Soluţii performante de la Ohmite: rezistențele şunt

by donpedro

Lumea devine din ce în ce mai condusă de tehnologie astfel că utilizarea acestui tip de rezistențe va continua să crească. Necesitatea pentru valori din ce în ce mai mici ale acestor rezistențe devine evidentă.
Există o cerință în creștere pentru rezistențe șunt, care să poată gestiona chiar și mai multă energie. Tendința industrială este de a trece către produse mai mici și mai mici, așa că în oferta Aurocon COMPEC în gama Ohmite puteți identifica un număr crescut de noi rezistențe pentru a răspunde acestor cerințe de viitor.
Atunci când sunt dezvoltate surse de tensiune și circuite de stabilizare pentru baterii, inginerii proiectanți trebuie să elimine riscuri precum scurtcircuite și condiții de supracurent, care pot compromite unele componente.
O soluție performantă este furnizată de rezistențele șunt de la Ohmite, care monitorizează cantitatea de curent ce străbate circuitul. Aceste șunturi au valori ale rezistenței electrice foarte reduse, uzual mai mici de 50mΩ (0.050Ω).
O conexiune care este esențială pentru o detecție precisă a curentului și pentru un design simplificat al plăcii este configurația “Kelvin”. O rezistență în configurație “Kelvin” prezintă patru terminale. Ea permite curentului să fie aplicat prin două terminale opuse, iar o tensiune de detecție să fie măsurată pe celelalte două terminale. Configurația “Kelvin” elimină rezistența și coeficientul de temperatură al terminalelor.
Conexiunea are puterea de a simplifica designul plăcii prin încorporarea tuturor terminalelor pentru circuitul de detecție într-o singură componentă. Obțineți astfel o rezistență de detecție a curentului cu o valoare redusă, care minimizează consumul energetic.
Mai multe detalii despre rezistențele Ohmite găsiți pe www.rsromania.com

Autor:
Bogdan Grămescu

COMPEC-lOGOAurocon Compec
www.compec.ro

 

Aurocon COMPEC distribuitor autorizat RS Components

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu