Un produs atractiv cu carcasele Bopla!

by donpedro

De mult timp, piața a experimentat diverse posibilități de procesare, îmbunătățire și completare pentru carcase. Cererea de carcase standard fără individualizare scade, iar variantele specifice sunt acum populare. BOPLA prezintă scenariile de procesare disponibile.
La proiectarea și dezvoltarea unui produs, fiecare inginer se întreabă despre posibilitățile de ambalare ale unui produs într-un mod adecvat pentru utilizarea sa ulterioară și despre posibilitatea de a avea un aspect special și individualizat. Cea mai bună modalitate de a realiza acest lucru este de a utiliza un serviciu de consultanță cuprinzător în timpul fazei de dezvoltare, deoarece acest lucru mini­mizează timpul necesar selecției componentelor mecanice. În acest scop, BOPLA oferă casetele sale standard și speciale, precum și o gamă largă de servicii. În acest caz, incintele pot fi procesate, îmbunătățite și completate în mare măsură în conformitate cu dorințele exacte ale clientului.

Există o serie de pași pentru prelucrarea mecanică a carcasei.

Să începem cu ambalajul
Înainte de prelucrarea mecanică, imprimarea, îmbunătățirile și alte lucrări executate, este necesar să se găsească ambalajul potrivit pentru fiecare produs. Există câteva criterii care pot juca un rol important în selecție. Dimensiunile externe și interne sunt parametri importanți. Detaliile privind dimensiunile componentelor care urmează a fi instalate sunt importante, precum și dimensiunile spațiului disponibil în aplicația existentă. Un alt factor este dacă produsul este proiectat pentru utilizare în interior sau în exterior pentru ca să corespundă protecției de intrare IP și dacă trebuie să fie stabilizat cu UV.
Trebuie să se ia în considerare întotdeauna cerințele materialelor – sunt materialele plastice mai bune decât metalul, este necesară aprobarea UL, ambalajul trebuie să fie rezistent la substanțele specificate? Modul în care se utilizează unitatea determină dacă este montat pe un perete sau pe o șină DIN.
Utilizarea mobilă este, de asemenea, o posibilitate. Este necesară o definiție precisă a cerințelor de proiectare, de exemplu, în ceea ce privește culorile și formele, precum și orice caracteristici distinctive. După ce a fost selectat ambalajul, deciziile care urmează să fie luate se referă la procesarea, tipărirea și orice posibilități de accesare a dispozitivului. Multe dintre aceste variante pot fi confuze. BOPLA oferă diferite servicii pentru consultarea, prelucrarea și îmbunătățirea incintelor.

Integrarea electronică
Procesarea mecanică pe care mașinile moderne o fac posibilă include:

• Frezare
• Foraj
• Săpare canale
• Filetare
• Tăiere
• Tăiere cu ferăstrău
• Sudarea cu ultrasunete

Sunt disponibile diferite tehnologii pentru utilizarea tastaturilor cu membrană.

Din motive de cost și mai ales pentru serii mari, este adesea o idee bună să nu fie necesară o prelucrare mecanică și să utilizați un design individualizat în care toate modalitățile de acces să poată fi utilizate direct. În cele mai multe cazuri, procesul este mai favorabil din punctul de vedere al clientului, deoarece necesită doar costuri unice inițiale pentru unelte.

Finalizarea: montarea dispozitivelor în interiorul incintei – este ultimul pas în procesare.

Lăcuire, acoperire și imprimare
BOPLA folosește în primul rând acoperiri și lacuri pentru a satisface cerințele clientului în ceea ce privește decorarea incintei. Mulți clienți preferă un efect de culoare care face ca incinta lor să se evidențieze față de produsele concurenților. Cu toate acestea, pentru multe aplicații, acoperirile sunt, de asemenea, necesare pentru a asigura ecranarea EMC. Lăcuirea este o metodă pentru îmbunătățirea individuală a incintelor și a componentelor. Lacurile sunt materiale de acoperire lichide sau sub formă de pulbere, care pot fi aplicate în straturi subțiri în incinte sau componente care prin procedee chimice sau fizice, cum ar fi vaporizarea unui solvent, conduc la formarea unui film continuu solid. Acoperirea cu pulbere poate fi folosită și pe carcase din aluminiu. Folosind această metodă, incintele metalice trec printr-un sistem de transportoare care le acoperă cu pulbere. Avantajul carcaselor acoperite cu pulbere constă în caracteristicile lor mecanice, deoarece acestea pot rezista la solicitări excepționale și pot oferi o protecție mai bună împotriva loviturilor sau zgârieturilor decât carcasele metalice brute, netratate.
Atunci când este nevoie de un design mai colorat se poate imprima și o incintă, fiind folosite procesele de tipărire în serigrafie sau prin tamponare – produsul însuși determină metoda cea mai potrivită. În acest stadiu, clientul trebuie să furnizeze informații despre culoare în nuanțe RAL, Pantone sau HKS.

Funcționarea prin intermediul tastaturilor cu membrană
Astăzi, tastatura, comutatoarele, ecranele cu atingere, cheile cu curse scurte sunt utilizate în aproape toate sectoarele industriei. Acestea trebuie să acopere o gamă largă de aplicații pentru a crea o interfață ideală pentru sistemele și unitățile de intrare.
În special în medii dure și în condiții de funcționare extreme, tastatura membrană trebuie să aibă caracteristici speciale. Acestea includ rezistența la impurități sau protecția împotriva stropilor de apă și există mai multe tehnologii în acest scop. În procesul de laminare a cuprului, așa cum este cel oferit de BOPLA, membrana de bază a tastaturii este complet acoperită cu cupru. Chitul chimic îndepărtează stratul de cupru, cu excepția căilor de conducere necesare. Aceste căi de dirijare sunt apoi argintate galvanic – la cerere se poate aplica și aur. Tehnologia de laminare a cuprului oferă avantaje importante legate de calitate în comparație cu procesul standard de argint conductiv, în care traiectoriile conductorilor sunt aplicate pe membrana de bază utilizând procesul de tipărire prin sită.
Un mare avantaj al căilor de conductoare laminate cu cupru constă în faptul că acestea sunt mult mai robuste și mai fiabile decât căile de conductoare placate cu argint; În plus, defectele și fisurile, precum și riscul scurt-circuitelor cauzate de migrațiile de argint sunt aproape complet excluse deoarece cuprul este mai flexibil. De asemenea, componentele cum ar fi LED-urile pot fi lipite când se folosesc tastaturi de cupru. Valo­rile de rezistență ale traiectoriilor conductorilor sunt mult mai mici decât în cazul procesului de argint conductiv.

Îmbunătățirea individuală a carcaselor este în funcție de dorințele clienților.

Ușurința în funcționare
O metodă suplimentară de montare a tastaturilor cu membrană la o carcasă se realizează prin tehnologia Profiline. Aici, îmbunătățirea hapticii și ușurința de funcționare sunt factorii cei mai importanți în comparație cu tehnologiile standard. Pe o tastatură standard, tastele au în mod normal o înălțime de 0.3mm; Cu Profiline, pot fi montate inserții acrilice integrate între membrana frontală și cupola de blocare. În consecință, după ștanțarea ulterioară a membranei frontale, tastele pot fi de până la 2 mm înălțime. Acest lucru permite utilizatorului să simtă clar tastele, inclusiv atunci când poartă mănuși.
În plus, designul distribuie presiunea în mod egal peste tasta bimetal, astfel încât nici măcar forța mare sau chiar substanțele chimice nu pot afecta tastatura Profiline. Ca parte a unei soluții de tastatură cu membrană, BOPLA poate combina tastatura direct cu PCB-uri, iar în acest caz, nu este nevoie deloc de o placă de sprijin. Materialul PCB trebuie să fie suficient de gros pentru a se asigura că este comparabil cu o placă de sprijin metalic. Utilizarea șuruburilor cu filet – de exemplu pentru montarea afișajului – este la fel de posibilă ca și crearea unor deschideri sau a unei frezări ușoare. Pe partea din față, stratul de decor poate fi construit în același mod ca o tastatură tradițională, iar LED-urile sau componentele complexe pot fi montate în spate. Această construcție este considerabil mai ieftină decât utilizarea unei tastaturi care include un PCB separat în spate.
Tastatura membrană poate fi echipată cu texte, simboluri și scheme de culori individuale. LED-urile și afișajele pot fi integrate în tastatură, după cum este necesar, ceea ce conferă fiecărei aplicații aspectul lor individual. Dacă unitatea necesită tastaturi iluminate, pot fi utilizate membrane electroluminescente integrate. Avantajele tehnologiei în comparație cu sursele de lumină punctiformă sunt date de distribuția omogenă a luminii. Aceasta înseamnă că nu există aproape nicio limită la proiectarea tastaturilor cu membrană.

Carcase personalizate.

Asamblarea componentelor
Pentru mulți producători, integrarea completă a plăcilor de montare, a șinelor DIN și a terminalelor de conectare face parte din etapa de design inițial. Este important ca producătorul să aibă angajați competenți pentru a se ocupa de sarcinile complexe de introducere a terminalelor și de montare a părților componente sau a altor elemente electromecanice. Acest lucru se aplică, de asemenea, la montarea șanțurilor de cabluri, a ecranelor de afișare și a dispozitivelor de intrare.

La o privire – orice dorință satisfăcută
O incintă individuală necesită multă planificare în avans pentru a se asigura că procedurile corecte sunt respectate pentru numeroasele opțiuni de prelucrare, cum ar fi frezarea, găurirea, tăierea și sudarea. După ce au fost clarificate etapele mecanice, trebuie luate decizii și în ceea ce privește lăcuirea, acoperirea, imprimarea sau echiparea cu elemente de operare. În aceste situații, utilizarea unui furnizor de servicii complete poate economisi mult timp și efort. Prin intermediul Comet Electronics producătorii au acces la ultimele tehnologii dezvoltate de Bopla.

 

Pentru detalii tehnice şi comerciale, contactaţi:

Ing. Ciprian Varga, Director Tehnic

 

Comet_new_logoComet Electronics   |   www.comet.srl.ro   |   office@comet.srl.ro
Str. Sfânta Treime Nr. 47, Bucureşti, Sector 2
Tel.: 021 243 2090   |   Fax: 021 243 4090

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu