Mobilitate și fiabilitate cu imprimantele termice de la GeBE oferite în România de Comet Electronics

by donpedro

Comet_EA0117_N6La GeBE nu a fost construită niciodată vreo mașină de scris, dar compania de inginerie GeBE a făcut primii pași, prin dezvoltarea sistemelor mecanice pentru mașini de scris în scopuri educaționale. Inițial, au fost controale mecanice, dar, curând, firma de inginerie a trecut la tehnologia bazată pe microprocesoare. Imprimarea termică a devenit o competență de bază a firmei GeBE fiind menținută și dezvoltată continuu.
Totul a început cu Gert Breidenbach, un inginer, și soția lui Brigitte. Gert Breidenbach a avut previziune, viziune și un apetit pentru risc. În anul 1965, a fondat Gert Breidenbach Electronica, pe scurt GeBE, un birou de inginerie pentru dezvoltarea dispozitivelor pentru mașini de scris. Din 1973, Gert Breidenbach a dezvoltat pentru Intertip din Munchen dispozitive mecanice pentru învățarea funcționării mașinii de scris.
În paralel, Gert Breidenbach a pro­iec­tat sisteme de învățare pentru dispozitive controlate de microcomputer. Primul sistem de dezvol­tare bazat pe microcalculator a fost contruit pe un computer Motorola 6800 Eurocards.
În 1976, GeBE a extins computerul APPLE 1 care a fost puțin mai mult decât o placă de interfață cu un bus de date Europakarten.
Rezultatul era un standard industrial deschis, Eurobus fiind utilizat în Europakartensystem de către EKF Elektronik în Hamm.

Imprimantele termi­ce pentru Kiosk GPT-4672 | -4673 – Seria GeBE-COMPACT Plus
Comet_EA0117_Fig-6Imprimantele termice din seria GPT-4672 | -4673 au atașate un sistem de montare din oțel inoxidabil foarte robust, cu cutter parțial sau total pentru hârtie. Acestea sunt ideale pentru printarea tichetelor cu text, grafică sau coduri de bare pe hârtie cu lățimea între 51mm și 86mm și grosimea între 60um și 200um pe role de până la 300mm. Printarea este de calitate ridicată cu o rezoluție de 203/300 dpi și cu o viteză de printare de până la 250mm/s. Gama de temperaturi de operare este între -20°C și +70°C, făcându-le ideale pentru utilizare în mediul extern. Alimentarea se face între 10V și 26V, gamă ce permite folosirea imprimantei cu sistem de alimentare pe bază de celule solare. Prin cele 8 mărimi de caractere ce se pot programa la printare, se pot crea tichete cu un design atrăgător.
Principalele aplicații pentru aceste imprimante sunt: printare de informații pentru mașinile industriale, printarea de tichete în automate de bilete. Imprimantele au drivere pentru Windows® CE.Net 4.2, 5.0, 6.0 și Windows® 2000, XP, Vista, 7, 8, 8.1, 10, Unix via Cups pentru Linux și Mac OS.

Comet_EA0117_Fig-4

Sistemul OnPaperDisplay-Menu (OPD-Menue®) asigură schimbarea facilă a configurației imprimantei prin printarea setărilor. Rola de hârtie de dimensiuni reduse permite 11 m de imprimare de text, grafică sau coduri de bare. În mod alternativ, etichete autoadezive pot fi imprimate cu o rezoluție 203 dpi.

Imprimantele mobile GPT-437x – Seria GeBE-FLASH®
Cu o greutate de doar 300 g, imprimanta termică GeBE-FLASH reprezintă o soluție ideală pentru nevoile de printare în spații deschise. Printre principalele aplicații ale acestei imprimante se numără printarea mobilă de protocoale în sistemele de contabilitate, printare în logistică sau la echipamente de măsurare. Imprimanta este compatibilă cu HP Deskjet și HP 82240B fiind ușor de manevrat pentru imprimare hârtie de 58mm. Mulțumită sistemului Easy Loading, schimbarea hârtiei se poate face foarte ușor în câteva secunde.

FLASH GeBE funcționează în mod direct printr-o aplicație pentru iPhone®, iPad®, iPod® sau pentru un Smartphone AndroidTM conectându-se cu orice dispozitiv mobil prin Bluetooth®. GeBE poate personaliza imprimantele prin adăugarea pe carcasă a unei grafice personalizate cu culorile sau logo-ul companiei. Personalizarea se poate face și pentru toate accesoriile suplimentare. Sunt disponibile soluții pentru prinderea pe curea sau brățară.
O gestionare a energiei inovatoare controlează energia consumată, fapt ce duce la extinderea timpului de funcționare. În timpul funcționării în regimul de așteptare, consumul de curent este la nivelul de 10uA! Bateria imprimantei se poate încărca și în vehicule, cu încărcătorul auto de 12V. Folosirea mobilă este garantată printr-un timp de încărcare scurt și timp de utilizare lung.

Comet_EA0117_Fig-10

Se poate tipări text, grafică sau cod de bare cu o rezoluție de 203 dpi pe suport de hârtie standard, precum și pe etichete autoadezive.

Imprimantele GPT-4352 – Seria GeBE-MULDE Mini
GeBE-MULDE Mini este o imprimantă de panou compactă pentru aplicații staționare și mobile. Lățimea standard de hârtie este 58mm.
În funcție de spațiul în care este montată, există două opțiuni pentru hârtie: sub formă de rulouri de 31mm sau 60mm diametru. Având o gamă largă de tensiuni de alimentare 3.0V – 7.2V sau 10V – 36V, imprimantele GeBE-MULDE Mini oferă o flexibilitate maximă în alegerea sursei de alimentare, fapt ce permite operarea imprimantei în mașini industriale, vehicule sau panouri de comutare. Printre altele, se recomandă folosirea în panouri Siemens SIMATIC HMI.

Imprimanta este ușor de instalat într-un panou frontal decupat, fapt ce reduce costurile de integrare. Capacul frontal disponibil oferă protecția la praf și stropi de apă cu rezistență IP54.
Puteți personaliza imprimanta GeBE-MULDE Mini, prin alegerea culorii companiei și inscripționarea logo-ului firmei pe carcasa imprimantei. Personalizarea este disponibilă și pentru producție de serie mică. GeBE-MULDE Mini oferă eficiență energetică prin gestionarea inteligentă a energiei. Oprirea și pornirea la intervale scurte de timp a imprimantei este evitată. Un consum pentru modul stand-by la nivelul de 10uA, garantează utilizarea maximă pentru un ciclu de încărcare a bateriilor. Rola de hârtie de 31 mm permite imprimarea a până la 11 m. Versiunea de imprimantă cu rolă cu diametru de 60 mm crește cu un factor de patru lungimea de hârtie ce poate fi imprimată.

Comet_EA0117_Fig-2Imprimantele GPT-6653 – seria GeBE-MULDE Naut
Imprimantele termice încorporate GeBE-MULDE Naut (GPT-6653) cu tăietor pentru tăiere completă sau parțială se pot folosi pentru grosimi ale hârtiei de până la 80 um și pot folosi și hârtie pretipărită. Patru modele de carcase diferite sunt disponibile. Imprimanta poate fi deschisă fie din partea din față, fie numai din interiorul carcasei (versiunea chioșc). Tăietura totală sau parțială a materia­lului tipărit poate fi inițiată manual sau (la cerere) automat. Fiecare versiune a imprimantei este disponibilă fie cu role de hârtie Ø 60 mm sau Ø 80 mm.
Utilizând hârtia corespunzătoare, imprimanta poate funcționa într-un interval de temperatură de la -10°C până la + 60°C, deci poate fi folosită pentru aplicații în aer liber. Aceasta poate tipări text, grafică sau cod de bare cu o rezoluție de 203 dpi cu o viteză de 100mm/s.

Imprimantele desktop GPT-463x – seria GeBE-PIANO®
Comet_EA0117_Fig-5Gebe-PIANO este o imprimantă termică elegantă pentru validarea biletelor în centre comerciale, imprimarea de cupoane într-un spațiu comercial sau pentru biletele de intrare la un eveniment, teatru sau film și poate fi folosită atât în interior cât și în aer liber.
Având și acumulator, crește mobilitatea imprimantei un fapt foarte important în timpul evenimentelor. Opțiunea de suport FGL permite inserarea de imagini grafice sau text oriunde și în orice orientare pe bilet.
Comet_EA0117_Fig-12Această imprimantă extrem de compactă pentru desktop, este rapidă – 200mm/s, fiind ideală pentru grosimi de hârtie de până la 220 pm. Puteți alege între Leporello, role de hârtie, sau bilete. Imprimanta se auto-reglează pentru a imprima pe cele mai frecvente lățimi de hârtie de 56 mm și 82.5 mm.
Gebe-PIANO Mini este pro­iectată pentru o lățime de hârtie de până la 60 mm. Se pot stoca până la 8 seturi de texte diferite, putând fi schimbate rapid printr-un comutator mecanic.

Mecanismul robust de tăiere rezistă chiar și în timpul tăierii hârtiei groase. Un senzor de ieșire a hârtiei dă vizibilitate cu privire la numărul de bilete care au fost tipărite. Având fonturi mari, există posibilitatea imprimării unor modele atractive pe bilete cu o rezoluție de până la 300 dpi.

Pentru detalii tehnice şi comerciale, contactaţi:

Ing. Ciprian Varga, Director Tehnic

 

Comet_new_logoComet Electronics   |   www.comet.srl.ro   |   office@comet.srl.ro
Str. Sfânta Treime Nr. 47, Bucureşti, Sector 2
Tel.: 021 243 2090   |   Fax: 021 243 4090

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu