Creșterea productivității cu ergonomia adecvată

7 IULIE 2017

Pentru un mediu de muncă mai bun. Treston este printre cei mai importanți furnizori de mobilier și stații de lucru din lume. Sediul firmei cât și facilitățile de proiectare și producție sunt situate în Finlanda. Procesul de proiectare și implementare a stației de lucru începe întotdeauna cu gândul la persoana care efectuează lucrarea. În acest mod, se acordă o atenție deosebită ergonomiei, funcționalității și eficienței. Cunoscând cerințele locurilor de lucru se oferă în mod fiabil soluții de înaltă calitate și durabile, care continuă de la o generație la alta, datorită designului optim. Rețeaua proprie de vânzări a firmei Treston și comercianții cu amănuntul dedicați oferă asistență și servicii la nivel mondial în sprijinul produselor fabricate de Treston.

Bancuri de lucru Treston WB Ergonomic, reglabile manual
• Capacitate de încărcare de 250 kg – versiunea reglabilă cu Cheie Allen.
• Capacitate de încărcare de 200 kg – versiunea reglabilă cu Manivelă.
• Simplitate și o bună ergonomie.
• Fiecare banc de lucru este ajustabil pentru o varietate de sarcini.
• Bancurile de lucru pot fi ajustate de la 700 la 1100 mm.
• Fiecare banc de lucru servește pentru utilizatorii în picioare sau pe scaune.
• Adâncimea de lucru generoasă și o gamă largă de accesorii pentru bancul de lucru asigură că totul este ușor accesibil.
• Bancurile de lucru pot fi plasate alăturate, spate în spate sau chiar pe pereți, fără goluri inutile.
• Fiecare banc de lucru este livrat în ambalaj plat.
• Blaturile de lucru reglabile în înălțime de lucru sunt realizate din plăci de 25 mm, din particule laminate.
• Profilurile de aluminiu interconectează sigur și rigid un cadru solid din oțel, acoperit cu pulbere epoxidică, culoare gri deschis (RAL 7035).
• Picioarele sunt reglabile pentru nivelare fină.

Accesorii
Gama largă de accesorii face ca aceste bancuri de lucru să fie foarte flexibile în ceea ce privește configurația și utilizarea. Accesoriile deasupra compartimentului includ rafturi superioare, lămpi, lupă de mărire, șine de scule, panouri din spate, panouri și canale de serviciu cu prize de curent și de împământare. Sub banc, opțiunile accesoriilor constau în stocarea sub formă de dulapuri și sertare, suport pentru PC și tastatură, cu opțiuni multiple de culoare pentru a se potrivi cu brand-ul firmei dv. sau locul de muncă.
Se pot comanda variante disipative de electricitate statică (ESD).
www.treston.us/news/4-ergonomic-treston-products-your-body-will-thank-you

 

Locurile de muncă industriale necesită scaune industriale
Scaunul ergonomic este o parte vitală a stației de lucru funcționale, ergonomice și ușor de utilizat. Poziția bună permite mișcări eficiente și adecvate, reduce fixitatea posturii și permite poziții de lucru bune și relaxate. Cerințele ergonomice ale scaunelor pentru locul de muncă în medii industriale și tehnice sunt în mod inerent diferite de cele din alte domenii, cum ar fi birourile. Locurile de muncă desfășurate la stațiile de lucru de fabricație pot implica forțe, abilități de precizie și mișcări repeti­tive, astfel încât scaunul de la locul de muncă trebuie să se adapteze perfect acestor sarcini și medii de lucru pentru a sprijini lucrătorii – și buna stare a lor – în cel mai bun mod posibil.

Care sunt caracteristicile unui scaun bun?
Unele caracteristici sunt obligatorii pentru un scaun bun, indiferent de modul în care intenționați să îl utilizați:
Reglabilitate – Verificați dacă înălțimea scaunului este reglabilă.
Intervalul înălțimii scaunului – Verificați dacă înălțimea scaunului poate fi ajustată la înălțimea recomandată lucrătorului (lucrătorilor) care îl va folosi. Este posibil ca alte scaune să fie selectate pentru lucrători foarte scunzi sau înalți.
Spătarul – Verificați dacă spătarul este reglabil atât pe verticală, cât și în direcția înainte și înapoi și are un suport lombar solid.
Adâncimea scaunului – Selectați scaunele care se potrivesc celor mai înalți și cei mai scunzi utilizatori.
Stabilitate – Verificați stabilitatea scaunului; Se recomandă o bază cu cinci puncte.

Alte caracteristici de luat în considerare
• A se vedea dacă scaunul selectat are caracteristici care îi vor ajuta pe angajați să-și facă treaba mai bine. Rezemătoarele pentru brațe (cotiere) cu înălțimi reglabile sunt bune pentru operatorii de calculatoare. Se pot solicita și brațe mai late sau mai înalte, în funcție de dimensiunile și sarcinile lucrătorilor.
• A se vedea dacă scaunul selectat are caracteristici care vor face munca mai dificilă. Un exemplu poate fi faptul că cineva poate folosi un scaun cu roți sau rulouri, deși o poziție stabilă și staționară ar fi mai bună. Dacă sunt necesare scaune cu roți, alegeți cele care se potrivesc cu tipul de pardo­seală (rulourile din nylon pentru covoare sau rulouri de uretan pentru podele dure).

Sertare și dulapuri pentru partea inferioară a bancurilor de lucru Treston

Scaune industriale de înaltă performanță cu o garanție de 10 ani
Noua gamă de scaune Treston oferă soluții de scaune de înaltă performanță, cu un beneficiu maxim pentru orice mediu industrial și tehnic de lucru.
Produsele Treston de înaltă calitate îndeplinesc cele mai exigente cerințe, oferă valoare remarcabilă raportată la preț și îndeplinesc cerințele diferitelor locuri de muncă – de la producție și ambalare, până la lucru în picioare, medii ESD și medii de cercetare și dezvoltare.

Cărucior Treston reglabil în înălțime

6 modele cu 36 de variații
Noua gamă de scaune Treston este compusă din 6 modele diferite:
Ergo scaun cu scop multifuncțional, ErgoPlus scaun cu un pachet ergonomic all-inclusive, Neon scaun de lucru din noua generație cu tapițerie schimbătoare, Flex scaun pentru muncă în picioare, Stool scaun pentru asistență în ateliere și Saddle scaun pentru mod de ședere alternativ.

În plus, există trei suprafețe / tapițerii din care se poate alege: o poliuretană foarte rezistentă, o țesătură confortabilă și o piele artificială ușor de întreținut, ceea ce face ușor să găsiți cel mai potrivit scaun pentru mediul de lucru din cele 36 de variante ale scaunelor Treston.

Soluție sigură, solidă și economică
Scaunele Treston asigură siguranța la locul de muncă prin îndeplinirea cerințelor DIN 68877 și prin utilizarea mărcii de siguranță GS și, în plus, scaunele ESD sunt în conformitate cu EN 61340-5-1. Pe lângă faptul că este sigur și ergonomic, scaunul Treston are o garanție completă de 10 ani*. Gama scaunelor Treston este o soluție sigură, durabilă și economică pentru scaunele industriale.

Neon – scaun de lucru din noua generație
Scaunul Neon are aceleași ajustări și caracteristici precum cel din gama ErgoPlus. În plus, dispune de tapițerie și bandă flexibile pentru protecția scaunului și a mediului său. Scaunul Neon este compus din două elemente: (1) elementul de scaun cu bază și mecanism și (2) elementul de tapițare. Acest lucru oferă multe avantaje, cum ar fi durabilitatea, flexibilitatea, individualitatea și economia, pe care tapițeria schimbătoare le oferă.
Neon este scaunul de lucru din noua generație. Lucrările simple de producție sunt din ce în ce mai mult înlocuite cu sarcini mai complicate. În mod similar, locurile de muncă de birou și de fabricație se îmbină mai aproape și mai strâns împreună, iar cerințele de comoditate la locul de muncă sunt în creștere. Neon combină caracteristicile ergono­mice și funcționale pentru a satisface cerințele labora­toarelor industriale moderne.

Scaunele Neon 50, Neon 50 ESD, portocaliu sau gri
• Constă din două elemente: (1) element de scaun cu bază și mecanism și (2) element de tapițerie.
• Tapițerie din material și benzi flexibile colorate. Recomandat pentru utilizarea în medii de lucru curate.
• Tapițeria de înaltă calitate din material textil este respirabilă și poate absorbi și elimina umezeala. Suprafața moale garantează un confort maxim.
• Tapițeria poate fi curățată prin utilizarea produselor de curățare pentru tapițeriile disponibile pe piață.
• Cu roți duble de siguranță, moi (conductive). • Rolele se frânează când sunt descărcate de greutate.
• Caracteristici ESD: Bază din aluminiu, carcasă conductivă a spătarului tapițeriei, materiale plastice și acoperire
• Rezistență tipică de descărcare de 1 Mega Ω
www.treston.com/products/workplace-chairs/neon

Accesorii și piese de schimb
• Set de înaltă alunecare
• Set de înaltă alunecare – ESD
• Set de roți moi pentru podele dure
• Set de roți moi pentru podele dure – ESD
• Set de rulouri pentru pardoseli moi
• Set de rulouri pentru pardoseli moi – ESD
• Set Soft Stop & Go pentru podele dure
• Set Soft Stop & Go pentru podele dure – ESD
• Cotiere 4D (pentru Neon)
• Cotiere 4D – ESD (pentru ESD Neon)
• Inel cromat de picior

Cotiere 4D (pentru Neon) și Cotiere 4D – ESD (pentru ESD Neon)
• Reglarea înălțimii, lățimii și adâncimii
• Posibilitatea de pivotare

Pentru siguranța dv.: Știați că, în conformitate cu standardul DIN 68877, orice scaun cu o înălțime a scaunului de peste 650 mm trebuie să aibă glisiere de alunecare și un inel pentru picioare, din motive de siguranță? De aceea, modelele de scaune înalte Treston sunt echipate cu glisiere și un inel de picior, ca standard.

Inel cromat de picior
• Inelul piciorului poate fi, de asemenea, adaptat la modelele scaunelor noastre prin atașarea la coloana scaunului.
• Poate fi utilizat atât pe modele ESD cât și non-ESD.
• Înălțimea poate fi ușor reglată fără unelte.

Set de alunecare mare
• Glisierele din plastic rezistent la abraziune au o suprafață mare și oferă un nivel superior de stabilitate.
• Glisierele pot fi adaptate la toate scaunele.


Puteți proiecta structura stației de lucru de care aveți nevoie, folosind:

Treston Workbench 3D Quote Configurator
http://3d.treston.com/

 

ECAS Electro ( www.ecas.ro) este distribuitor autorizat al produselor Treston ( www.treston.com)

Detalii tehnice și comerciale: birou.vanzari@ecas.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • Folosim datele dumneavoastră cu caracter personal NUMAI pentru a răspunde comentariilor/solicitărilor dumneavoastră.
  • Pentru a primi raspunsuri adecvate solicitărilor dumneavoastră, este posibil să transferăm adresa de email și numele dumneavoastră către autorul articolului.
  • Pentru mai multe informații privind politica noastră de confidențialitate și de prelucrare a datelor cu caracter personal, accesați link-ul Politica de prelucrare a datelor (GDPR) si Cookie-uri.
  • Dacă aveți întrebări sau nelămuriri cu privire la modul în care noi prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal, puteți contacta responsabilul nostru cu protecția datelor la adresa de email: gdpr@esp2000.ro
  • Abonați-vă la newsletter-ul revistei noastre