Han® ES Press – Sinergie în conector: Tehnologie de conectare rapidă fără instrumente

by donpedro

Harting_EA0816_Art_Fig-1Ce anume face ca Han® ES Press să fie special este faptul că se livrează cu conexiunea de tip cage clamp deja deschisă, astfel conductorul putând fi inserat direct și fără efort. De îndată ce instalatorul apasă actuatorul în camera de contact în timpul instalării, conexiunea de tip cage clamp revine la poziția inițială și fixează capătul conductorului astfel că acesta este conectat electric la contact.
Pe lângă faptul că are o ușurință în utilizare importantă, acesta permite realizarea mai rapidă a terminației în timpul cablării.
Când se demontează un conductor de pe Han® ES Press, tot ce trebuie făcut este să se introducă o șurubelniță în actuator și să se deplaseze levierul cu o forță mică la joncțiunea cu corpul izolator – atunci actuatorul se deschide și conexiunea de tip cage clamp eliberează din nou conductorul.

Până acum a fost posibil doar să se integreze funcții de legătură în conector utilizând module speciale sau conexiuni de cablu complicate. Acum Han® ES Press permite conectarea contactelor individuale pentru multiplicarea potențialului utilizând punți cuplabile – ca în cazul blocurilor de contacte convenționale – precum și pentru familia de produse larg utilizată Han E®.

Harting_EA0816_Art_Fig-2Aceasta poate fi implementată cu diferite punți longitudinale și transversale, care pot permite circuite în stea și delta pentru comanda motorului. Un maxim de 12 poli pot fi legați în serie. Mulțumită designului compact, se poate integra un punct de măsurare în deschiderea punților, ceea ce înseamnă că Han® ES Press oferă depana­rea ușoară chiar și în stare asamblată.
Punctul este localizat pe busbar în conector și poate fi accesat chiar și când punțile sunt asamblate. În consecință, Han® ES Press reduce efortul de cablare mulțumită utilizării punților conectabile rapide și care nu necesită instrumente.

Han® ES Press este disponibil în modelele 6, 10, 16 și 24 pentru mărimile Han® 6 B, 10 B, 16 B și 24 B și este compatibil la cuplare cu inserțiile corespunzătoare ale seriei Han® E, ES și ESS. Capacitatea portantă a curentului este de 16A. Conexiunile de tip cage clamp utilizate sunt adecvate pentru secțiuni între 0,14 mm² și 2,5 mm².
Deoarece nu trebuie exercitată nicio forță pe conductor pentru realizarea contactului, se pot utiliza fire solide și torsadate cu sau fără bucșe. Aceasta face ca Han® ES Press să fie utilizat pentru cablarea pe teren a tuturor tipurilor de conductori obișnuiți.

Autor:
Tim Meerhoff, Product Manager, HARTING Technology Group, Tim.Meerhoff@HARTING.com

Contact:

HARTING Romania SCS
Harting_EA0611_LOGOStr. Europa Unită nr. 21,
RO-550018 Sibiu

Tel.: 0369 102 672
Fax: 0369 102 622

ro@HARTING.com
www.HARTING.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu