Rehm Thermal Systems îşi extinde structura de distribuţie şi a organizat un seminar tehnologic de succes în Timişoara

2 FEBRUARIE 2017

Constructor german de echipamente îşi extinde prezenţa în România.

Rehm_EA0117_Building_Blaubeuren-Germany

Sediul central Rehm Thermal Systems din Blaubeuren, Germania (Foto: Rehm Thermal Systems)

Constructorul de echipamente nu este considerat ca fiind doar unul dintre cele mai importante motoare în privinţa locurilor de muncă, ci ocupă şi o poziţie centrală în industria exportatoare germană. Pe lângă ţările exportatoare clasice, cum ar fi statele U.E. învecinate sau S.U.A., un rol din ce în ce mai important îl au şi ţările din Europa de Est. Astfel că numeroşi producători de electronice din România s-au dezvoltat şi au devenit parteneri de afaceri atractivi pentru producătorul de maşini şi instalaţii.

“Made in Germany” ca garanţie a succesului
Timp de mulţi ani, România a fost considerată în principal ca fiind locaţia de producţie cu cele mai convenabile costuri ale forţei de muncă. Compa­rativ, producţia proprie a fost puţin dezvoltată. În prezent, ţara se îndreaptă într-o direcţie bună, îşi dezvoltă propria structură industrială şi este un partener comercial chiar şi mai atractiv pentru produsele germane ale construcţiei de maşini. De asemenea şi instalaţiile şi tehnologiile “Made in Germany” sunt pe de altă parte bunuri de import extrem de dorite. În acest context, numeroşi producători de electronice beneficiază de relaţii de afaceri cu Europa de Est. În mod special, potenţialul major al acestei regiuni economice este utilizat de către producători şi furnizori renumiţi din cadrul segmentului auto.
Pentru a satisface aceşti clienţi şi dorinţele acestora, Rehm Thermal Systems şi-a construit reţeaua de distribuţie şi de service în Europa de Est şi a înfiinţat o locaţie de distribuţie în România. Producătorul de soluţii de sisteme termice pentru industria electronică şi a instalaţiilor solare se bazează pe mai mult de 25 de ani de experienţă în domeniu. Rehm produce sisteme de lipire reflow prin convecţie, condensare şi vid, însă şi instalaţii pentru acoperire, sisteme de testare a funcţionării, instalaţii de uscare sau echipamente pentru metalizarea celulelor solare. Compania şi-a câştigat reputaţia la nivel mondial îndeosebi cu aplicaţii speciale personalizate în funcţie de client. Printre altele, sistemele sunt destinate utilizării în industria de automobile, tehnica medicală, tehnologia aerospaţială, electronica de putere şi tehnica militară. Cu locaţii în Germania, China, Rusia, Ungaria, Republica Cehă, Statele Unite ale Americii şi Mexic şi cu 26 de reprezentanţe în 24 de ţări, Rehm se numără în prezent printre liderii în tehnologie şi inovare din acest domeniu.

Utilizarea potenţialului industriei româneşti de electronice
Rehm a recunoscut încă de timpuriu stimulul economic al pieţelor din Europa de Est, iar în 1999 şi-a deschis propria filială de distribuţie în localitatea Szendehely din Ungaria. Cu cât progresează mai mult industrializarea, cu atât mai mult creşte în ţările vizate şi nevoia de instalaţii şi utilaje de producţie. “Vânzarea de instalaţii reprezintă doar o singură parte. Pentru client este mult mai importantă prezenţa acolo – chiar la faţa locului. Clienţii doresc să aibă acces rapid la o reţea de service extinsă, mai ales atunci când vine vorba de întreţinere sau aprovizionarea cu piese de schimb, astfel încât producţia să nu fie întreruptă prin perioade lungi de nefuncţionare”, accentuează Karl Spitzer, Head of Sales CEE la Rehm.

Rehm_EA0117_Andreas_Heltmann

Andreas Heltmann şi echipa sa de service sunt în România pentru clienţi la faţa locului. (Foto: Rehm Thermal Systems)

Din octombrie 2016, Rehm Thermal Systems are un colaborator de distribuţie propriu în România, la faţa locului. Din Sibiu, Andreas Heltmann se ocupă acum, ca persoană directă de contact, de clienţii noi şi existenţi din Europa Centrală şi de Est, cu accent pe România. El şi echipa lui de service oferă consultanţă în limba română pentru întreg portofoliul de produse al Rehm şi sunt parteneri de contact pentru toate solicitările legate de vânzări şi service. “Îndeosebi multe companii mici şi mijlocii au nevoie de instalaţii compacte pentru condiţii optime.
Aici văd un potenţial major, deoa­rece noi oferim pentru fiecare producător de electronice sistemul po­tri­vit – indiferent dacă este vorba despre producţie de serie sau de prototipuri. În industria românească a electronicelor sunt deosebit de cerute instalaţiile noastre pentru domeniul lipirii reflow prin convecţie”, spune Andreas Heltmann, Distribuţie Rehm România.

Rehm_EA0117_VisionXP_Convection-soldering

Noul VisionXP+ pentru cea mai bună lipire prin convecţie (Foto: Rehm Thermal Systems)

Seria VisionX de la Rehm: Eficienţă energetică, necesar redus de întreţinere şi fără incluziuni de gaz
Prin seria VisionX, Rehm Thermal Systems a adus cu succes pe piaţa internaţională o serie inovatoare de instalaţii pentru lipirea fiabilă reflow prin convenţie. În funcţie de performanţă, mediul de producţie şi cerinţele produsului, producătorul de instalaţii oferă sisteme diferite – de la utilaje compacte, cu economie de spaţiu, până la sistemul “Best-in-Class”pentru producţie de serie de cea mai înaltă calitate. În primul rând este vorba despre noul VisionXP+. Sistemul de lipire reflow prin convecţie funcţionează deosebit de sustenabil şi econo­miseşte până la 20% din energie, precum şi 10 tone de emisii de CO2 pe an.
În plus, pentru lipirea fără incluziuni de gaz, instalaţia este disponibilă cu opţiune de vid.
În timp ce până acum era uzuală îndepărtarea incluziunilor de gaz din punctele de lipire cu ajutorul unui modul extern de vid, acesta este integrat în VisionXP+ Vac. Incluziunile de gaz pot fi eliminate în siguranţă, direct pe linie, în timpul procesului de lipire prin convecţie cu un vacuum de până la 2 mbar – o soluţie inteligentă 2 în 1, deoarece nu mai este necesară prelucrarea ulterioară a ansamblului cu ajutorul unui sistem extern de vacuum”, explică Andreas Heltmann.

Ca altă noutate, VisionXP+ este echipat opţional cu unul, respectiv două sisteme de piroliză. Sistemele de piroliză sunt instalate sub zona de alimentare şi evacuare. Acest lucru permite managementul eficient al reziduurilor. Reziduurile materiale sunt îndepărtate eficient din instalaţie. Primul sistem de piroliză curăţă gazul de proces din zonele de încălzire preliminară, iar cel de al doilea curăţă gazul din zonele de peak. Gradul de curăţare este semnificativ mai mare, iar camera de proces rămâne curată şi uscată. Necesitatea de întreţinere este redusă printr-o înlocuire anuală a granulatului.

Rehm_EA0117_Seminar_Timisoara-01

Seminarul tehnologic din Timişoara, alături de clienţi şi parteneri (Foto: Rehm Thermal Systems)

În plus, instalaţia este dotată cu o nouă interfaţă software (ViCON) şi poate fi operată facil prin ecranul tactil. ViCON permite crearea unui profil sinoptic şi administrarea produsului. Utilizatorul este ghidat prin meniu cu ajutorul pictogramelor explicite şi a codificărilor prin culori şi, printr-o bară de elemente favorite, configurabilă indivi­dual, poate să acceseze rapid submeniurile, parametrii sau ecranele de introducere a datelor selectate de acesta.

Însă Rehm Thermal Systems oferă un portofoliu cuprinzător de produse şi pentru numeroase alte domenii de utilizare legate de lipirea, acoperirea cu straturi, întărirea şi testarea subansamblurilor electronice. În această privinţă, constructorul de maşini se bazează întotdeauna pe cele mai recente dezvoltări la nivel global ale pieţei electronicelor.

Rehm_EA0117_Seminar_Timisoara-02

Seminarul tehnologic din Timişoara, alături de clienţi şi parteneri (Foto: Rehm Thermal Systems)

Debutul de succes al seminarului din Timişoara
Ca oportunitate pentru a face schimb de infor­maţii despre noile tendinţe, Rehm oferă în întreaga lume seminarii pentru clienţi şi cursuri de şcolarizare pentru tehnologia instalaţiilor şi pentru tematicile actuale din cadrul sectorului. Pentru prima dată, a avut loc recent şi la Timişoara un seminar. În cadrul acestuia, peste 30 de participanţi au beneficiat de posibilitatea de a cunoaşte principiile de bază ale lipirii reflow şi de a afla mai multe despre tematicile de specialitate specifice, precum utilizarea azotului şi avantajele tehnologiei de vid în prevenirea incluziunilor de gaz din punctele de lipire. “Clienţii au fost deosebit de interesaţi de tehnologiile inovatoare ale viitorului. Pe lângă prezentările susţinute de şeful departamentului de dezvoltare, dr. Hans Bell, participanţii au avut şi ocazia să facă şi personal schimb de informaţii cu experţii de la faţa locului. Reacţiile în urma evenimentului au fost foarte pozitive, astfel că dorim să continuăm programul de seminarii în România”, spune Andreas Heltmann.

Industrie 4.0 şi “Smart Factory”: Tendinţa globală a viitorului
Printre altele, în cadrul seminarului s-a discutat şi despre teme precum “Industrie 4.0” şi producţia viitorului. În Germania, fiecare una din cinci companii dispune deja de “Smart Factory”, adică o fabrică inteligentă, în care utilajele şi sistemele sunt conectate din ce în ce mai mult în reţea, încât procesele pot fi coordonate şi chiar controlate la nivel central, pot fi documentate şi urmărite în mod automat. Omul, utilajul şi produsul comunică între ele pe internet, în timp real, de-a lungul lanţului de producţie. Această tendinţă este în curs de dezvoltare şi la nivel global şi necesită soluţii noi. “Smart Factory” este considerată ca fiind o strategie de înaltă tehnologie şi parte componentă a proiectului de viitor Industrie 4.0, prin care producătorii de electronice pot reacţiona în mod flexibil la cerinţele pieţei. Rehm Thermal Systems oferă deja dezvoltări inteligente pentru procesul de transformare digital în curs de desfăşurare. În centrul atenţiei se află instrumentele de software inovatoare, transformarea digitală, integrarea la nivel de linie şi posibilităţile unui sistem de comandă automatizat al instalaţiilor.

Autor: Anna-Katharina Peuker, Rehm Thermal Systems GmbH


Echipa Rehm vă consiliază cu plăcere la faţa locului! Mai multe informaţii puteţi obţine şi online pe www.rehm-group.com

Date de contact pentru vânzări şi service:
Andreas Heltmann – Distribuţie România
Tel.: +49 (0) 160 993 104 88
a.heltmann@rehm-group.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • Folosim datele dumneavoastră cu caracter personal NUMAI pentru a răspunde comentariilor/solicitărilor dumneavoastră.
  • Pentru a primi raspunsuri adecvate solicitărilor dumneavoastră, este posibil să transferăm adresa de email și numele dumneavoastră către autorul articolului.
  • Pentru mai multe informații privind politica noastră de confidențialitate și de prelucrare a datelor cu caracter personal, accesați link-ul Politica de prelucrare a datelor (GDPR) si Cookie-uri.
  • Dacă aveți întrebări sau nelămuriri cu privire la modul în care noi prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal, puteți contacta responsabilul nostru cu protecția datelor la adresa de email: gdpr@esp2000.ro
  • Abonați-vă la newsletter-ul revistei noastre