Senzori codați magnetic sau RFID

by donpedro

Multe sisteme și mașini necesită dispozitive de siguranță pentru prevenirea accesului și intervențiilor neautorizate în timpul operării. O cortină optică de siguranță, în multe cazuri nu este suficientă, de exemplu pentru prevenirea scurgerilor de gaze, a zgomotului, prafului, căldurii, din interiorul preselor sau mașinilor de topire. Similar, în domeniul farmaceutic, normele de igienă cer ca sistemele să fie protejate de particule externe procesului. Poziția ușilor de acces în aceste cazuri poate fi detectată cu senzori codați magnetic sau RFID, certificați Ecolab, de la Contrinex. Datorită operării non-contact, acești senzori necesită mentenanță minimă.

Senzorii codați magnetic din seria YSM (Tip 4 conform cu ISO 14119) sunt imuni la interferențe cu alte dispozitive și au o construcție robustă. Seria YSR este codată RFID, permițând conectarea în serie cu un releu/controller a până la 30 dispozitive.
Cu distanțe de operare de la 4 mm la 18 mm, acești senzori codați magnetic pot lucra și în carcase de protecție din oțel inox. Astfel, se pot realiza sisteme protejate și ușor de curățat.
Mai mult, senzorii au indice de protecție IP6K9K, sunt rezistenți la praf, jeturi puternice de apă și abur. Senzorii YSR, codați RFID, pot fi învățați, sunt disponibile versiuni cu monitorizarea dispozitivelor externe (EDM) și cu semnal de stare.
Dimensiunile disponibile sunt 36 mm × 26 mm × 13 mm sau 88 mm × 25 mm × 13 mm (L × W × H), conectică M12 sau cablu PVC.

Tel: +40 256-201346
Email: office@oboyle.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu