IEAS 2017 – Platformă de business 4.0 pentru industriile automatizărilor și echipamentelor electrice

7 IULIE 2017

Interviu cu dl. Cătălin Neamțu Președinte DK Expo, Organizator IEAS

International Electric & Automation Show repre­zintă o expoziție reper în peisajul regional, reunind anual cele mai importante companii din industrie. Ce aduce nou IEAS 2017?
În cei peste 12 ani de existența, expoziția IEAS a evoluat de la ideea unui spațiu de întîlnire și interacțiune între companiile importante din piața de profil către formula unei comunități de business, cu exigențe și așteptări concrete. Anul acesta am lansat o platformă de business asociată expoziției IEAS. Ne dorim să răspundem astfel semnalelor primite din partea marilor jucători și să oferim evenimente de business matchmaking, conferințe, sesiuni de networking cu participarea industriilor interconectate. Platforma IEAS se dezvoltă în patru direcții fundamentale: conectivitate, brand management, parteneriat guvernamental-academic-companii și networking integrat. Miza o reprezintă crearea de plus valoare pentru toți cei implicați, parteneri și expozanți.

Cătălin Neamțu Președinte DK Expo

Cu ocazia celei de a XIII-a ediții, IEAS găzdu­iește mai multe premiere. Ce propune nou un eveniment de tipul CEO Roundtable pentru companiile din automatizări și energie?
Ne dorim să aducem împreună manageri de top din industriile strategice și factori de decizie guvernamentali în vederea stabilirii unui dialog neutru și echidistant. Comunitatea de business din auto­matizări, echipamente electrice și energie poate și trebuie să își formuleze o agendă concretă și unitară. Avem nevoie de politici economice elaborate în dialog cu mediul de afaceri, iar strategiile energe­tice și de dezvoltare ale României rămân prea puțin articulate cu dezideratele companiilor și actorilor din business.

O altă premieră a noului concept IEAS se referă la promovarea proiectelor de inovare în cola­borare cu sfera academică. Ce ne puteți spune despre acest subiect?
Încă de la lansarea IEAS în 2005 am urmărit valorificarea capitalului de cunoaștere și dezvoltarea unei colaborări constante cu universitățile tehnice din România. Lansarea Premiilor Studențești pentru Inovare Tehnică în 2017 reprezintă astfel o evoluție firească și un demers de susținere a inovării și cercetării de excelență. Concursul de inovare IEAS se derulează sub egida unor centre universitare prestigioase din București, Cluj și Târgoviște și urmărește premierea rezultatelor cercetării pentru domenii precum robotică, IoT sau nano-tehnologii.

Ce aduce 2017 nou din perspectiva expo­zanților. Își fac simțită prezența noi jucători sau putem vorbi despre o piață matură și cu tendințe stabile?
Fără îndoială putem vorbi despre o piață matură, dar aș puncta totuși apariția unor noi piețe emergente: Olanda, Spania, Korea. Pentru ediția IEAS 2017 au confirmat participarea expozanți din spațiul vest european, dar și firme noi din țările asiatice. Mai vreau să subliniez apariția unui val de start ups, active în zona de robotică sau internet ot things, și care treptat pot influența companiile mari, prin elementele de inovare. În acest context ne dorim o ediție dinamică a IEAS, care să exploateze potențialul decisiv oferit de noile trenduri din industriile țintă: roboții colaborativi și tehnologiile smart.

 

Despre IEAS:
Organizat anual în luna septembrie la Palatul Parlamentului, International Electric & Automation Show constituie singurul eveniment tehnic din România ce reunește concomitent companii din industriile energiei, echipamentelor electrice și automatizărilor. IEAS beneficiază de 3600 mp suprafață expozițională, peste 3.000 de experți și vizitatori specializați și companii expozante din peste 8 țări, printre care se numără China, Korea de Sud, Italia, Polonia, Rusia și Germania.
Phoenix Contact România este partenerul ediției IEAS 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *