Combinând puterea wireless și transmisia de date

by donpedro

200-W-WPT: sistem de dezvoltare de 200-wați produs de Infineon și Würth Elektronik eiSos pentru transferul wireless de putere. — Sursa imaginii: Würth Elektronik eiSos

Sub numele 760308EMP-WPT-200W, Würth Elektronik eiSos și Infineon Technologies AG oferă un sistem de dezvoltare de 200-wați pentru transferul energiei fără fir.
Ceea ce face kit-ul de dezvoltare special, este faptul că legătura dintre bobinele emițătorului și receptorului poate fi folosită pentru a transfera nu numai puterea, ci și datele.

Kit-ul de dezvoltare 760308EMP-WPT-200W dispune de o sursă de alimentare, o unitate de transmisie și o unitate de recepție, sistemul fiind o soluție inovatoare și puternică ce se bazează pe componentele produse de Würth Elektronik și Infineon (MOSFET-uri, drivere, microcontro­lere, regulatoare de tensiune).
Blocul transmițătorului conține o punte H (full bridge) și un circuit rezonant compus dintr-o bobină WPT și capacitoare rezonante conectate în serie. Datorită defazajului dintre tensiune și curent în circuitul rezonant, sistemul operează în modul ZVS (Zero Voltage Switching – comutație la tensiune zero). Astfel, se obține un nivel foarte ridicat de eficiență pentru întregul sistem.
La receptor, găsim un redresor sincron cu filtrare în aval. Mulțumită modulației AM a câmpului alter­nativ dintre emițător și receptor, pot fi trimise orice date dinspre receptor către transmițător. Un exemplu de aplicație poate fi un dispozitiv mobil care trimite datele provenite de la un senzor către o stație de bază în timpul procesului de încărcare. Toate datele necesare pentru implementarea acestui tip de sistem proprietar se pot descărca gratuit.

Tehnologia medicală și IoT
Cem Som, Managerul Diviziei Wireless Power Transfer la Würth Elektronik eiSos, explică: “Clienții ne-au cerut de ani de zile mo­da­lități prin care aceștia pot exploata aplicațiile lor cu puteri nominale care depășesc standardul Qi. Circuitul poate evolua de la 10 wați la câțiva kilowați. Curenții prin circuitul rezonant sunt sinusoidali, ceea ce favorizează obținerea de caracteristici EMC excelente. Modificarea frecvenței de comutație permite varierea tensiunii de ieșire și transmiterea datelor de la receptor la emițător. Vrem să abordăm aplicațiile cu o putere de ieșire de 200 wați, în afara standardului Qi. Acestea reprezintă aplicații tipice în domenii precum tehnologie medicală, Industrie 4.0, IoT, dar și în toate zonele cu condiții dure de mediu”.

Pentru a răspunde diferitelor cerințe ale transmisiei wireless de putere, componentele semiconductoare de la Infineon oferă o valoare adăugată ideală. “Fiind un producător de vârf de semiconductoare, dar și mulțumită portofoliului larg de produse de care dispunem, suntem capabili să jucăm un rol major în dezvoltarea de soluții eficiente și ino- ­va­toare pentru transmiterea fără fir a puterii” a spus Verena Lackner, Global Application Marketing – Wireless Charging la Infineon. “Încărcarea wireless este un subiect cheie pentru Infineon și, împreună cu Würth Elektronik, putem folosi această soluție de sistem pentru a sprijini în mod eficient clienții în diferite provocări ce apar în etapele de proiectare”.

200-W-WPT va fi disponibil începând cu al treilea trimestru al acestui an. www.we-online.com

 

Würth Elektronik
www.we-online.com

Despre Würth Elektronik eiSos

Würth Elektronik eiSos GmbH & Co. KG este producător de componente pasive şi electromecanice pentru industria electronică. Würth Elektronik eiSos face parte din grupul Würth, are un număr de 5000 de angajaţi şi este reprezentată în 50 de ţări. Compania este reprezentată de o echipă proprie de distribuţie în aproape toate ţările din Europa, precum şi în Statele Unite, Asia şi America de Sud. Fabricile de producţie sunt situate în Europa, Asia şi America.
Gama de produse include componente EMC, ferite, bobine, varistoare, componente RF, componente pentru semnal şi comunicaţie, module de putere, LED-uri, transformatoare, conectori, elemente pentru surse de alimentare, switch-uri şi tehnici de asamblare.
Mai multe informaţii la adresa: www.we-online.com

WE_LogoC O N T A C T

Florin Ivanciuc – Country Manager România
florin.ivanciuc@we-online.com
Tel: 0786 91 77 83

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu