NXP identifică tendințe de top în managementul accesului și în aplicațiile securizate pentru piața hotelieră în 2017

by donpedro

NXP Semiconductors N.V. a identificat tendințele de top din industria hotelieră globală care impun trecerea la tehnologii sigure Smart Card de înaltă frecvență (HF) și renunțarea la cardurile cu benzi magnetice (magstripe) de joasă frecvență (LF), totul pentru deplina satisfacție a turiștilor anului 2017. Viziunea NXP se bazează pe cererea tot mai mare care vine din industrie pentru combinarea mai multor aplicații într-o singură soluție mobilă certificată, cuplată cu nevoia pentru a obține mai multă securitate într-o gamă vastă de aplicații precum control acces, plăți electronice etc. Trecerea la tehnologiile de identificare HF sprijină piața hotelieră atât prin eficientizarea operațiunilor cât și prin creșterea confortului turiștilor.

NXP-Semiconductors-__-Press-ReleaseNXP, ca lider de piață în aplicații de acces secu­rizat împreună cu vasta perspectivă oferită de partenerii și clienții săi, este plasat într-o poziție unică în ceea ce privește dezvoltarea soluțiilor și tehnologiilor dedicate spațiului hotelier,” a spus Markus Staeblein Vice Președinte și Director General al departamentului Secure Mobility & Retail la NXP. “Noi credem că 2017 va fi un an important pentru stimularea tehnologiilor fără contact avansate din piața hotelieră, unde NFC și alte tehnologii de înaltă frecvență deschid calea aplicațiilor care vor utiliza și mai mult un card, un telefon sau un dispozitiv portabil pentru a crea experiențe extrem de diferențiate în rândul turiștilor”.

Pentru NXP, tendințele anului 2017 privind industria hotelieră prevăd o creștere a mediului inteligent, precum cheile bazate pe telefoane mobile, creșterea gamei de aplicații integrate destinate oaspeților cum ar fi încuietori de hotel online și echipamente conectate.

Tendințele includ:

Integrarea mobilă avansată oferă mai multe opțiuni pentru oaspeți și fluidizează procesele în managementul hotelier
Popularitatea crescândă a tehnologiilor NFC (Near Field Communication) și BLE (Bluetooth Low Energy) accelerează integrarea telefoanelor inteligente și a altor bunuri de consum în infrastructura hotelieră proprietară. Acest lucru permite oaspeților să utilizeze la alegere diverse smart carduri, telefoane sau dispozitive purtabile pentru accesul în camerele de hotel, eliminând utilizarea obligatorie a cardurilor nesigure LF (de joasă frecvență) sau cu bandă magnetică. Mai mult, oaspeții vor putea utiliza aceleași carduri HF pentru accesul în parcare, lifturi și în multe alte zone comune. Tehnologia NFC va permite hotelierilor să adauge mai multe capabilități mobile care automatizează întreținerea și accesul la echipamente pentru a spori eficiența operațională în managementul hotelier. Îmbunătățirea continuă a aplicațiilor alimentate de la baterii, precum încuie­toarele wireless, reduc substanțial eforturile de instalare a soluțiilor de control acces fără contact și vor facilita implementări mai rapide bazate pe co-existența smart cardurilor și a dispozitivelor mobile într-un sistem unificat capabil să ofere o gamă largă de aplicații.

Tehnologiile avansate permit hotelierilor să-și extindă ofertele lor prin a deveni un agent de turism local pentru oaspeții lor care călătoresc atât în scop de afaceri cât și de plăcere.
Industria hotelieră va adopta probabil tehnologiile HF pentru utilizarea unei soluții certificate, unice, integrabilă într-o multitudine de aplicații utile oaspeților care aleg să-și petreacă acolo un sejur sau sunt în vizită doar pentru un eveniment. Oaspeții vor putea utiliza un singur card inteligent, telefonul lor inteligent sau dispozitivul purtabil pentru a avea acces în camere, în sălile de conferință sau în camerele de relaxare, precum și pentru a efectua plăți, pentru a câștiga puncte de loialitate, să închirieze biciclete sau să aibe acces la închirierea de mașini sau la transportul public local – totul într-un mod mult mai convenabil decât se făcea înainte. Crearea aceste condiții extrem de importante pentru oaspeți înseamnă o provocare pentru hotelierii care vor concura serios agențiile de turism online sau platformele alternative de cazare/călătorie, acestea fiind afaceri într-o continuă creștere în acest domeniu.

Noua generație de soluții de înaltă securitate și protecție a proprietății previn amenințările unei bune desfășurări în domeniul hotelier
Industria hotelieră va pune un accent din ce în ce mai mare pe implementarea de soluții de înaltă secu­ritate care îmbunătățesc experiența turiștilor contribuind la asigurarea securității tuturor tranzacțiilor și eliminând orice amenințare la adresa securității vieții lor private. Angajarea de către hotelieri a unei securități sporite oferite turiștilor va deveni o cerință obligatorie atât timp cât datele cu caracter personal ale clienților vor fi conectate într-o varietate de aplicații existente în orașele inteligente. Generația următoare de aplicații de securitate se bazează pe aplicații de criptografie și alte elemente de securitate pentru îmbunătățirea (și asigurarea) vieții private a oaspeților, cum ar fi protejarea obiectelor de valoare ale oaspeților la același nivel, înalt, de securitate precum cel oferit de bănci în protecția tranzacțiilor financiare.
NXP anticipează că trecerea la tehnologiile de înaltă frecvență va însemna baza de la care vor începe să evolueze atât tendințele anului 2017 cât și dezvoltările de noi capabilități din anii următori. Vizitați www.nxp.com pentru mai multe informații privind portofoliul de produse NXP disponibil pentru industria hotelieră.

 

NXP Semiconductors | www.nxp.com

Aurocon-NCP_Logo

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu