Protejați adresa IP și implementați sisteme securizate conectate cu noul dispozitiv CryptoAuthentication™ de la Microchip

by donpedro

Microchip anunță dispozitivul ATECC608A CryptoAuthentication, un element de securitate care permite dezvoltatorilor să adauge securitate bazată pe hardware în proiectele lor și un program de parteneriat pentru proiectare securizată pentru conectarea dezvoltatorilor cu parteneri terți care pot îmbunătăți și accelera proiectele sigure. Combinația dintre soluțiile de securitate hardware dovedite și un nivel de parteneriat fără precedent ajută la protejarea împotriva amenințărilor de securitate, de la atacurile cibernetice de la distanță până la crearea de produse contrafăcute. Aceste amenințări sunt răspândite pe scară largă și afectează toate industriile și se pot traduce în pierderi substanțiale în costurile de recuperare, veniturile din servicii și, probabil, cel mai semnificativ, în capitalul de imagine. Implementarea unei securități robuste în proiectele noi și existente pentru a proteja proprietatea intelectuală (IP) și pentru a permite autentificarea de încredere a dispozitivelor conectate este critică.

Fundamentul comunicării securizate este capacitatea de a crea, proteja și autentifica identitatea unică și de încredere a dispozitivului. Prin păstrarea cheilor private ale unui dispozitiv în afara sistemului într-o zonă securizată, împreună cu practicile de criptografie de vârf ale industriei, ATECC608A oferă un nivel ridicat de securitate care poate fi utilizat în aproape orice tip de proiect. Principalele caracteristici ale ATECC608A includ:

  • Generarea de chei de cea mai bună calitate: Generatorul de numere aleatoare (Random Number Generator – RNG) care este compatibil cu standardul FIPS (Federal Information Processing Standard), generează chei unice care respectă cele mai recente cerințe impuse de Institutul Național de Standarde și Tehnologie (NIST – National Institute of Standards and Technology), oferind o cale mai ușoară pentru o certificare FIPS a întregului sistem.
  • Capabilități de validare a inițializării pentru sisteme mici: Comenzile noi facilitează validarea semnăturii și a algoritmilor firmware-ului microcontrolerului gazdă (MCU) pentru sistemele cu microcontrolere mici, cum ar fi ARM® Cortex®-M0 +, precum și pentru sistemele embedded mai robuste.
  • Autentificare de încredere pentru nodurile LoRa: Motorul AES-128 oferă, de asemenea, posibilități de implementare de securitate pentru infrastructurile LoRa, permițând autentificarea nodurilor de încredere dintr-o rețea.
  • Procesarea rapidă a criptografiei: algoritmii hardware integrați ECC (Elliptical Curve Cryptography) creează chei mai mici și stabilesc o bază de certificare bazată pe încredere mai rapidă și mai sigură decât alte abordări de implementare care se bazează pe metode vechi.
  • Protecții indestructibile: Tehnicile anti-falsificate protejează cheile de atacurile fizice și încercările de intruziune după implementare. Aceste tehnici permit sistemului să păstreze o identitate securizată și de încredere.
  • Furnizarea de încredere în producție: Companiile pot utiliza facilitățile de producție securizate ale Microchip pentru a-și furniza în siguranță cheile și certificatele, eliminând astfel riscul de expunere în timpul fabricării.

În plus față de furnizarea de soluții de securitate hardware, clienții au acces la programul Security Design Partner Programme al Microchip. Aceste companii de vârf din industrie, inclusiv Amazon Web Services (AWS) și Google Cloud Platform, oferă modele complementare de securitate bazate pe cloud și infrastructură.

Alți parteneri sunt bine pregătiți în implementarea dispozitivelor de securitate și bibliotecilor de la Microchip. Indiferent dacă proiectanții doresc să securizeze o aplicație IoT (Internet of Things) sau să adauge capabilități de autentificare pentru consumabile, cum ar fi cartușe sau accesorii, expertiza partenerilor în proiecte securizate poate reduce atât costul de dezvoltare, cât și timpul de lansare pe piață.

Pentru prototiparea rapidă a soluțiilor sigure, proiectanții pot folosi noul kit de evaluare și dezvoltare CryptoAuth Xplained Pro.

Pemtru mai multe informații, vizitați website-ul Microchip la adresa:www.microchip.com/design-centers/security-ics/cryptoauthentication/overview

Microchip Technology |  www.microchip.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu