de lucru în protejată la descărcări electrostatice și are marcajul EPA. (Vezi nota.)

Grupe de produse
1. Mobilier tehnic
Bancuri și Mese de lucru cu accesorii la alegere, Dulapuri cu sertar sau rafturi, Accesorii la calculator, Panouri perforate și cârlige, Canale pentru cabluri, Unități de iluminat, Vizor optic cu lupă și iluminare, Cărucioare, Stații de ambalare, Sistem de panouri de separare a zonelor de lucru, Scaune ergonomice cu accesorii.

2. Sisteme de depozitare
Dulapuri de depozitare, Ansambluri mobile, Dulăpioare și lădițe cu separatoare, Standuri de depozitare, Linii de stocare pentru reciclare, Etichete, Bare de fixare și capace.

3. Mobilier tehnic protejat ESD
Pentru lucrul cu produse sensibile ESD în industria electronică, laboratoare, medii cu produse inflamabile sau explozive, în spitale, se oferă mobilierul tehnic protejat ESD și alte produse specifice anti ESD: Cutii legate la pământ, Brățări și Materiale anti ESD, Dulapuri de depozitare, Ansambluri rotative, Dulăpioare și lădițe cu separatoare, Standuri de depozitare. Mobilierul ESD e fabricat cu materiale conductive, disipative și antistatice.
Bancurile de lucru robuste sunt proiectate și fabricate de Treston pentru cele mai exigente utilizări și medii. Atelierele mecanice, garajele, reparațiile mașinilor, unitățile de întreținere și industria grea sunt medii în care mobilierul robust este o cerință esențială pentru a face față încărcărilor grele, utilizării intense și substanțelor chimice. Bancurile de lucru Treston sunt foarte durabile și rezistă celor mai dificile condiții. Cadrul robust și dimensionarea modulară oferă flexi­bilitate pentru configurarea bancului de lucru la sarcini și nevoi specifice.

Info WEB: Toate produsele: http://www.treston.com/products

Repere de bază:
• 4 opțiuni pentru picior: fix, reglabil pe înălțime, cu rotile și unitatea sertar ca picior
• 5 opțiuni de placare a mesei: oțel de 1.5 mm, oțel de 3 mm, multiplex din lemn, vinil cu marginile din oțel, vinil cu marginile din plastic
• Sarcină maximă de până la 750 kg
• Poate fi fixat cu șuruburi la podea pentru mai multă stabilitate
• Ușor personalizat și configurabil cu o gamă largă de accesorii.

Treston oferă ceva unic: Gama cea mai largă de accesorii de pe piața bancurilor de atelier!

Accesorii
Gama largă de accesorii face ca bancurile de lucru să fie foarte flexibile la configurație și utilizare. Accesoriile deasu­pra compartimentului includ rafturi superioare, lămpi, lupă de mărire, șine de scule, panouri din spate, panouri și canale de serviciu cu prize electrice și de împământare. Sub banc, opțiunile accesoriilor constau în module de stocare sub formă de dulapuri și sertare, suport pentru PC și tastatură, cu opțiuni multiple de culoare. Se pot comanda variante disipative ESD.

Bancuri de lucru standard: TP/TPH
Bancul de lucru TP este bancul de bază standard, clasic, dezvoltat de peste 35 de ani. Bancul de lucru TP e cea mai simplă și cea mai rentabilă opțiune modulară. Fiind proiectat pentru o gamă largă de sarcini și medii − testare, ambalare, reparare, inspectare, e garantat pentru utilizarea regulată cu încărcături de până la 300kg. Înălțimea poate fi reglată treptat de la 650 la 900 mm, pentru lucrătorul ce stă pe scaun sau în picioare. Caracteristici: Structură de oțel, Accesorii variate. Bancul de lucru TP poate fi echipat cu aceleași accesorii ca și Concept
Bancul de lucru TPH are propria gamă de accesorii.

Info WEB: http://www.Treston.com/products/ergonomic-workbenches-tptph

Alte bancuri de lucru: Concept, WB, LMT, Towerline
Bancul de lucru Concept este proiectat pentru nevoile industriei electronice, în care calitățile ergonomice sunt cea mai importantă cerință. Fiind modular, are multe ajustări posibile, manual sau cu motor. Dispune de o gamă largă de accesorii ce se potrivesc perfect. Suportă greutăți de până la 500kg, iar fiecare detaliu e practic în uz.

Bancul de lucru WB a fost proiectat pentru utilizarea în medii de asamblare exigente. Simplu, ajustabil, cu o bună ergonomie, permite să fie adaptat la o varietate de sarcini. Bancurile de lucru pot fi plasate alăturate, spate în spate sau chiar pe pereți, fără goluri inutile. Dispune de o gamă largă de accesorii ce se potrivesc perfect. Suportă greutăți de până la 200 – 250kg.

Bancul de lucru LMT constă din masa cu blat, cadru metalic distanțier și rafturi. Modulele de tip tub vertical și rafturile din oțel sunt comandate separat.

Bancul de lucru TowerLine constă dintr-un cadru metalic distanțier standard, rafturi și panou vertical cu perforații. Sunt oferite variante: cu rafturi pe o parte, rafturi față-în-față, lungime extinsă, cu poziționare în colț de cameră.

Info WEB: O prezentare video a produselor Treston: https://vimeo.com/trestongroup

Containere cu stivuire create pentru stocare, facilități de producție și magazine.
Standuri și cărucioare pentru comerț cu amănuntul, fabricare și depozitare, eficiente pentru stocare de componente mici.

Sistem de stocare a uneltelor
• Necesită doar 2 m² de spațiu și oferă stocare de 16 m².
• Nu e nevoie de fixare pe podea, se află ferm pe cont propriu.
• Pe marginea inferioară a panoului există o roată care ajută mișcarea.
• Capacitatea de încărcare este de 100 kg / panou.
• Include 4 panouri; panouri suplimentare sunt disponibile.
• Maxim 10 panouri se pot fixa în sistemul de stocare.

Dulapurile din polipropilenă robustă asigură depozitare și în sertare transparente pentru componente electrice și mecanice.

Dulapuri de depozitare pentru componente mici – ESD
Stativ pentru coșuri – ESD.
Sistem pentru magazine, pro­ducție și depozite.
Cadru din oțel cu vopsea ESD și 8 șine de aluminiu.

Scaune de lucru – pentru orice mediu de lucru industrial, tehnic, medical
Treston oferă soluții specializate de așezare a operatorului, având caracte­ristici tehnice și de calitate foarte înalte, la cost eficient, pentru cerințele specifice locului de muncă − producție, cercetare, service, ambalare, pentru lucrul în picioare sau în mișcare, inclusiv în zone ESD. Scaunele Treston asigură siguranța la locul de muncă îndeplinind cerințele din standardul DIN 68877 și au aplicat marcajul de siguranță GS (certificarea voluntară de siguranță Geprüfte Sicherheit – “Tested Safety”).

Caracteristicile unui scaun ergonomic
Scaunul se alege în funcție de locul utilizării: Producție, Aria ESD, Muncă statică, Laborator, Spații sterile. Unele caracteristici sunt obligatorii pentru un scaun bun, indiferent de locul de utilizare. De aceea, verificați:
Reglabilitatea – înălțimea scaunului e reglabilă.
Intervalul înălțimii – înălțimea scaunului poate fi ajustată la înălțimea recomandată lucrătorilor care îl vor folosi – foarte scunzi sau înalți.
Spătarul – reglabil pe verticală, cât și în direcția înainte și înapoi și are suport lombar solid.
Adâncimea scaunului – potrivirea cu cei mai înalți și cei mai scunzi utilizatori.
Stabilitatea scaunului − se recomandă o bază cu sprijin în 5 puncte (role sau glisiere).

Caracteristici de luat în considerare la selectarea scaunului.
• Accesorii care pot ajuta să se lucreze mai bine. Cotierele cu înălțimi reglabile sunt bune pentru operatorii de PC. Brațe mai late sau mai înalte, se aleg în funcție de dimensiunile și sarcinile lucrătorilor.
• Mobilitatea care influențează munca. De exemplu, un scaun cu rulouri nu are poziția stabilă și staționară ca unul cu glisiere. Rulourile se aleg potrivite
cu tipul de pardoseală (rulouri din nylon pentru covoare sau rulouri de uretan pentru podele dure).

6 modele de scaune ergonomice cu 36 de variante
Treston oferă 6 modele diferite de scaune:
Ergo – cu scop multifuncțional, ErgoPlus − cu un pachet ergonomic complet, Neon – noua generație cu tapițerie schimbătoare, Flex − pentru muncă în picioare, Stool – taburet pentru asistență în ateliere și Saddle − tip șa pentru mod de ședere alternativ.
În plus, din 3 tipuri de suprafețe / tapițerii se poate alege: poliuretană foarte rezistentă, țesătură confortabilă și piele artificială ușor de întreținut. Alegeți din catalog cel mai potrivit scaun pentru mediul de lucru și lucrător din cele 36 de variante ale scaunelor Treston.

Info WEB: http://www.treston.com/catalogues/workplace-chairs/#1

Soluție sigură, solidă și economică
Gama scaunelor Treston este o soluție sigură, durabilă și economică pentru scaunele industriale, la locul de muncă, prin îndeplinirea cerințelor de siguranță DIN 68877 și în plus, scaunele ESD sunt conforme cu EN 61340-5-1. Garanția completă este de 10 ani.

Pentru siguranța utilizatorului. Conform standardului DIN 68877, orice scaun cu o înălțime a părții de șezut peste 650 mm trebuie să aibă glisiere de alunecare pe podea și un inel pentru picioare, din motive de siguranță. Modelele standard de scaune înalte Treston sunt echipate cu glisiere și un inel de picior.
Scaune ergonomice Treston, 6 modele: Ergo, Plus, Neon, Flex, Stools, Saddle. 36 variante: normale și ESD.

Treston Ergo − scaun multifuncțional pentru orice aplicație din industrie
• Scaun, spătar și suport lombar, proiectate ergonomic
• Reglabil simplu și rapid
• Raport excelent preț-performanță

Treston Plus − pachet ergonomic total
• Cea mai bună ajustare posibilă la dimensiunea corpului
• Susține corpul în orice poziție
• Pentru orice situație de lucru

Neon − scaun de lucru cu tapițeria schimbătoare
• Toate aceleași ajustări și caracteristici ca la Ergo Plus
• Tapițerie și bandă durabile, flexibilitate, individualitate și economie

Flex − odihna picioarelor prin asistență la munca în picioare și în locurile de muncă combinate
• Rotație 360° a scaunului
• Reglarea ușoară a înălțimii inelului piciorului
• Economie spațială
• Scaun rezistent la alunecare

Taburete
• Asistență optimă la lucrul în atelier și în aplicații grele
• Reglarea înălțimii scaunului

Scaune de șezut (tip șa)
• Libertatea de mișcare cu poziție de ședere ergonomică
• Reglarea înălțimii scaunului și înclinarea scaunului

Notă. Conform IEC60601-1 (2.4.3), tensiunea de siguranță (SELV) pentru oameni nu depășește o valoare nominală de 25VAC sau 60VDC. Mulți oameni poate știu de acest nivel, dar nu știu că electricitatea statică a corpului uman e de obicei de până la mii, chiar zeci de mii de volți. Materialele izolatoare se încarcă cu electricitate statică. Descărcarea electrostatică (ESD) apare atunci când două suprafețe încărcate cu potențiale electrice mari și diferite, sunt egalizate instantaneu. ESD ar putea să nu dăuneze corpului uman, dar des­cărcarea sau scânteia rezultate pot provoca daune catastrofale sau latente componentelor electronice. În medii inflamabile (gaze, lichide) ESD poate provoca incendii. Prin menținerea unui contact continuu cu solul, se evită distrugerile prin ESD. În mediul antistatic, toate obiectele trebuie să asigure protecția ESD. Mobilier (banc de producție, masa, scaun), scule de montare, cărucioare de manevrare, containere de depo­zi­tare, îmbrăcăminte, în­călțăminte, mănuși, toate au simbolul de protecție la ESD. EPA este aria protejată ESD.

Mobilier pentru mediul medical − Treston Medi.
Mobilierul pentru mediul medical cuprinde o gamă de produse ergonomice proiectate în strânsă colaborare cu profesioniștii din domeniul sănătății. Treston e cunoscut ca producător de mobilier profesional, iar gama de mobilier pentru îngrijirea sănătății combină designul elegant al mobilierului scandinav cu cerințele speciale ale mobilierului destinat mediului de sănătate.
− Treston Medi: Soluții mobile de lucru. Greutate redusă, dimensiune redusă și mobilitate, înălțimea reglabilă prin pedală.
− Treston Medi: cărucior pentru instrumente
− Treston Medi: Cărucior mobil de tratament
− Treston Medi: Depozitare și logistică

Proiectați structura stației de lucru de care aveți nevoie, folosind Treston 3D Configurator:

Info WEB: http://www.Treston.com/news/new-features-our-Treston-3d-configurator

ECAS Electro (http://www.ecas.ro) este distribuitor autorizat al produselor Treston (http://www.treston.com)

Detalii tehnice și comerciale:
Ing. Cristian-Romeo Zafiu | cristian.zafiu@ecas.ro
birou.vanzari@ecas.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu