Senzori de gaze și module FIS

by donpedro

SOS_EA0117_Fig-1SOS_EA0117_Fig-2FIS Inc. este o firmă japoneză înființată la 20 noiembrie 1992. Are au puternic departament de cerce­tare-dezvoltare, cu 28 de cercetători/dezvoltatori și o echipă de 30 de specialiști în producție, tehnologie/calitate. Capacitatea de producție a FIS este de 12 milioane de senzori pe an.

Cei mai mulți senzori se bazează pe tehnologia metal oxid semiconductor (MOS). Principiul senzorului se bazează pe faptul că modificarea conductivității dioxidului de staniu (SnO2) este în funcție de modificarea concentrației de gaz. Comparativ cu alte
tehnologii de senzori, senzorii MOS excelează în sensibilitate, timp de răspuns, stabilitate pe termen SOS_EA0117_Tabellung, costuri și integritate. Ca dezavantaj, este doar selectivitatea medie. Aceasta înseamnă că senzorul este foarte sensibil la gazul-țintă, dar are un anumit grad de sensibilitate la alte gaze.

Elementul senzorului sensibil la gaz trebuie să fie încălzit la temperatura care să permită detectarea gazului țintă. Puterea consumată de elementul de încălzire este partea dominantă a consumului de ener­gie a senzorului. FIS îmbunătățește neîncetat această tehnologie cu scopul reducerii consumului de energie. Astăzi sunt disponibile SP standard (placă, 2×2mm) și SB (picătură, 0,3×0,5mm), cu un consum redus de energie, dar seriile de senzori vor fi extinse treptat prin preconizatele tipuri de senzori MEMS (placă 0,1×0,1mm) și Ultra SB (picătură, 0,1×0,15mm). Consumul tipic de energie este în scădere de la 400mW pentru seria SP, respectiv 120mW pentru seria SB, până la cele mai reduse de 0,01mW pentru viitorii senzori MEMS și Ultra SB.

SOS_EA0117_Fig-3Pentru senzorii fabricați de FIS pentru diferite gaze-țintă, vă rugăm să consultați prezentarea generală a senzorilor de gaz SP și SB care include, de asemenea, senzorul de ozon (O3). Nicio altă companie din lume nu poate oferi senzori de ozon bazat pe tehnologia MOS. Senzorii înșiși nu sunt calibrați; calibrarea produsului final depinde de fiecare client. Pentru clienții care nu au solicitat echipament pentru calibrare, FIS furnizează module calibrate în fabrică.

Dacă sunteţi interesaţi de produsele FIS, vă rugăm să ne contactaţi la +40 31 221 0209, info@soselectronic.ro.

SOS electronic  |  www.soselectronic.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu