Tehnologia NFC – mai mult timp pentru relaxare, distracție și conectare în locuința ta

by donpedro

NXP_EA0617_NFC-pairing_SFR-BoxCum lucrează tehnologia NFC (Near Field Communication)
Modul Peer-to-Peer (deseori abreviat P2P) este utilizat pentru a stabili un canal de comunicație cu două sensuri între o pereche de dispozitive activate cu NFC. Fiecare dispozitiv activat NFC îndeplineşte simultan atât rolul de client, cât şi rolul de server, neexistând un administrator responsabil pentru întreaga reţea, adică se poate iniția o comunicare între două dispozitive egal privilegiate în aplicație. Tehnologia bidirecțională a modului Peer-to-Peer permite interacțiuni mai sofisticate între dispozitive.
Modul Peer-to-Peer poate utiliza o schemă de comunicație pasivă. Doar un singur dispozitiv trebuie să fie activ, având puterea de a genera câmpul RF necesar. Al doilea dispozitiv poate rămâne pasiv, acționând doar ca o țintă și modulând câmpul.
Lucrând în modul pasiv se obțin beneficii semnificative din punct de vedere al consumului de putere.

Ce să împerecheați și să conectați cu NFC în living-ul vostru?
Dacă vă place ceea ce face tehnologia NFC pentru smartphone-uri, veți dori să testați și cele mai noi televizoare inteligente și set-top box-uri, precum face echipamentul oferit de operatorul francez SFR. Acesta este un set-top box premium (de tip totul într-unul), mic și puternic, fiind primul dispozitiv disponibil pe piață pentru a fi echipat cu NFC. Pur și simplu, atingeți dispozitivul vostru activat NFC (telefon, tabletă sau aparat foto) de acest set-top box pentru a stabili o conexiune wireless și veți putea să vizionați clipuri video și fotografii pe un ecran TV mare.
Adăugați o altă pereche de difuzoare televizorului, de asemenea, printr-o singură atingere a difuzorului de set-top box și aproape că veți simți atmosfera de film de la cinematograf, în sufrageria dvs. Putem, de asemenea, experimenta următorul nivel, cu un sistem audio multi-difuzor ce poate fi configurat cu NFC. Dacă toate difuzoarele sunt echipate cu un cip NFC, pur și simplu atingeți un difuzor de altul pentru a stabili conexiunea. Acesta este ceea ce noi numim un adevărat sistem stereo wireless și funcționează cu orice telefon, indiferent dacă acesta este activat NFC.

NXP_EA0617_NFC-pairing_Tabel-modificat-test

Ce este în interior?
Controlerul NFC – PN7120 – de la NXP vine cu firmware încorporat, ceea ce îl recomandă ca fiind alegerea perfectă pentru toate aplicațiile care rulează în Android, Windows, Linux sau orice alt sistem de operare, deoarece acestea sunt folosite adesea în dispozitive precum un set-top box. Portofoliul de tag-uri NFC al NXP (seria NTAG) este foarte potrivit pentru a fi utilizat cu sistemele alimentate de la baterii, precum difuzoarele și căștile, acestea putând activa sistemul și iniția împerecherea Bluetooth sau WiFi.
Care va fi primul dispozitiv NFC aflat în camera voastră de zi?


NXP SemiconductorsAurocon-NCP_Logo
www.nxp.com

 

NXP_EA0617_FABRICE-PUNCHAutor: Fabrice Punch, NXP
În calitate de Senior Marketing Manager la NFC – departamentul de bunuri larg consum, Fabrice Punch intențio­nează să facă sufrageriile mai inteli­gente, pornind de la televizoare, set-top box-uri și telecomenzi până la sisteme audio complexe.
Prin adăugarea de funcționalități NFC la echipamentele consumatorului, Fabrice vă ajută să experimentați momente video și audio într-un mod convenabil și incitant. Lui Fabrice îi place să călătorească în Asia, acolo unde el consideră că se află sufletul inovației pentru dispozitivele de larg consum inteligente.

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu