Premier Farnell lansează BeagleBone® Blue, care simplifică realizarea de roboţi cu Linux

by donpedro

beagle-blue-pckPremier Farnell livrează acum BeagleBone®Blue, cea mai recentă ofertă bazată pe cunoscutul BeagleBone® de la fundaţia BeagleBoard.org, construit special pentru utilizare în dezvoltarea roboţilor şi a vehiculelor autonome. Fiind gândit pentru inginerii hardware şi software, pentru producători şi mediul educaţional, BeagleBone® Blue este construit în jurul platformei hardware de computer BeagleBone®, având asigurat suportul comunităţii de utilizatori. Performanţa ridicată a platformei şi capabilităţile de reţea flexibile sunt cuplate cu sistemul Linux capabil de timp real şi un set de periferice potrivite pentru construirea de roboţi mobili, rapid şi convenabil: de la control precis pentru motoare şi feedback până la managementul energetic al încărcării.
Dispozitivul dispune de măsurare inerţială pe 9 axe, un barometru, permiţând aplicaţii de aliniere şi orientare, fie pe pământ, fie în aer, toate cu suport integrat de tehnologie wireless 802.11/b/g/n şi Bluetooth 4.1/BLE.
BeagleBone® Blue utilizează un dispozitiv SiP (System in Package) Octavo Systems OSD3358, care include un procesor TI AM3358 1-GHz ARM® Cortex-A8, memorii RAM 512MB DDR3 și Flash 4GB 8-biți şi management energetic. Unul dintre avantajele cheie ale dispozitivului TI AM3358 este acela că dispune de două unităţi programabile de timp real (PRU) pe 32 de biţi care rulează la 200-MHz, făcând ca BeagleBone® Blue să fie o platformă ideală pentru aplicaţii în robotică. Ca întotdeauna, startul cu BeagleBone® Blue este simplu, iar dezvoltarea de software poate fi începută utilizând punctul de acces WiFi pre-configurat, conectând o baterie şi deschizând un motor de căutare web.

Premier Farnell | www.premierfarnell.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu