Maximizarea timpului de operare disponibil cu dispozitivul de măsurare a bateriei de la Maxim

by donpedro

Dezvoltatorii de produse portabile dispun acum de o cale mai simplă de a proiecta utilizând cele mai precise şi eficiente energetic circuite de măsurare a bateriilor, MAX17055 ModelGauge™ m5 de la Maxim Integrated Products, Inc.

În mod uzual, dispozitivele de măsurare a bateriei necesită o caracterizare extinsă pentru fiecare tip de baterie, utilizate în aplicaţii specifice, pentru a obţine bune performanţe. Aceasta înseamnă că acum clienţii trebuie să realizeze caracterizări complicate ale bateriilor, adăugând săptămâni de lucru şi resurse la ciclul de proiectare. Cu configuraţia ModelGauge m5 EZ a MAX17055, cerinţa de caracterizare a bateriei este eliminată, scurtând timpul până la lansarea pe piaţă a produsului.

Unul dintre avantajele principale ale unui dispozitiv de măsurare a bateriei, este acela că proiectantul de sistem îl poate utiliza pentru a decide când să se închidă sistemul, atunci când bateria se goleşte. Dacă dispozitivul supraestimează durata de viaţă a bateriei, oprirea ar putea să nu apară la timp, tensiunea scăzând sub punctul de operare minim, apărând o cădere neaşteptată. Pe de altă parte, dacă proiectantul închide sistemul prematur, durata de operare devine mai mică, ceea ce este un lucru nedorit de către utilizator. Oferind cel mai precis dispozitiv de măsurare a bateriilor din industrie — cu o eroare de 1% a stării de încărcare (SOC) pentru majoritatea cazurilor — MAX17055 permite proiectanţilor să planifice închiderea astfel încât să maximizeze durata de operare a dispozitivului.

MAX17055 consumă cel mai mic curent de static din industrie — numai 7µA în modul de operare de joasă putere. El este disponibil sub forma 1,4mm × 1,5mm WLP pentru aplicaţii cu constrângeri legate de spaţiu. Spre deosebire de alte dispozitive de măsurare a bateriilor, MAX17055 nu are o limită a mărimii bateriei, făcându-l ideal pentru dispozitive purtabile, telefoane inteligente, ceasuri inteligente, dispozitive de monitorizare sănătate şi fitness, dispozitive medicale portabile, dispozitive pentru auz, aparate de zbor fără pilot, dispozitive pentru realitate virtuală şi dispozitive portabile cu USB Type-C™.

Maxim Integrated
www.maximintegrated.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu