Quectel EC21 şi EC25 sau cum se pot conecta “lucruri” la Internet prin LTE?

by donpedro

SOSelectronic_EA0716_Quectel-Fig-1Astăzi, din ce în ce mai multe aplicaţii necesită o mare viteză de transmisie a datelor. Modulele LTE pot fi găsite nu numai în camioane de exemplu, dar tot mai multe vehicule sunt conectate prin intermediul unor module LTE la centrele de service şi trimit date pentru fabricanţii de vehicule pentru a evita deteriorarea şi a ajuta la dezvoltarea de noi produse.

EC21 este un modul LTE CAT1 multi-mod de la QUECTEL special optimizat pentru M2M şi aplicaţii IoT. Oferind viteze optimizate de 10Mbiţi/s download şi 5Mbiţi/s uplink, având un consum redus de energie, conectivitate LTE low-cost, este ideal pentru numeroase aplicaţii IoT care nu se bazează pe cea mai mare viteză de conectare, dar care necesită totuşi longevitatea şi fiabilitatea reţelelor LTE.

EC25 este un modul LTE CAT4 multi-mod. Acesta oferă rate de date de 150Mbps downlink şi 50Mbps uplink. Destinat aplicaţiilor care necesită date de mare viteză compatibile cu reţelele existente EDGE şi GSM / GPRS acesta se poate conecta chiar şi în zonele izolate lipsite de acoperire 3G sau 4G.

SOSelectronic_EA0716_Quectel-Tabel
Un set bogat de protocoale Internet, interfeţe standardizate şi multe funcţionalităţi (drivere USB pentru Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 / 8.1, Linux, Android / eCall) extind aplicabilitatea modulului la o gamă largă de aplicaţii M2M şi IoT, cum ar fi dispozitive de măsurare, dispozitive portabile, semnale digitale, routere industriale, dispozitive de urmărire, de gestionare a flotei, aplicaţii casnice inteligente şi chiar drone.
Ambele module sunt echipate cu un receptor GNSS care reduce semnificativ complexitatea sistemului.

Mai mult decât Rapid
• Bazat pe platforma Qualcomm MDM9x07, ARM7 Cortex-A7 @1.2GHz
• Integrare GPS, Glonass, Beidou şi Galileo
• Ambele versiuni LTE multi-mod şi numai LTE

SOSelectronic_EA0716_Quectel-Fig-2Compatibilitate module
• Compatibilitate pin-la-pin cu EC20 şi UC20 de la Quectel
• O singură schemă de PCB pentru toate variantele de produs finit

Disponibilitate atât Quectel EC2x în tipul SMD cât şi în forma MINIPCIE.

Dacă sunteţi interesaţi de produsele QUECTEL, vă rugăm să ne contactaţi la +40 31 221 0209, info@soselectronic.ro.

Laurențiu Pintea
Tel.: 0745 630 555
pintea@soselectronic.com

Mihai Novac
Tel.: 0721 795 091
novac@soselectronic.com

SOS electronic
www.soselectronic.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu