Maxim lansează soluția Remote Tuner

by donpedro

MAX2175_PR_rgbCu ajutorul soluției – tuner la distanță – de la Maxim Integrated Products, Inc. proiectanții pot simplifica design-ul unității centrale a unui autoturism și pot reduce semnificativ numărul de cabluri folosite. Tunerul MAX2175 elimină necesitatea de reproiectare a hardware-ului vehiculului pentru a suporta standardele radio internaționale, permițând actualizări prin simpla schimbare a software-ului.

Arhitectura tradițională a unui echipament radio oferă multe provocări proiectanților de echipamente radio destinate autoturismelor. Unitatea centrală complexă a autoturismului trebuie să accepte comunicația cu tunere multiple, să gestioneze disipația de căldură și să se conecteze la multe cabluri care provin de la antene. În plus, la semnalele analogice recepționate se adaugă zgomotul existent pe traseul dintre antenă și unitatea echipamentului radio. Mai mult, procesarea benzii de bază se realizează cu hardware dedicat care necesită proiectare separată pentru a suporta diverse standarde radio din întreaga lume.

MAX2175-block-diagramMaxim propune soluția de plasare a tuner-ului, foarte aproape de antenă pentru minimizarea zgomotului. În același timp, ieșirile digitale ale tuner-ului sunt serializate utilizând serializatorul GMSL (gigabit multimedia serial link) și deserializatorul SerDes de la Maxim pe un singur și ieftin cablu coaxial. Alimentarea tunerului se realizează prin același cablu. Astfel, pe lângă îmbunătățirea performanțelor radio, se reduce greutatea autoturismului, și implicit, toate costurile asociate. Îndepărtarea tunerelor din unitatea centrală economisește spațiu și reduce atât complexitatea sistemului cât și disiparea de căldură în unitatea centrală. În cazul unui echipament radio cu 4 canale, de exemplu, se pot elimina 4W de putere din unitatea centrală. În plus, MAX2175 permite procesarea software a benzii de bază pe un SoC destinat aplicațiilor auto, precum cel de la Renesas Electronics – R-Car H3 SoC. Această abordare software, definită radio, (SDR) permite implementări flexibile prin eliminarea necesității unui procesor dedicat de prelucrare a benzii de bază. Prin simpla schimbare a software-ului, orice standard radio din lume poate fi suportat acum prin utilizarea circuitului MAX2175.

Urmăriți un video despre soluția de la Maxim – Remote Tuner: http://bit.ly/Remote_Tuner_Solution_Maxim

Pentru mai multe informații despre MAX2175, vizitați: http://bit.ly/MAX2175_Maxim

Maxim Integrated
www.maximintegrated.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu