Test funcțional pentru tehnologia touch-screen

6 APRILIE 2017

Folosirea tehnologiei touch-screen este în creștere substanțială la dispozitivele electronice. Prin urmare, pentru a asigura utilizatorului final un produs de calitate, este necesar să se testeze această nouă interfață cu instrumente adecvate. Nu mai este suficientă clasica testare electrică, ci avem nevoie de un sistem care să poată testa rapid și precis funcționalitatea acestor taste.

Electronic-Solution_EA0317_Fig-1

                            Figura 1: Exemplu de sistem automat pentru un test de ecran tactil

De când a început comercializarea tehnologiei touch-screen, aceasta s-a răspândit foarte repede în cele mai diverse domenii. În mod special, această tehnologie și-a găsit o utilizare amplă în industria de electrocasnice și domo­tică. Din ce în ce mai des vedem mașini de spălat, cuptoare, termostate și comutatoare care folosesc touch-screen-ul ca o interfață de control.
Pentru a testa acest tip de taste, este necesară efec­tua­rea unor teste asupra produsului finit, în scopul de a garanta funcționalitatea com­pletă chiar și după asamblare. Din acest motiv, nu mai este suficientă testarea electrică clasică, ci mai degrabă un test funcțional care stimulează dis­po­zitivul și monitorizează interpretarea corectă a ges­tului.

Rularea manuală a testului ar fi incorectă, deoa­rece operatorul in­­tro­­duce prea mul­tă incertitudine prin presiunea exer­ci­tată, iar acest lucru afectează în mod negativ măsură­to­rile efectuate.
De asemenea, pot intra în joc alți factori care subminează repetabilitatea de testare, cum ar fi murdăria, umezeala și variabilitatea presiunii utilizate.
Prin urmare, este necesară punerea în aplicare a unui sistem de manipulare automată (figura 1), astfel încât butonul să poată fi apăsat la fel ca și printr-o acțiune manuală, dar – în același timp – cu o foarte bună precizie și regularitate. În acest scop, este utilizat un grup de pistoane puse în mișcare printr-un sistem pneumatic (figura 3), care permite operarea eficientă, dar mai presus de toate, foarte rapidă, permițând accelerarea procedurii de testare (figura 1).

Electronic-Solution_EA0317_Fig-2

Figura 2: Schema unei sonde/piston/tastator în conformitate cu diferitele presiuni aplicate

Acest sistem are avantajul de a fi capabil să regleze presiunea aplicată: caracteristică ce poate fi folosită pentru a detecta forța necesară pentru a se asigura că dispozitivul recunoaște apăsarea butonului sau pentru a regla forța în funcție de tipul de buton care urmează a fi testat. Este totodată posibil ca un același dispozitiv să necesite presiuni diferite, în funcție de tasta sau zona de interes (figura 2).

Electronic-Solution_EA0317_Fig-3

Figura 3: Schema unui sistem de testare pentru dispozitivele cu ecran tactil

Butoane Touch-Screen
Tastele touch-screen sunt destul de diferite față de butoanele me­ca­nice tradițio­nale; este foarte important să se utilizeze materialul adecvat care, în plus față de a le stimula în mod corespunzător – în special în cazul în care se utilizează tehnologia capacitivă – asigură o înaltă performanță și o longevitate ridicată.
Pistonul joacă astfel un rol critic în toate acestea, deoarece recunoașterea unui buton este supusă unor variații în funcție de materialul utilizat, timpul de contact și a forței aplicate.
Structura care alcătuiește pistonul este de o impor­tanță fundamentală pentru obținerea efectului potrivit. Tastele trebuie să fie alese în funcție de mărimea zonei de contact și forța care trebuie aplicată: exercitarea unei forțe prea scăzute, pe o arie prea extinsă înseamnă efectuarea incorectă a testării modificând astfel valabilitatea acesteia. În plus față de apăsarea butonului, este necesară monitorizarea răspunsului la dispozitivul testat: această etapă se poate realiza prin utilizarea unui canal de comunicație, cum ar fi RS232 sau I2C (figura 3).
Pentru a alinia răspunsul produsului ca urmare a modificărilor introduse prin metoda de asamblare sau a materialelor utilizate, este de asemenea posibil să se pună în aplicare proceduri automate de calibrare. Materialele plastice utilizate pentru protejarea porțiunii touch-screen influențează sensibilitatea, favorizând diferența de răspuns între un produs și celălalt. Cu ajutorul unui canal de comunicație cu dispozitivul, puteți efectua o calibrare și alinierea răspunsurilor diferitelor taste. Procedând astfel veți obține produse finite care au, toate, aceeași sensibilitate și, prin urmare, răspund în mod egal la presiunea tastelor.

Concluzii
A dispune de un sistem de testare ușor repetabil înseamnă a avea la dispoziție un instrument fiabil, care să permită identificarea și a acelor defecte latente care apar inițial ca mici diferențe de sensibilitate, dar care, în timp, se pot transforma în defecte reale care pot compromite funcționarea produsului. Structura mașinii de testare și flexibili­tatea conexiunilor dintre diferitele părți, permit adaptarea sistemului la orice produs indiferent de mărime și numărul de taste.

Folosind aceste precauții și tehnicile adecvate, aparatul de testare (figura 1) este transformat într-un instrument foarte puternic și flexibil, care vă permite să testați într-un timp scurt mai multe produse finite folosind tehnologia touch-screen.

Electronic-Solution_EA0317_LogoAutor: Stefano Sironi

E.S. Electronic Solution
www.electronicsolution.it

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *