Inovații în tehnologia presetupelor produse de Pflistch acum disponibile în România prin Comet Electronics

by donpedro

Cu noul sistem TRI® blueglobe, PFLITSCH oferă pentru prima dată o presetupă EMC care stabilește standardele în materie de conectare la scutul de atenuare și valorile atenuării chiar și pentru aplicații cu dublă ecranare. Prin intermediul arcului cu formă triunghiulară, presetupele EMC oferă atenuări excelente pentru frecvențe înalte împreună cu etanșeitatea excepțională a sistemului blueglobe și ușurința în instalare.

Comet_EA0915_Fig-3

Odată ce panglica de ecranare a cablului este expusă, aceasta poate fi introdusă cu ușurință prin sistemul TRI® blueglobe, în care arcul triunghiular imediat înconjoară panglica de protecție, fără ca șurubul de presiune să trebuiască să fie strâns. În presetupele convenționale EMC, există riscul ca atunci când piulița de etanșeizare este strânsă, să se exercite presiuni mecanice pe panglica de protecție EMC, ceea ce poate duce la schimbări în efectul de ecranare.

Prin tehnologia TRI® blueglobe se poate atinge o atenuare de peste 80dB la 100MHz și chiar în domeniul de frecvențe de până la 2.5GHz o atenu­are de cel puțin 50dB. Designul triunghiular al arcului previne prinderea acestuia în panglică atunci când presetupa este dezasamblată.
Comet_EA0915_Fig-2Conceptul TRI® blueglobe este unic pe piață și deja devine standardul în presetupe de tip EMC. Comparativ cu produsele convenționale, această presetupă modernă atinge standarde maxime de impermeabilitate până la IP68 asigurând de asemenea că nu se contractă ireversibil cablul.

Presiunea scăzută din zona de contact cu panglica de ecranare duce la evitarea contactului între diferitele straturi de ecranare pentru cablurile ecranate în multiple straturi.
Ca exemplu, folosind doar două tipuri de presetupe M20 și M32, toate cablurile cu diametre de la 5 până la 25 mm pot fi sigilate în mod fiabil, în timp ce presetupele convenționale au nevoie de până la patru dimensiuni metrice pentru acest lucru. Aceasta reduce cheltuielile de la comandă și stoc până la ușurința în asamblare și reducerea numărului de piese de schimb necesare.
Inițial, această nouă variantă EMC este disponibilă în dimensiuni de M16 până la M32 pentru diametre de cablu de la 7 la 25 mm. Pe viitor, vor fi lansate și presetupe între M12 și M85 din alamă și oțel inoxidabil.

UNI Flange® – sisteme de flanșe cu presetupe modulare pentru rețelele de cabluri existente

Inginerii de la Pflitsch și-au pus întrebarea care este modalitatea optimă de etanșeizare a unor sisteme de cabluri deja instalate. Pentru soluționarea acestei probleme au dezvoltat sistemul de presetupe modulare UNI Flange®. Sistemul UNI Flange® este singura soluție de acest tip bazată pe principiul de etanșeizare al presetupelor.

Comet_EA0915_Fig-4Această soluție combină proprietățile de etanșeizare ale sistemului consacrat UNI Dicht® cu avantajele unor plăci și ale unor piulițe formate din două jumătăți.
Sistemul UNI Flange® este disponibil în variante de plastic pentru majoritatea mediilor de lucru sau zinc pentru mediile din industria grea.

Sistemul UNI Flange® este compus dintr-o placă formată din două jumătăți cu trei deschideri în care se poate insera una din cele peste 100 de modele de accesorii pentru etanșeizare din gama UNI Dicht® la care se adaugă piulițe modulare formate din două jumătăți interconectabile.

Canalele prezente în deschiderile de pe plăcile fixe ajută la prevenirea rotirii cablurilor în momentul în care se strânge piulița de etanșeizare. Garniturile de etanșeizare pot fi alese pentru cabluri cu diametre între 2,0mm și 20,5mm. Gradul de etanșeizare oferit de acest sistem este IP66.

UNI Split Gland® – presetupe modulare pentru rețele de cabluri existente

Comet_EA0915_Fig-5Pe lângă sistemul modular de trei flanșe UNI Flange®, Pflistch vă oferă și sisteme modulare de presetupe UNI Split Gland®. Destinate tot aplicațiilor în care există deja un sistem de cabluri instalat, presetupele din gama UNI Split Gland® oferă o etanșeizare superioară sistemului UNI Flange® ajungând la nivelul IP67, fiind singurele presetupe modulare cu acest nivel de etanșeizare de pe piață.

Comet_EA0915_Fig-6Presetupa și piulița de etanșeizare sunt formate din două jumătăți interconectabile, iar garnitura interioară are o latură deschisă pentru introduce­rea cablurilor. Principalul avantaj al acestui tip de presetupe este acela că se pot instala cu ușurință în locuri unde este nevoie de cabluri suplimentare și acestea nu au fost incluse în producția inițială.

O alta aplicație utilă este folosirea garniturilor interioare de etanșeizare cu deschidere laterală în presetupe deja instalate pentru a modifica numărul de cabluri ce trec prin acea presetupă. Pflistch vă oferă și un clește special ce facilitează introducerea cablurilor în garniturile de etanșeizare.

Un mod simplu de a înlăturare a condensului din incinte

Apa se condensează în timp în interiorul cabinetelor de comutație închise în mare măsură și în interiorul carcaselor expuse la fluctuații mari de temperatură. Când temperaturile scad, incintele, care nu sunt complet etanșe, atrag în ele o parte din aerul înconjurător umed. Fără a fi luate alte măsuri, condensul format nu poate scăpa de incintă atunci când temperaturile cresc din nou, ceea ce duce la disfuncționalități considerabile sau chiar scurtcircuitul circuitelor electronice din interior.

Comet_EA0915_Fig-7Pentru a permite umezelii să scape cu ușurință și în siguranță din incintă și pentru a permite aerului sa circule, Pflistch a dezvoltat o garnitură specială de scurgere.
Această componentă nu necesită întreținere, este plasată într-o presetupă M20 din alamă nichelată și se instalează la fel de ușor ca o presetupă de cablu în punctul cel mai de jos din incintă – de obicei la baza acesteia. Debitul de apă poate fi de până la 0,4 l/min.
Conexiunile de scurgere Pflistch au un profil ce depășește cu doar 6,5 mm peretele incintei și au un capac rotunjit pentru a oferi un efect vizual plăcut. Designul simplu ce conține două elemente din alamă care ce se strâng, permit conexiunilor de scurgere Pflistch să nu necesite filtru. Conexiunile de scurgere ating clasa de protecție IP 30.

Pentru detalii tehnice şi comerciale, contactaţi:

Ing. Ciprian Varga, Director Tehnic

Comet_new_logo

 

 

Comet Electronics
Str. Sfânta Treime Nr. 47, Bucureşti, Sector 2
Tel.: 021 243 2090
Fax: 021 243 4090
www.comet.srl.ro
office@comet.srl.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu