Circuite integrate de management energetic

by donpedro

Prin intermediul gamei de produse permanent îmbună­tățite a Aurocon COMPEC, puteți avea acces la cele mai eficiente produse din punct de vedere energetic cum ar fi:

Iluminare LED
Măsurarea energiei și aparate de măsură
Motoare inteligente cu viteză variabilă
Sisteme HVAC eficiente energetic
Accesorii IT pentru economisirea energiei

Totodată vă invităm să realizați proiectele dumneavoastră electronice cu gama RS de circuite integrate pentru management energetic. Parteneriatul nostru cu mărci renumite de semiconductoare înseamnă că oferim întotdeauna cea mai bună alegere pentru management energetic. Accesați și Centrul de Electronică pentru cele mai recente informații despre uneltele noastre gratuite de proiectare.
Ca o succintă trecere în revistă pot fi evidențiate numeroase tipuri de circuite integrate cu funcție de management energetic: CI pentru back-up baterie, drivere pentru motoare, CI pentru controlul încărcării bateriilor, circuite de pre-reglare a factorului de putere, comutatoare de putere inteligente, comutatoare limitatoare de curent, controlere AC-DC, controlere DC-DC, controlere de partajare sarcină, controlere factor de putere, controlere PWM, convertoare AC/DC etc.

Microchip MCP73831T-2ACI/OT – controler de încărcare a bateriilor Litiu-Ion, Litiu-Polimer

• Nr. stoc RS: 738-6360
• Marcă: Microchip
• Cod producător: MCP73831T-2ACI/OT

Dispozitivele MCP73831/2 sunt controlere de înaltă liniari­tate pentru managementul încărcării, pentru utilizare în aplicații econo­mice, cu limitare de spațiu.
MCP73831/2 sunt disponibile în capsule DFN cu 8 terminale, 2 mm × 3 mm, sau în capsule SOT-23 cu 5 terminale. Pe lângă dimensiunea lor fizică redusă, numărul redus de componente externe necesare face ca MCP73831/2 să fie ideal pentru aplicații portabile. Pentru aplicații de încărcare printr-un port USB, MCP73831/2 aderă la toate specificațiile ce guvernează magistrala de putere USB. CP73831/2 implică un algoritm de încărcare de curent constant/ tensiune constantă cu precondiționare și terminale de încărcare selectabile. Stabilizarea de tensiune constantă este stabilită pentru patru opțiuni disponibile: 4.20V, 4.35V, 4.40V sau 4.50V, pentru a se potrivi cu noile cerințe de încărcare a bateriilor. Valoarea de curent constant este stabilită cu ajutorul unei rezistențe externe. Dispozitivele MCP73831/2 limitează curentul de încărcare în funcție de nevoie. Această stabilizare termică optimizează timpul ciclului de încărcare, menținând siguranța în funcționare a dispozitivului.

Linear Technology LTC4412HVIS6#TRMPBF – controler de partajare a sarcinii, 2.5 → 36V

• Nr. stoc RS: 858-0885
• Marcă: Linear Technology
• Cod producător: LTC4412HVIS6#TRMPBF

Controlerele cu diode ideale integrate oferă avantaje semnificative față de utilizarea de diode discrete în aplicații în care pierderile de tensiune directă trebuie minimizate, precum în cazul surselor de curent continuu de joasă tensiune. Unele dintre aceste circuite de la Linear Technology includ tranzistoare MOSFET pe cip, ce iau locul diodelor convenționale cu o reducere semnificativă a pierderilor.
LTC®4412HV controlează un MOSFET extern cu canal P pentru a crea o funcție de diodă aproape ideală pentru comutare alimentare sau partajare de sarcină. Aceasta permite o funcție de SAU pentru multiple surse de alimentare pentru o durată de viață extinsă a bateriei și o auto-încălzire redusă. Atunci când conduce, căderea de tensiune pe MOSFET este tipică de 20mV. Pentru aplicații cu adaptor sau alte surse de tensiune auxiliare, sarcina este în mod automat deconectată de la baterie atunci când sursa auxiliară este deconectată. Două sau mai multe circuite LTC4412HV pot fi interconectate pentru a permite o partajare a sarcinii între multiple baterii sau încărcarea de baterii multiple de la un singur încărcător. LTC4412HV este o versiune cu gamă extinsă de alimentare și temperatură a LTC4412. Plaja largă de alimen­tare suportă operarea de la una la opt celule Li-Ion în serie. Curentul static redus (11µA tipic) este independent de curentul de sarcină. Driverul de poartă include un clește de tensiune intern pentru protecția MOSFET-ului.

Caracteristici principale: controler cu pierderi reduse în capsulă ThinSOT, domeniul de tensiune adaptor de la 3V la 36V AC/DC, domeniul tensiunii de operare de la –40°C la 125°C, număr minim de componente externe necesare, comutare automată între sursele de curent continuu, curent static redus -11µA, domeniul de tensiune baterii între 2.5V și 36V, profil redus (1mm) capsulă SOT-23.

Aplicații tipice: aplicații industriale și în industria auto, calculatoare portabile, periferice cu alimentare prin USB, surse de alimentare neîntreruptibile, comutatoare de putere controlare logic.

Autor: Bogdan Grămescu

COMPEC-lOGOAurocon Compec
www.compec.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu