Microchip lansează o nouă generaţie de MCU AVR® pe 8 biţi cu periferice independente de nucleu

by donpedro

MC1352---8-bit-tinyAVR-MCUs-(hi)Microchip a anunţat lansarea unei noi generaţii de MCU AVR pe 8 biţi. Cele patru noi dispozitive au de la 14 la 24 de pini şi 4 KB sau 8 KB de memorie flash. Acestea sunt primele controlere mici AVR care sunt caracterizate de perife­rice independente de nucleu (CIP). Noile dispozitive vor fi suportate de START, o unealtă inovativă online pentru configurarea grafică a proiectelor software embedded.

Noile dispozitive ATtiny817/816/ 814/417 oferă toate caracteristicile necesare pentru a ajuta la ino­varea de produse, inclusiv pe­ri­ferice mici, cu număr redus de pini şi numeroase funcţii, cu memorie flash de 4KB sau 8KB.

Printre alte funcţii integrate pot fi menţionate: un controler periferic tactil (PTC) independent de nucleu; sistem de evenimente pentru cooperarea perifericelor, blocuri logice programabile particularizabile, auto-programare pentru upgrade de firmware, stocare de date nevolatilă, oscilator intern de 20MHz, comunicaţie serială de mare viteză cu USART, tensiuni de operare de la 1,8V la 5,5V; convertor A/D pe 10 biţi cu referinţă internă de tensiune; curent de mod de aşteptare mai mic de 100nA în modul de oprire alimentare cu retenţie SRAM.

CIP permite perifericelor să ope­reze independent de nucleu şi include comunicaţie serială şi pe­ri­ferice analogice.
Împreună cu sistemul de evenimente, care permite perifericelor să comunice fără utilizarea CPU, aplicaţiile pot fi optimizate la nivel de sistem. Acest lucru reduce consumul energetic şi creşte productivitatea şi siguranţa în funcţio­nare a sistemului.
Împreună cu lansarea celor patru noi dispozitive, Microchip adaugă suport pentru noua familie AVR în START, unealta online pentru configurarea componentelor software şi realizarea aplicaţiilor embedded. Această unealtă este gratuită şi oferă un cadru de lucru optimizat, ce permite utilizatorilor să se concentreze pe adăugarea de caracteristici suplimentare, care să diferenţieze aplicaţiile lor.

www.atmel.com/tinyAVR

 

Microchip Technology | www.microchip.com
Sigla-Microchip

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu