Bosch a lansat cel mai mic senzor de presiune atmosferică (barometrică) de înaltă performanță

by donpedro

Bild1_TBosch Sensortec lansează BMP380, cel mai mic și mai performant senzor de presiune barometrică al companiei cu o dimensiune compactă de numai 2.0 × 2.0 × 0.75 mm³.

BMP380 țintește piețele în creștere de jocuri de noroc, sportive și de management al sănătății, precum și de navigație în spații închise sau deschise. Prin măsurarea presiunii barometrice, senzorul permite dronelor, telefoanelor inteligente, tabletelor, dispozitivelor purtabile și altor dispozitive mobile să determine cu precizie schimbările de altitudine, în ambele medii de interior sau exterior.

Gamă largă de aplicații

Noul senzor BMP380 oferă o remarcabilă flexibilitate în proiectare, livrând o soluție unică ce poate fi ușor integrată într-o multitudine de aplicații și dispozitive existente sau viitoare.

Bild2Aplicațiile tipice pentru BMP380 includ stabilizarea altitudinii la drone, informațiile de altitudine fiind utilizate pentru îmbunătățirea stabilității zborului și a preciziei de aterizare. Acest lucru simplifică controlul dronei, făcând dronele atractive pentru o gamă mai largă de aplicații. BMP380 poate, de asemenea, să îmbunătățească substanțial precizia măsurătorilor privind consumul de calorii pentru aplicațiile din dispozitivele purtabile sau mobile, de exemplu, prin identificarea dacă o persoană urcă sau coboară scările în aplicațiile de monitorizare a pașilor efectuați. De asemenea, dispozitivul permite alergătorilor sau bicicliștilor să-și îmbunătățească precizia de monitorizare a performanței în zonele de munte, cu diferențe mari de nivel.

Acuratețe și ușurință de neegalat în utilizare

Datele de presiune și temperatură pot fi stocate într-o memorie integrată FIFO de 512B. Noua memorie FIFO precum și funcționalitatea întreruperilor conferă un acces simplu la date, îmbunătățind ușurința în utilizare și ajutând în același timp la reducerea consumului de putere, la numai 2.7µA@1Hz în perioada de funcționare maximă.

Senzorul este mai precis decât predecesorii săi, acoperind o gamă largă de măsurare, de la 300 hPA la 1250 hPA. În urma testelor efectuate în teren, s-a obținut o precizie de ±0.06 hPa (±0.5m) într-un interval de temperatură de la 25°C la 40°C. Precizia absolută între 300 și 1100 hPa este de ±0.5 hPa în intervalul de temperatură de la 0°C la 65°C.

Bosch Sensortec
www.bosch-sensortec.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu