Sisteme noi generatoare de câmp solid state

by donpedro

Firma AR Instrumentaţie de RF și Microunde a introdus o linie de ultimă generație de sisteme gene­ratoare de câmp solid state pentru numeroase aplicații. Aceste produse oferă o alternativă foarte atractivă amplificatoarelor tuburilor cu undă calătoare (TWTA) care folosesc cabluri şi antene separate pentru a genera câmp cu o intensitate de până la 50V/m. Anterior, generatoare de câmp similare atât ca gamă a frecvenței cât și ca putere de ieșire au fost afectate de fiabilitatea scăzută a TWTA, care necesită mentenanţă aproape în fiecare lună. Aceste noi modele cu amplificatoare solid state oferă o performanță mai bună, o fiabili­tate sporită și o garanție de 3 ani, cu cel mai bun suport din industrie.
Ansamblul amplificator și antenă horn formează o unitate integrată care poate fi montată pe trepied. Noile sisteme din seria “AA”, atunci când sunt pilo­tate cu un generator de semnal adecvat, produc niveluri de câmp de până la 50V/m, cu două modele specifice benzii de frecvență de la 18 la 26.5GHz şi de la 26.5 la 40GHz.
AA1000, o unitate separată montată în rack conține circuitele de alimentare și de control, inclu­siv cablurile RF și DC, pentru a se interfața cu ansamblul amplificator – antenă. Rețineți că firma AR Instrumentaţie de RF și Microunde poate furniza ansamblul montat pe rack cu oricare dintre modelele din seria AA, cu AA1000 și cu generator de semnal adecvat pentru un sistem complet, la cheie. Produsele standard acoperă intervalele de frecvențe 18-26.5GHz și 26.5-40GHz.
Aplicațiile acestor noi generatoare de câmp includ sistemele radar, sisteme de comunicații și testarea susceptibilitații la radiații electromagnetice specifice EMC și MIL-STD-461.
Modelul AA1000 este o unitate care se instalează în rack și care furnizează curent continuu siste­melor generatoare de câmp AA18G26 sau AA26G40, asigurând și comunicarea și comutarea căilor RF. Unitatea este livrată cu cabluri de alimentare, cabluri RF de 2m și 4m și treceri de panou pentru ambele tipuri de cabluri. Sunt disponibile și alte lungimi de cabluri.

Modelul AA1000 protejează sistemele generatoare de câmp din seria AA de defectare prin intermediul unui comutator al RF care închide calea numai când se furnizează alimentarea unui sistem generator de câmp din seria AA şi care funcționează în condiții parametrice normale. Panoul frontal indică starea de funcționare sau de defectare în cazul în care a apărut o eroare de alimentare sau de altă natură. Aparatul poate fi readus în funcționare atunci când condiția a fost eliminată.

Clasificarea exportului pentru acest echipament este EAR99.

Toate funcțiile de control ale unității și indicațiile de stare sunt disponibile la distanță prin intermediul interfețelor de control la distanță. Interfețele de control la distanță includ GPIB/IEEE-488, RS-232, fibră optică, USB și Ethernet. Conectorul interfeței este amplasat pe panoul din spate și controlul operării locale sau de la distanță este asigurat de către un comutator local/la distanță de pe panoul frontal al unității AA1000 montate în rack.
De asemenea, este inclus în AA1000 un circuit de blocare de siguranță a funcţionării comandat de comutatorul de interblocare al camerei de testare. Acest circuit împiedică intrarea amplificatorului în funcționare dacă nu se face conexiunea externă. Un conector cu jumper este prevăzut pentru cazurile în care această funcție nu este necesară.

Amplificatoare Solid State de Impulsuri pentru RADAR
Pentru testarea susceptibilităţii la radiații electromagnetice, precum și pentru aplicații radar și de comunicații, există acum o alternativă foarte atractivă pentru amplificatoarele cu undă călătoare (TWTA).
Amplificatoarele noi oferite de firma AR Instrumentaţie de RF și Microunde acoperă numeroase subgame de frecvență și niveluri de putere pentru a îndeplini cerinţele standardelor actuale. Modelele pot fi adaptate pentru a se potrivi cu aplicația specifică a utilizatorului. Aceste amplificatoare dispun de un afișaj-panou de control prin atingere, o interfață GPIB, o interfață TTL, o monitorizare a erorilor și o răcire forțată cu aer.

Performanțele și beneficiile acestor amplificatoare robuste sunt:
• Game de frecvență în octave: 1-2GHz și 2-4GHz
• Game de frecvență de bandă îngustă: 1.2-1.4GHz și 2.7-3.1GHz
• Nivele de putere: 1kW până la 150kW
• Distorsiunea armonică la punctul de compresie de 1dB este de -18dBc
• Lățimea impulsurilor de 100μs și durată 10% din perioadă
• Timp mediu până la defecțiune foarte mare (MTTF)
• Toleranță la dezadaptare – va funcționa fără deteriorări sau oscilații cu orice modul și fază a impedanței sursei și a sarcinii.
• Numeroase aplicații posibile – Automotive, MIL STD 464, DO-160 și Radar militar.

 

COMTEST SRL   |   www.comtest.ro   |   office@comtest.ro

Agilent_EA0311_Sigla_Comtest

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu