LEM răspunde cerinţelor legate de senzorii de curent inteligenţi uşor de instalat, de clasă de precizie 0,5 pentru internetul energiei (Oraşe Inteligente)

by donpedro

LEM a realizat o înnoire a senzorului de curent “ART” Rogowski pentru a măsura curenţi de până la 10000AAC şi chiar şi mai mult, cu o clasă de precizie 0.5.
ART atinge o precizie IEC 61869 Clasă 0.5, fără necesitatea de componente adi­ţio­nale, precum rezis­tenţe şi potenţiometre, care pot conduce la variaţii în timp.
Suplimentar, ART beneficiază de pe urma tehnologiei “Perfect Loop” (buclă perfectă), o bobină cu închidere unică patentată care elimină imprecizia cauzată de sensibilitate la poziţia conductorului într-o buclă, oferind în acelaşi timp şi o închidere inovativă, robustă şi rapidă “Twist and Click”.
Ca standard, este oferită o ecranare internă pentru a proteja împotriva câmpurilor externe, a îmbunătăţi precizia şi a optimiza performanţele pentru măsurarea curenţilor mici.
Seria ART oferă aceeaşi uşurinţă de instalare precum transformatoarele cu miez despicat existente, dar cu avantajele de a fi mai subţire şi mai flexibilă.
Oricare ar fi dimensiunile alese – 50, 70, 125, 175, 200 & 300 mm diametru pentru deschidere – ART poate fi montat foarte rapid prin prindere simplă pe cablul ce trebuie măsurat. Contactul cu cablul nu este necesar, iar ART asigură un înalt nivel de siguranţă, oferind şi o tensiune de izolaţie ridicată (1000V Cat III PD2).
ART permite de asemenea detec­tarea deconectării bobinei prin utilizarea unui sigiliu de securitate. Acesta poate fi utilizat în aplicaţii ce necesită o clasă de protecţie IP 67.
Versiunea actualizată ART cu clasă de precizie 0.5 completează solu­ţiile LEM City pentru măsurarea curenţilor AC pentru viitoarele Oraşe Inteligente, oferind soluţii inovative şi de înaltă calitate pentru măsurarea parametrilor electrici în Reţele Inteligente şi 4.0.
Aplicaţiile de reţele de electricitate inteligente (Smart Grid), precum generatoare de putere, substaţii de tensiune medie/tensiune mică, sub-măsurarea, integrează din ce în ce mai mulţi senzori pentru a permite integrarea sigură de energie rege­nerabilă distribuită, stocare ener­gie, producţie şi consum. Seria ART de senzori de curent are marca CE şi este conformă cu standardul IEC 61869, fiind acoperită şi de garanţia de 5 ani oferită de LEM.

LEM | www.lemcity.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu