Toate procesele perfect sub control

by donpedro

În centrul logistic din Oppenweiler, Murrelektronik face mai mult decât livrarea produselor către clienţi. Personalul de la Murrelektronik contribuie, de asemenea, în mod activ pentru ca procedurile de lucru să funcţioneze ireproşabil. Coloanele de semnalizare Modlight70 asigură o semnalizare clară, iar sistemul de magistrale de câmp Cube asigură o transmitere eficientă şi economică a datelor necesare.

Autor: Alexander Hornauer, Murrelektronik GmbH
Sursă imagini: Markus Napieralla

Atunci când companiile din domeniul automatizărilor plasează o comandă la Murrelektronik, în centrul logistic din Oppenweiler se porneşte întreg angrenajul. Produsele comandate sunt transportate prin intermediul unor benzi transportoare către punctele de colectare şi de ambalare, iar puţin mai târziu acestea îşi încep călătoria către destinaţie ambalate în mod îngrijit.

Pentru ca procesele logistice să se desfăşoare la capacitate maximă, în mod normal, toate stațiile de colectare şi de ambalare sunt de obicei ocupate. Dacă, de exemplu, un angajat pleacă în pauză, atunci un coleg îi preia imediat îndatoririle. În trecut, imaginea de ansamblu privind desfăşurarea proceselor se putea observa pe un afişaj montat în centrul logistic. Coloanele individuale de semnalizare serveau ca indicator de stare pentru zonele respective.
Pentru a simplifica acest proces, s-au montat în poziţii vizibile coloane de semnalizare Modlight70. Acum, se poate identifica dintr-o privire dacă toate procesele se execută conform planului.
Personalul de la punctele de colectare şi ambalare operează lămpile de la staţia lor de lucru prin butoane de comandă de la distanţă. În acest caz, culorilor lămpilor de semnalizare li s-au alocat în mod continuu anumite funcţii. Dacă elementul cu LED se aprinde verde, atunci totul este în regulă. Elementul galben simbolizează faptul că un angajat tocmai ia o pauză. Albastru reprezintă un deficit de materiale de ambalare, iar roşu indică o defecţiune.
Mărirea spaţiului centrului logistic s-a dovedit a fi o provocare. A existat o anumită lipsă de încredere în faptul că semnalele radio vor fi transmise fără perturbări pe distanţe mari sau chiar prin pereţi. Din acest motiv, s-a decis să se transmită semnalele la distanţă cu o soluţie descentralizată prin intermediul cablurilor, bazată pe un sistem cu magistrală de câmp Cube.

În acest scop, receptorii radio au fost poziţionaţi în panouri de comandă din mai multe locaţii din cadrul centrului logistic. Aceşti receptori radio comandă intrările modulului magistralei de câmp IP20 Cube20. Modulele de intrare comunică prin intermediul PLC-urilor care procesează semnalele şi le transmite la sistemul magistralei de câmp Cube67, acesta controlând coloana de semnalizare Modlight70.
Utilizarea Cube20 în dispozitivul de comandă este o soluţie rentabilă, deoarece în loc de multe carduri individuale I/O trebuie să fie instalat doar un singur modul pe şină DIN. Acest lucru asigură o densitate ridicată de ambalare. În practică, diagnosticarea canalelor individuale direct la modul se dovedeşte a fi avantajos. Din acest motiv, dacă apare o eroare în cablaj, atunci se aprinde LED-ul de la slotul de inserţie afectat, iar eroarea poate fi remediată în timp scurt fără o căutare exhaustivă.
Pentru integrarea actuatoarelor în sistemul Cube67 sunt utilizate module practice cu o conexiune directă a semnalului Modlight. Aceste “module de cablu tip cub” sunt dotate cu un cablu de legătură lung de 1.5 m, iar conectorul M12 cu 8-pini este ataşat direct la coloana de semnalizare. Fiecare modul de conectare este, la rândul său, conectat cu un cablu de sistem prin care se transmite atât semnalul, cât şi energia. Acest lucru nu mai necesită o sursă de alimentare separată şi asigură instalarea rapidă şi uşoară.
Coloanele de semnalizare Modlight70 pot fi conectate modular printr-un element de conectare şi mai multe module colorate cu iluminare LED cu un diametru de 70 mm prin intermediul unui sistem de închidere cu baionetă.

Tehnologia LED de economisire a energiei, durata lungă de viaţă şi lipsa necesităţii întreţinerii modulelor reprezintă un avantaj.

Murrelektronik GmbH
Tel.: +43 1 7064525-0 | Fax: +43 1 7064525-300
info@murrelektronik.at
www.murrelektronik.ro

Aurocon_EA0714_Murr_Logo

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu