Analizor de bandă largă pentru forme de undă de curent

by donpedro
Comtest_EA0716_CX3300_Fig-1

CX3304A cu senzor de curent cu două canale, senzor de curent de bandă largă, adaptor pentru sondă de tensiune și sonde logice

Seria CX3300 de la Keysight, Device Current Waveform Analyzers, poate vizualiza forme de undă de curenți foarte mici nemăsurabile sau detectabile până acum în banda largă de frecvență. Echipamentele au două sau patru canale și digitizează semnalele primite de la senzorii de curent cu maximum 1GSa/sec și 14-biți sau 16-biți în gama dinamică.
Sunt trei tipuri de senzori care detectează o gamă largă de curenți între 100pA și 10A, într-o bandă maximă de frecvențe de 200MHz. Sunt șase tipuri de capete de măsură detașabile pentru o conectare versatilă la dispozitive și la senzorii de curent.
Seria CX3300 de la Keysight permite și atașarea de sonde de tensiune și sonde logice cu 8 canale, extinzând astfel posibilitățile de măsură la cerințele actuale.

Capete de măsură
Câteva precizări despre senzorii de curent:

CX1101A acoperă gama de curenți de la 40nA la 10A (în două subgame singur și cu extender CX1206A) și admite tensiune de mod comun de maximum ±40V.

CX1102A are o gamă dinamică de 100dB (5-decade) într-o singură măsurare pe două canale simultan, util atunci când se evaluează dispozitivul în modurile activ și repaus. La acești senzori, se pot atașa capetele de măsură de mai sus.
Comtest_EA0716_CX3300_Capete

CX1103A este utilizat în măsurarea de tip: “low side current sensing”, pe rezistență terminală de 50Ω sau 4 – 6Ω și măsoară un curent de150pA în banda de 20MHz și curenți de până la 20mA în banda maximă de 200MHz.

CX1152A este o sondă cu 8 canale digitale, care permite măsurarea curenților sincronizată cu semnalele digitale de ieșire/intrare a microcontrolerelor sau a bus-urilor de date. Impedanța de intrare de 1MΩ permite executarea măsurătorilor precise la puteri mici, minimizând curentul absorbit.

Comtest_EA0716_CX3300_Fig-2

Specificații în formă grafică: Gamă dinamică, bandă de frecvență și zoom

Seria CX3300 are implementate analize automate de profil de putere și curent, un Power Measurement Wizard, analiză FFT și analiză statistică (histogramă, CCDF) pentru accelerarea interpretării datelor măsurate. Precizia de bază este de 2%, iar pe echipament există o ieșire de semnal de calibrare pentru îmbunătățirea preciziei și înlăturarea erorilor de măsură. Un echipament cumparat cu 2 canale nu poate fi actualizat la 4 canale, dar există upgrade pentru utilizator la banda de frecvență de la 50MHz la 100MHz și la 200MHz și la memoria de canal de la 16Mpts la 64 Mpts și la 256Mpts.
Seria CX3300 nu face compromisuri între banda largă de frecvențe și măsurările de zgomot redus, vizualizând formele de undă de curent pe afișajul de 14,1 inch. Interfața de utilizator, normală și avansată, cu atingerea afișajului permite selectarea măsurării și obținerii datelor corecte încă de la prima utilizare. PC-ul încorporat operează cu Windows 7 standard, cu 3GHz Intel i5 quad core, 8GB de RAM și 256 SSD.
Pe echipament există variate interfețe pentru conec­tarea la PC pentru cele mai pretențioase cerințe: LAN LXI, 7 porturi USB, display port și VGA.

Automatizarea secvenței de test editată în câteva secunde, fără programare
Aplicația software BenchVue

Aplicația BenchVue pentru PC face simplă conectarea, înregistrarea secvenței de test și obținerea rezultatelor cu multiple instrumente fără nicio programare. BenchVue este o aplicație expandabilă, totul într-una, care permite urmă­toarele funcționalități:
• Vizualizarea simultană a unor măsurări multiple
• Înregistrarea datelor (log data), a capturilor de afișaj și a setării (stării) sistemului de test
• Rechemarea unei stări trecute pentru noi teste
• Execuția rapidă a unei secvențe de test pentru client
• Exportul datelor măsurate într-un format dorit
• Acces rapid la manuale, drive-re răspunsuri la întrebări frecvente și prezentări video
• Monitorizarea și controlul sistemului de test de la distanță cu echipamente mobile

BenchVue constă în diferite aplicații croite pentru a raționaliza sarcinile de testare.
Fiecare încărcare a aplicației BenchVue include 5 aplicații de bază esențiale: Multimetre Digitale, Generator de Funcții, Osciloscop, Surse de alimentare și BenchVue Test Flow. Test Flow permite utilizatorului să creeze secvențe personalizate de test în mediul BenchVue. Aplicații suplimentare pot fi ușor încărcate după ce BenchVue a fost instalat. Opțional, versiunea Pro, care se plătește, vă permite și alte dezvoltări. Aplicația BenchVue este disponibilă pentru sute de echipamente Keysight.

• Creați teste automate cu BenchVue Test Flow fără programare
– Editarea rapidă a unei secvențe de test
– Combinarea multiplelor instrumente într-o secvență pentru caracterizarea mai bună a DUT (dispozitivul testat)
– Operațiile drag-and-drop scurtează timpul de editare

• Analizați și vizualizați datele obținute prin secvența de test
– Validați secvența de test utilizând previzualizarea tool/window/graph
– Personalizați prezentarea grafică alegând parametri diferiți pentru axele X și Y
– Exportați datele în format Microsoft Excel, Microsoft Word și MATLAB pentru documentații sau analize ulterioare


COMTEST SRLAgilent_EA0311_Sigla_Comtest
office@comtest.ro
www.comtest.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu