Biosenzorii de la Silicon Labs execută măsurători ECG pentru monitorizarea avansată a ritmului cardiac în dispozitivele purtabile

by donpedro

Silicon Labs a introdus o familie de senzori optici biometrici care oferă o monitorizare avansată a ritmului cardiac (HRM) și capabilități ECG pentru o gamă largă de produse de fitness și wellness. Noile module de senzori Si117x combină consumul ultra-scăzut de putere, sensibilitatea ridicată și integrarea excepțională, făcându-le ideale pentru ceasurile inteligente (purtate la încheietura mâinii) și alte tipuri de dispozitive purtabile care necesită o durată lungă de viață a bateriei și o precizie sporită a monitorizării ritmului cardiac.

Pentru a simplifica dezvoltarea și viteza de lansare pe piață a produselor, Silicon Labs oferă o soluție completă de detecție, care include modulul senzor Si117x, algoritmul HRM, sistemul pe cip (SoC) Wireless Gecko pentru conectivitate Bluetooth® și un kit de dezvoltare ușor de utilizat, bazat pe încheietura mâinii, cu exemple de cod și exemple de proiecte. Ținând cont de cerințele pieței privind eficiența energetică, senzorii Si117x consumă mai puțin de 50μA (senzor și LED combinat) în timp ce realizează continuu monitorizări HRM. Capabilitățile de sincronizare a buffer-ului și a accelerometrului încorporate salvează și mai multă putere la nivel de sistem.

Senzorii oferă viteze rapide de eșantionare, un raport semnal-zgomot ridicat (SNR > 100dB) și abilitatea de a anula zgomotul ambiental și datele eronate, rezultând semnale de înaltă calitate care facilitează urmărirea frecvențelor cardiace în ciuda provocărilor cauzate de diferite fiziologii, tonuri ale pielii sau de prezența tatuajelor.

Nivelul înalt de integrare al modulului Si117x simplifică proiectarea dispozitivelor purtabile și facilitează sincronizarea măsurătorilor multiple ale senzorului fără a adăuga costuri semnificative ale sistemului sau ale plăcii de circuit. Fiecare modul suportă până la patru LED-uri distincte (toate acestea pot fi acționate simultan), iar driverele celor patru LED-uri sunt programabile independent (de la 1.7 la 310mA). Caracteristicile suplimentare integrate includ un fotodetector, un ADC pe 24 de biți cu domeniu dinamic mai mare de 100dB, interfețe digitale I2C și SPI, rutine de întrerupere a evenimentelor programabile, rutine de sincronizare, procesor de comunicații gazdă și intrări pentru două fotodiode externe.

Pentru mai multe informații accesați pagina Electronica Azi International – Silicon Labs

Silicon Labs  |   www.silabs.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu