Controlere analogice de putere îmbunătăţite digital de la Microchip

by donpedro

News_EA0916_MC1345---MCP19125Microchip anunţă disponibilitatea unui nou controler de putere analogic îmbunătăţit digital (DEPA) proiectat pentru a stabiliza curentul, tensiunea şi pentru a monitoriza temperatura. Dispozitivul îmbunătăţeşte suportul digital pentru încărcarea bateriilor şi este ideal pentru conversie DC-DC în aplicaţii de servere, industriale, casnice şi auto.
MCP19124/5 gestionează un algoritm de încărcare configurabil pentru orice chimie, cu capabilitate de echilibrare celule şi încărcare super-condensator. Nicio altă soluţie de încărcare a bateriilor pe un singur cip nu poate fi configurată cu orice profil de încărcare, pentru orice chimie de baterie, tensiune sau aranjament celule. Utilizatorii pot dezvolta şi implementa propriile metode de încărcare unicat. Orice tensiune, curent, temperatură sau durată pot fi utilizate pentru a declanşa o tranziţie pe o nouă porţiune a profilului de încărcare. Aceste dispozitive sunt de asemenea potrivite pentru orice aplicaţie DC-DC ce necesită stabilizare strânsă de tensiune sau curent, capabilitate de a suporta topologii flyback, boost, SEPIC, sau Cuk.

Avantajele aduse de MCP19124/5 includ:

• O combinaţie unică de bucle de control independente pentru tensiune şi curent. Fie bucla de control a curentului poate stabiliza un curent ţintă specificat, fie bucla de control a tensiunii poate stabiliza o tensiune ţintă. Fiecare buclă de control analogic dispune de o reţea de reacţie separată pentru plasarea independentă a polilor şi zerourilor şi de abilitatea de a detecta trecerea prin zero pentru operaţii quasi-rezonante.

• Abilitatea de a comuta dinamic de la o ţintă de tensiune la o ţintă de curent, sau invers, prin comutarea celor două bucle de control. Arhitectura internă asigură că această tranziţie este monotonă, fără salturi sau evenimente tranzitorii. Această configuraţie de control permite chiar şi pre-poziţionarea tensiunii de ieşire la condiţii de fără sarcină sau deschis, minimizând puternic salturile tranzitorii la aplicarea unei sarcini.

• O suită completă de parametri de performanţă configurabili şi reglabili. Aceşti parametri sunt stabiliţi în registre interne ale dispozitivului, astfel încât nu este nevoie de componente externe. Configurarea poate fi reglată dinamic în timpul operării.

• Pentru o soluţie compactă, circuitul integrează un stabilizator liniar, drivere MOSFET, un nucleu de microcontroler PIC® pe 8 biţi, convertor analog-digital, oscilator de precizie şi bucle de control analogic.

Mai multe informaţii: www.microchip.com/products/en/MCP19125

Microchip Technology | www.microchip.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu