Kituri de dezvoltare pentru semiconductoare

by donpedro

Depanatoare, Programatoare și Emulatoare în circuit, kituri de dezvoltare de interfețe om mașină (HMI), kituri de dezvoltare afișare grafică, kituri de dezvoltare logică programabilă, kituri de dezvoltare analogice, kituri de dezvoltare ceas & temporizare, kituri de dezvoltare de memorie, kituri de dezvoltare interfețe, kituri de dezvoltare management energetic, kituri de dezvoltare Procesoare & Microcontrolere, Kituri de dezvoltare RF, kituri de dezvoltare pentru controlul motoarelor, kituri de dezvoltare senzori, kituri de dezvoltare pentru conversie de semnal.

PSoC 6 MCU – kit de dezvoltare pentru IoT

• Nr. stoc RS: 136-7817
• Marcă: Cypress Semiconductor
• Cod producător: CY8CKIT-062-BLE

Internetul Lucrurilor (IoT) devine din ce în ce mai accesibil co­mercial pe zi ce trece. Până în 2020, în lume se estimează că vor exista 30 de miliarde de dispozitive IoT cu conectivi­tate la Internet și între ele, prin moda­lități ce nu s-au crezut a fi posibile.
Această mișcare din lumea IoT reprezintă oportunitatea unică de a vă pune în practică și cele mai nebunești și inovative idei. Cypress oferă oportunitatea tuturor inginerilor din lume să înceapă propriile proiecte IoT revoluționare cu ajutorul PSoC 6 BLE Pioneer Kit (CY8CKIT-062-BLE), acum disponibil prin Aurocon COMPEC (nr. stoc 136-7817) .

Noul PSoC 6 MCU de la Cypress este un punct de începere perfect în rezolvarea problemelor viitoarelor dvs. proiecte IoT, deoarece este un microcontroler special realizat pentru IoT. Proiectanții dispozitivelor IoT de ultimă generație nu vor mai trebui să aleagă între performanțe ridicate și ultra joasă putere, deoarece arhitectura PSoC 6 MCU le oferă pe amândouă.
Pentru a începe dezvoltarea cu această nouă tehnologie, Cypress pune la dispoziție kitul PSoC 6 BLE Pioneer, o platformă de dezvoltare PSoC 6 cu funcții multiple pe placă, care vă permit proiectarea pentru IoT a celor mai economice soluții d.p.d.v. energetic, cele mai flexibile și cele mai sigure.

Kitul PSoC 6 BLE (CY8CKIT-062-BLE) include:
Microcontroler CY8C6347 ARM® Cortex®-M4/M0+ dual-core PSoC 6 MCU cu Bluetooth 5.0
Memorie flash pe placă 512Mb Quad-SPI NOR
Controler EZ-PD™ CCG3 USB Tip-C cu furnizare de putere
Suport pentru acumulatori Li-Po
Cursoare, butoane și senzori de proximitate tactili CapSense®
Programator/Depanator pe placă (Kitprog2)
Super-condensator pentru energie de rezervă
Pini pentru shield Arduino® UNO v3
Display 2.7-inch E-ink (CY8CKIT-028-EPD)

Kit ST25DV04 NFC/RFID

• Nr. stoc RS: 143-8582
• Marcă: STMicroelectronics
• Cod producător: ST25DV-DISCOVERY

ST25DV-DISCOVERY este un kit demonstrativ pentru evaluarea funcțiilor și capabilităților seriei ST25DV de circuite integrate etichete dinamice NFC/RFID. (Notă: NFC – Near field communication). El este bazat pe dispozi­tivul NFC ST25DV04K integrat pe o placă fiică utilizând o antenă Clasă 1 și un procesor STM32. Este furnizat și un software dedicat stocat în memorie flash. ST25DX_Discovery_Mboard este disponibilă în două versiuni. Ediția demonstrativă include toate funcțiile standard cu module Wi-Fi® și BLE (Bluetooth Low Energy) pentru a putea fi evidențiate diferitele cazuri de conectivitate. Dispozitivul ST25DV04K este un circuit integrat etichetă dinamică NFC/RFID cu o interfață duală. El integrează o memorie EEPROM de 4 kilobiți și poate fi operat printr-o interfață I2C sau printr-un cititor RFID de 13.56MHz sau printr-un telefon NFC. Placa fiică antenă de Clasă 1 ST25DV04K, inclusă în kit poate fi înlocuită și de antene de Clasă 5 sau 6. Interfața ST25DV I2C utilizează o interfață serială cu 2 fire, constând dintr-o linie de date bidirecțională și o linie de ceas. Interfața serială I2C se comportă ca sclav în protocolul I2C. Protocolul RF este compatibil cu ISO/IEC 15693 și forumul NFC tip 5 de etichete fără contact. Plăcile sunt alimentate prin conectori USB. Schemele, lista de materiale, fișierele gerber, driverele și firmware-ul pentru ST25DV-DISCOVERY (MB1283 & MB1284) pot fi descărcate de la adresa www.st.com.

Kitul constă deci din două circuite PCB:
ST25DX_Discovery_Mboard:
– microcontroler STM32F415VGT6 LQFP100 cu 32 de pini, memorie flash de 1 Mbyte, 192 + 4 Kbytes SRAM
– ecran color LCD (320 x 200 pixels)
– driver de ecran tactil
– LED-uri de stare de culori diferite (alimentare, utilizator, ST link)
– buton cu apăsare pentru utilizator
– joystick pentru selectare meniu
– buton de reinițializare
– legătură ST link pentru depanare și upgrade firmware
– ST link mini USB
– conector USB micro sau mini pentru alimentare
– cazuri de utilizare stocate în memorie
– ediția demonstrativă (adăugare modul opțional) cu modul BLE, modul Wi-Fi® și conector JTAG cu 20 de pini

ST25DV_Discovery_ANT_C1:
– antenă inductivă 45 mm × 75 mm, 13.56 MHz, imprimată pe PCB
– ST25DV04K – etichetă dinamică NFC / RFID
– conector de interfațare I2C
– ieșire pentru recuperare energetică (VOUT) cu circuit de filtrare cu capacitate de 10nF
– ieșire de uz general configurabilă ca ieșire RF WIP/BUSY pentru a indica operarea RF în funcțiune.

Placă de extensie USI LoRa STM32 Nucleo

• Nr. stoc RS: 143-8573
• Marcă: STMicroelectronics
• Cod producător: I-NUCLEO-LRWAN1

USI® în parteneriat cu STMicroelectronics a dezvoltat placa de extensie LoRa® pentru STM32 Nucleo (I-NUCLEO-LRWAN1). Această placă reprezintă o soluție integrată permițând oricui să învețe să dezvolte soluții ce utilizează tehnologii LoRa® și/sau FSK/OOK. I-NUCLEO-LRWAN1 este caracterizat de modulul USI® LoRaWAN™, ce se adresează rețelelor de arie largă economice din punct de vedere al costului și energiei consumate (LPWAN) ce are preîncărcat pachetul de comenzi AT.

Caracteristici tehnice:
modul economic USI®, LPWAN suportând tehnologie LoRa®:
– Microcontroler ST de ultra joasă putere STM32L052T8Y6 bazat pe Cortex®-M0+, cu 64 Kbyte de memorie flash, 8 Kbyte de RAM, 2 Kbyte de EEPROM, T-RNG
– transceiver radio Semtech SX1272, suportând modulare LoRa®, FSK, GFSK, MSK, GMSK și OOK
– sensibilitate ridicată de până la -137dBm
– domeniul de frecvență de la 860 la 1020MHz
– putere de ieșire de la 14 la 20 dBm
– domeniul de tensiune 2 – 3.6V
– domeniul temperaturii de operare -40°C … +85°C
– cristale de cuarț integrate 32KHz și 32MHz
– interfață de comunicație USART
accelerometru și magnetometru ST (LSM303AGR)
senzor de presiune și umiditate relativă ST (HTS221)
senzor de presiune ST (LPS22HB)
conectori Arduino™
conector SMA (antena inclusă în kit)

Placă Raspberry Pi Hat RFID/NFC

• Nr. stoc RS: 136-8714
• Marcă: Eccel Technology Ltd.
• Cod producător: RaspberryPi-B1 (000367)

Modulul RaspberryPi-B1 de la Eccel Technology Limited se bazează pe modulul RFID B1. Acesta a fost lansat ca produs ce poate adăuga capabilitate RFID/NFC(13.56 MHz) pentru Raspberry Pi (RS 8968660). Simplu și ușor de utilizat fără cunoștințe software și RFID extinse. Dispozitivul răspunde standardului Raspberry Pi Hat. Produsul este, de asemenea, potrivit și pentru aplicații embedded și platforme de calcul / PLC.

Stick USB 2.4GHZ RZ

• Nr. stoc RS: 130-6132
• Marcă: Atmel
• Cod producător: ATAVRRZUSBSTICK

Kitul de start ATAVRRZUSBSTICK este o unealtă de dezvoltare, depanare și demonstrativă pentru o gamă largă de aplicații wireless de joasă putere, inclusiv rețele ZigBee, IEEE 802.15.4 și 6LoWPAN.
Kitul de dezvoltare marca Atmel este de tip cu un singur cip. Kitul include un stick USB cu transceiver de 2.4GHz și conector USB. Sensibilitatea transceiverului AT86RF230 inclus suportă cea mai mare rază de acțiune pentru produse wireless.

Kit de start EFM32 Pearl Gecko PG12

• Nr. stoc RS: 134-7237
• Marcă: Silicon Labs
• Cod producător: SLSTK3402A

Microcontrolerele Pearl Gecko sunt caracterizate de prezența nucleului procesorului ARM Cortex-M4 pe 32 de biți. Ele oferă o plajă bogată de perife­rice și motoare criptografice ce suportă AES, ECC și SHA. Datorită unui mod activ de curent mic și unor timpi de activare reduși, microcontrolerele Pearl Gecko sunt perfecte pentru aplicații cu alimentare de la baterii și alte sisteme cu consum energetic redus. Sunt oferite două versiuni cu specificații MCU diferite și diverse periferice.

mikroProg pentru programator / depanator MSP432

• Nr. stoc RS: 136-0868
• Marcă: MikroElektronika
• Cod producător: MIKROE-2511

mikroProg™ pentru MSP432 este un progra­mator USB rapid și sigur, precum și depanator hardware. Acest mikroProg suportă familia de microcontrolere SimpleLink™ MSP432™ de la Texas Instruments.
Compatibilitate compilator – mikroProg™ pentru MSP432™ este suportat de compilatoarele mikroC™, mikroBasic™ și mikroPascal™ pentru ARM®.
Depanare SingleClick™ – mikroProg™ are suport nativ pentru depanare hardware pas cu pas. Depanatorul este un modul separat DLL în compilatoarele MikroElektronika ARM® care suportă operațiile de depanare Step-over [F8], Step-into[F7], Step-out[Ctrl+F8], Run[F6], Run To Cursor[F4].
De asemenea, depanatorul suportă puncte de întrerupere standard, care permit exploatarea întregului potențial al depanării rapide.

Placă traductor cu 16 poziții ROTARY Click

• Nr. stoc RS: 136-0838
• Marcă: MikroElektronika
• Cod producător: MIKROE-2380

Modulele accesorii Click sunt destinate utilizării cu plăcile de dezvoltare cu microcontroler MikroElektronika mikroBUS™.
Plăcile Rotary Click sunt perfecte pentru adăugarea de butoane de control în aplicațiile audio/video. Placa utilizează un traductor incremental rotativ Alps EC12D cu 15 pulsuri, înconjurat cu un inel de 16 LED-uri colorate. Comutatorul rotativ are o acțiune rotativă cu detentă pozitivă și încorporează, de asemenea, un comutator cu apăsare care este legat la lina de întrerupere. Modulele Click comunică cu placa MCU țintă prin interfață SPI mikroBUS™ și necesită o sursă de tensiune de 3.3V sau 5V. Sursa necesară implicită, selectată prin jumper este de 3.3V.
Suplimentar liniilor SPI (CS, SCK, MISO, MOSI), Rotary Click are trei linii adiționale pentru a trimite în afară informațiile de la traductor: ENCB OUT, ENCA OUT și SW (în locul pinilor standard AN, RST și INT).

Autor: Bogdan Grămescu

COMPEC-lOGOAurocon Compec
www.compec.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu