Surse trifazate Emparro – randament maxim pentru alimentare fiabilă

by donpedro

Murr_EA0217_Articol_Fig-Design-2Fiabilitate ridicată
Sursele de tensiune fiabile reprezintă o compo­nentă esenţială pentru asigurarea disponibilităţii maxime a maşinilor şi sistemelor industriale. Astfel, fiabilitatea a fost o prioritate la momentul proiectării şi dezvoltării acestor soluţii trifazate de alimentare. Valoarea foarte ridicată a parametrului statistic MTBF de 1,000,000 ore evidenţiază foarte clar acest lucru. Atingerea acestei valori pentru MTBF este posibilă datorită componentelor de înaltă calitate, a plăcii de circuit imprimat subţiri şi de ultimă tehnologie de fabricaţie precum şi de microprocesoarele de comandă folosite. Un filtru integrat protejează sursa de tensiune de pulsurile interferente de până la 6kV. De aceea, supratensiunile provenite de la reţeaua electrică, interferenţele EMC (precum cele cauzate de către convertoarele de frecvenţă) sau defectările contactelor nu pot cauza niciun defect.
Randamentul de 95% este alt motiv pentru care sursele trifazate din seria Emparro au o aşa mare durată de viaţă. Pierderile de energie sunt foarte reduse, acest lucru contribuind decisiv la diminu­area evidentă a nivelului de stres termic. Valoarea maximă a randamentului este constantă fie că sursa operează la putere maximă sau la valori diminuate ale sarcinii (operare la capacitate redusă). Acesta reprezintă un beneficiu important mai ales când sursele Emparro sunt comparate cu alte surse de alimentare.

Rezervă integrată de putere
Sursele de alimentare trifazate Emparro posedă o caracteristică foarte specială: acestea au integrată o rezervă de putere. Sunt proiectate în aşa fel încât pot fi operate la 20% suprasarcină la temperaturi ambientale de până la maxim 45°C. Modelele de 5A pot alimenta în mod continuu 6A, modelele de 10A pot alimenta 12A, iar cele de 20A pot alimenta în mod continuu 24A.
Acest lucru oferă două beneficii esenţiale. Primul este că dacă trebuie conectate sarcini adiţionale la o maşină sau la un sistem, sursele trifazate Murr_EA0217_Articol_Fig-3Emparro oferă rezerva necesară de putere.
Al doilea mare avantaj este că dacă cererea de alimentare a consumatorilor este aproape de valoarea maximă, nu trebuie folosită o altă sursă de putere mai mare. Se poate folosi însă în cazul Emparro rezerva de putere necesară cererii de energie, fiind economisit astfel spaţiu în tabloul electric precum şi fondurile care în caz contrar ar fi trebuit alocate achiziţionării unei surse de tensiune suplimentare.

Sursele trifazate Emparro sunt caracterizate totodată de două funcţii diferite de boost: Power Boost şi Hyper Boost. Funcţia Power Boost asigură alimentarea la o putere cu 50% mai mare pentru 5 secunde. Funcţia Hyper Boost asigură până la 400% mai multă putere pentru până la maxim 20ms.

Cele mai subţiri surse de alimentare de pe piaţă
Sursele de alimentare trifazate Emparro sunt foarte compacte: modelul de 20A, spre Murr_EA0217_Articol_Fig-Design-1exemplu, are o carcasă de 65mm lăţime. Dacă se compară cu surse similare de tensiune, folosirea surselor Emparro conduce la economie de spaţiu în interiorul tabloului electric.

Terminalele rezistente la vibraţii fac ca instalarea să poată fi desfăşurată fără unelte, astfel încât mentenanţa conexiunilor electrice să poată fi redusă la zero. Siguranţele fuzibile integrate contribuie la reducerea eforturilor de cablare şi la eliminarea necesităţii planificării mentenanţei.

Caracteristici practice în detaliu:
• operare continuă cu 2 faze
• operare cu conectare în paralel (se pot conecta până la 5 surse trifazate în paralel)
• semnal dedicat de alarmă pentru detecţie supratensiuni, scurtcircuit şi temperatură
• caracteristici EMC excelente
• indicatoare cu LED
• derating de la 60°C
• cod QR pentru accesarea directă a documentaţiei tehnice
• modele de 5A, 10A, 20A şi 40A

Funcţiile de limitare a puterii şi de limitare a curentului electric sunt excelente pentru pornirea sarcinilor capacitive. Sursele de tensiune ce au aceste carac­teristici nu doar opresc pur şi simplu alimentarea ci reduc tensiunea electrică sau asigură un curent mai mare cu ajutorul funcţiei Power Boost.
Înainte de a trece în acest mod de lucru protejat, multe surse de tensiune de la MURR asigură la ieşire un curent de patru ori mai mare decât valoarea nominală, pentru câteva milisecunde. Această caracteristică reprezintă un alt avantaj al surselor de la MURR.

Murr_EA0217_Articol_Fig-5Operare cu 2 faze
Sursele de tensiune trifazate Emparro operează continuu şi cu 2 faze, fiind întotdeauna pregătite dacă o fază este întreruptă. Sursele sunt pretabile şi la tablourile de siguranţe bifazate.

EMPARRO în comparaţie cu o sursă standard de tensiune
Comparaţia bazată pe acelaşi curent de alimentare arată clar că sursa de alimentare trifazată Emparro din stânga emite semnificativ mai puţină energie calorică decât cea emisă de către sursa de alimentare convenţională. Emparro rămâne rece, fenomen ce contribuie la protecţia componentelor din interior, mărindu-se astfel durata de viaţă.

Mihai Priboianu
Aurocon COMPEC SRL
COMPEC-lOGO

Distribuitor autorizat Murr Elektronik:
AUROCON COMPEC srl   |   www.compec.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu