Controlerele analogice flexibile, cu putere îmbunătăţită digital, realizează conversie de putere, măsurare şi management

by donpedro

Microchip a anunţat lansarea noului controler coborâtor de tensiune DEPA (Digitally-Enhanced Power Analogue) pentru conversie de pu­tere DC-DC care să ofere mai multă flexibilitate faţă de oricare altă arhitectură de pe piaţă. Soluţia pe un singur cip MCP19122/3 con­trolează convertoarele DC-DC şi este capabilă de a accepta o intrare de înaltă tensiune de până la 42V, stabilizând în acelaşi timp un domeniu larg al tensiunii de ieşire de la 0.3V la 16V, fără alte componente externe şi drivere.

Microcontrolerul intern PIC® din cadrul MCP19122/3 poate regla dinamic frecvenţa de operare, pragurile de blocare supra- şi sub-tensiune, limitele de curent, start lin, punctele de ieşire tensiune sau curent şi factorul de umplere maxim. Acest nivel de configurabili­tate oferă numeroase avantaje în aplicaţii. De exemplu, MCP19123 poate regla dinamic tensiunea de ieşire pentru a răspunde cerinţelor de furnizare de putere USB Power Delivery, reglând de asemenea blocarea supratensiunii pe ieşire pentru a menţine limite strânse de protecţie, corespunzătoare fiecărui nivel de tensiune de ieşire.
Controlerul coborâtor de tensiune MCP19123 oferă numeroase capa­bilităţi unice, incluzând amplificator de intrare diferenţial programabil, utilizat pentru op­­ti­mi­zarea per­for­manţelor şi mini­mizarea erorilor de tensiune în sistem. Această configu­rabilitate permite o gamă largă de tensiuni de ieşire, uzual întâlnită în aplicaţii de alimentare prin USB şi aplicaţii de încărcare a bateriilor. Îmbunătăţind integrarea în sisteme mai mari, dispozitivul se poate sincroniza cu un ceas extern şi o referinţă de tensiune, sau să ofere ceas intern şi referinţă pentru alte dispozitive, cu scop de sincronizare. În cadrul echipamentelor de comu­nicaţii sau server, circuitul permite o pornire fără probleme şi o urmărire precisă a consumului energetic prin placă. Pentru aplicaţii de putere ridicată, multiplele ieşiri pot opera în paralel, oferind redundanţă sistemului pentru îmbunătăţirea sigu­ranţei în funcţionare a sistemului. Acest lucru, combinat cu capa­bi­lităţile de diagnosticare progra­mabilă de pe placă şi de detecţie a proble­melor de funcţionare neegalat în industrie, face din MCP19122/3 soluţia ideală pentru aplicaţii inte­ligente de putere, de înaltă performanţă.

Microchip Technology
www.microchip.com/wwwproducts/en/MCP19123

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu