SOLUȚIA COMPATIBILĂ

by donpedro

Implementarea consistentă și fără conexiuni a Industriei Integrate presupune ca Ethernetul să fie furnizat de la Cloud până la fiecare senzor. Pentru a furniza Ethernet până la cele mai fine ramificații ale senzorilor, trebuie efectuate ajustări la tehnologia de conexiune. Senzori tot mai mulți și mai mici monitorizează procesele și stările cu ajutorul Ethernetului până la dispozitivele cele mai compacte. Pe teren, HARTING M8 se îngrijește de conectarea ultimelor zone albe de pe harta Ethernetului.

Harting_EA0217_Fig-1La nivel de teren, sunt utilizați tot mai mulți senzori, din ce în ce mai mici pentru monitorizarea procesului, care nu mai este accesat prin sistemul de magistrală, ci preferabil prin Ethernet. Protocolul Ethernet poate deveni standardul comun până la ultimul senzor și poate înlocui alte sisteme.
În viitor, comanda și monitorizarea nu va mai consta din sisteme limitate. Dimpotrivă, ele pot fi – cu condiția să fie luate măsurile de securitate necesare – conectate la Cloud. Fosta viziune, ”De la senzor la Cloud”, devine realitate. Comunicația internă între locațiile corporative s-a îmbunatățit și procesele de producție se pot comanda pe ele însele global în mod automat. Dar să revenim la elementele de bază.

Harting_EA0217_Fig-3Nivelul de teren se îmbunatațește cu sisteme de senzori tot mai mici pentru producția inteligentă. Aceste sisteme pot fi camere video cu rezoluție ridicată sau sisteme laser pentru poziționare optică care necesită conexiuni Ethernet noi, mult mai puternice datorită volu­melor mari de date implicate.
În plus, în prezent multe sisteme de senzori și actuatori pentru cele mai mici aplicații sunt deja atât de compacte încât conectorii și mufele actuale sunt pur și simplu prea mari. Formatele comune pentru conectorii protejați IP65/67, de exemplu, formatul M12, sunt prea mari pentru noua generație de dispozitive.
Aici, producătorii și utilizatorii au nevoie de tehnologie de conectivitate nouă, cu economie de spațiu și înalt-performantă.

A VENIT TIMPUL PENTRU TEHNOLOGIA DE CONEXIUNE MINIATURIZATĂ

Producătorii de cutii I/O, echipament cu cameră video și senzori urmează și ei calea spre miniaturizare. Aici, HARTING urmează și ea etapa de miniaturizare care este atât de necesară pentru digitalizare și își mărește portofoliul de produse adăugând conectorul M8, care face economie de spațiu. Acest sistem include mufe miniaturizate și sistem de cabluri injectate.
Cu o treime mai mic și totuși încă robust și protejat la IP65/67, sistemul M8 este adecvat și pentru aplicații solicitante în condiții aspre de mediu.
100 Mbits la Cat. 5 înseamnă că M8 are 4 poli, codificare de tip D, permite introducerea Fast Ethernet-ului până la aplicația cea mai compactă și permite un standard coerent, consistent cu un singur protocol, care satisfice cerințele IEEE 802.3. Conectorul, care este conform cu standardul PAS IEC61076-2-114, oferă clienților securitatea investiției și poate fi utilizat în infrastructurile existente active și pasive. Acest lucru se aplică similar și la automatizare și transport. M8 de la HARTING, cu codificare de tip D, pavează calea spre digitalizare mulțumită miniaturizării riguroase.

PE SCURT

Pavează calea spre digitalizare mulțumită miniaturizării riguroase.

Conectorul M8 cu economie de spațiu

Mai mic, robust, protejat la IP65/67

 

Autor: Matthias Domberg, Product Manager, HARTING Technology Group


Contact:

HARTING Romania SCS
Harting_EA0611_LOGOStr. Europa Unită nr. 21,
RO-550018 Sibiu

Tel.: 0369 102 672
Fax: 0369 102 622

ro@HARTING.com
www.HARTING.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu