Controlul selectiv al creșterii plantelor cu ajutorul luminii artificiale

by donpedro

WL-SMDC – noile LED-uri ceramice monocolore — Sursa imaginii: Würth Elektronik eiSos

Würth Elektronik eiSos, producător de componente electronice și electromecanice, prezintă WL-SMDC − noile LED-uri ceramice monocolore pentru asamblarea SMT − adaptate optim cerin­țelor din serele iluminate artificial. Pe lângă fabricarea produselor în culorile tradiționale (albastru, galben, verde și roșu) aceste LED-uri sunt disponibile și cu lungimi de undă de 450 nm (Deep Blue), 660 nm (Hyper Red) și 730 nm (Far Red). Spectrele de emisie ale acestor LED-uri pentru horticultură se corelează optim cu spectrele de absorbție ale pigmenților de fotosinteză ale plantelor.

LED-urile pentru aplicații horticole de la Würth Elektronik eiSos se disting prin înaltă eficiență și luminozitate, precum și prin valori remarcabile ale PPF − fluxul de lumină fotosintetic determină energia pe care plantele o pot obține de la lumina LED-urilor. Acestea au o rezistență termică scăzută, o pantă de încălzire neutră din punct de vedere electric și oferă, de asemenea, avantaje convingătoare prin dimensiunea capsulei (3535) și pierderile reduse de putere.

“LED it grow”
În timp ce lumina roșie și albastră furnizează plantelor cea mai mare parte din energie, diferitele lungimi de undă controlează alte procese de creștere. Acest fapt este utilizat în selecția și cultivarea plantelor printr-un “amestec de lumină” controlat individual. De exemplu, lumina cu lungimea de undă de 720-740 nm (Far Red) din spectrul infraroșu influențează germinarea. Această gamă de lungimi de undă poate scurta timpul de înflorire al plantelor și poate contribui la creș­terea în înălțime a acestora. LED-urile pentru horticultură de la Würth Elektronik eiSos oferă producătorilor de sisteme de iluminat pentru horticultură o selecție și o configu­rație de LED-uri pentru a se potrivi în mod optim cu spectrul de lumină necesar anumitor plante. Toate componentele din seria WL-SMDC sunt disponibile din stoc.
Mostre gratuite sunt disponibile la cerere.

Würth Elektronik
www.we-online.com

Despre Würth Elektronik eiSos

Würth Elektronik eiSos GmbH & Co. KG este producător de componente pasive şi electromecanice pentru industria electronică. Würth Elektronik eiSos face parte din grupul Würth, are un număr de 5000 de angajaţi şi este reprezentată în 50 de ţări. Compania este reprezentată de o echipă proprie de distribuţie în aproape toate ţările din Europa, precum şi în Statele Unite, Asia şi America de Sud. Fabricile de producţie sunt situate în Europa, Asia şi America.
Gama de produse include componente EMC, ferite, bobine, varistoare, componente RF, componente pentru semnal şi comunicaţie, module de putere, LED-uri, transformatoare, conectori, elemente pentru surse de alimentare, switch-uri şi tehnici de asamblare.
Mai multe informaţii la adresa: www.we-online.com

WE_LogoC O N T A C T

Florin Ivanciuc – Country Manager România
florin.ivanciuc@we-online.com
Tel: 0786 91 77 83

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu